Coen Burgers (Coef) over mannenmode, trends en tips

Afbeelding voor Coen Burgers (Coef) over mannenmode, trends en tips

In het centrum van Nijmegen op bijna 260 vierkante meter vindt de hippe 20-plus man bij Coef Lifestyle for Men, zoals de naam al doet vermoeden, letterlijk alles op het gebied van mode en lifestyle. De aantrekkelijke shop-stop is een visueel plaatje en met ruime paskamers, goede koffie en een m/v-adviesteam paraat (de gemiddelde man waardeert de mening van een vrouw, aldus Coen) trekken ze bij Coef alles uit de kast om het shoppen voor het mannelijk geslacht zo aangenaam en efficiënt mogelijk te maken. Op een doordeweekse ochtend trotseerden we de kou om eigenaar Coen Burgers het hemd van het lijf te vragen over zijn tweede store, mannenmode en outfit tips voor belangrijke gelegenheden.

Een tweede zaak alleen voor mannen. Waarom?
Ik vond dat er op modegebied voor heren nog een gat te vullen was. Hier in Nijmegen hebben we de jeanswinkels en de meer business-formele herenzaken. Daartussenin zit niet veel. Coef Lifestyle for Men is er voor mannen die op zoek zijn naar iets anders, kwaliteit kunnen waarderen en bezig zijn met mode. Zo verkopen we jassen van €149,-, maar ook voor €1000,-.

Coef 01

Coef Lifestyle for Men is een visueel plaatje. Waar doe jij inspiratie op?
Ik ben altijd bezig met interieur, winkels en mode en ik bezoek regelmatig steden als Berlijn, Antwerpen en Parijs. Daar doe ik veel inspiratie op, maar ook een tuincentrum hier in de buurt kan een creatieve trigger zijn. Ik hoop uiteindelijk dat de klant deze passie voor mode, interieur en sfeer terugziet in onze winkels.

Welke items vliegen bij jullie de winkel uit?
De Scandinavische merken doen het erg goed. Zij produceren een cleaner en rustiger look. En het aanbod van dit soort merken is in Nijmegen niet zo groot.

Over welke aankomende wintertrends ben je zelf enthousiast?
De groentinten. Die zie je nu veel, verkopen goed en zelf draag ik deze kleur, zoals je kunt zien, ook graag. De pantalon voor mannen maakt een comeback: alleen anno nu laag op de heupen gedragen en in combinatie met de sneaker. Ik zie nu al dat de Nijmeegse man deze trend zeker ook oppikt.

Coef 02

Welke outfits zou je de hippe man aanraden voor…
Een 1e date? Een ingedragen vintage denim met daaronder een goede sneaker gecombineerd met een mooie dunne trui van merino wool met daaroverheen een zwarte trenchcoat om het geheel af te maken. Succes verzekerd!
Sollicitatie? Niet te formeel. Een chino met een nette, cleane schoen en daarop een mooi overhemd en een slank gesneden blazer.
Een trouwerij? Uiteraard een mooi pak gecombineerd met een dunne stropdas en daaronder een goede witte sneaker, bijvoorbeeld de Stan Smith van adidas.
Ontmoeting met de schoonouders? Zelfde look als bij de 1e date.

Dames opgelet. Coef Lifestyle for Men is ook dé plek om stoere mannencadeaus te scoren. Sneaker fan? Dan is de andere Coef store, in de Van Welderenstraat, ook een aanrader. En hier vind je een grote collectie voor hem én haar.

FF-NienkeTekst en beeld Nienke Meijs