Lesgeven én verbouwen tegelijk: ‘Het is topsport’

Afbeelding voor Lesgeven én verbouwen tegelijk: ‘Het is topsport’

De huiskamersfeer hangt er al vanaf dag één, maar daarnaast is er de afgelopen jaren heel veel veranderd binnen de muren van New Age 22 Sportlounge. Terwijl er dagelijks flink wordt gezweet door de leden, kreeg de sportschool in Nijmegen-Oost naast een andere naam ook een nieuwe look en feel. De transformatie van een donker hol naar een lichte, moderne sportschool voltrok zich niet binnen één dag. De eindstreep is echter in zicht. Eigenaresse Nicole Hendriks blikt terug, kijkt vooruit en onthult haar sportoutfit-tips!

Heel New Age 22 klust?
“We zijn niet meteen begonnen met klussen hoor. Eerst hebben we de focus gelegd op onze clubleden, fitnessbegeleiding, groepslessen en met het creëren van een fijne sportschoolsfeer. Iedereen moet zich hier echt thuis kunnen voelen. In de afgelopen twee jaar zijn we pas echt gaan verbouwen. Er was veel achterstallig onderhoud, een interieur dat zeker een update kon gebruiken (overal witte kunststof schrootjes, versleten tapijt en dichtgetimmerde ramen) en de fitness stond nog vol ‘old school’ toestellen met Engelse Pond i.p.v. kiloschijven. Maar liefst 28 volle containers zijn er gevuld. Daarnaast hebben we de indeling omgegooid: de trap en herenkleedkamers zijn verplaatst, er zijn beneden wc’s en boven lockers bijgekomen en ook de aerobicszalen zijn flink onder handen genomen.”

Lesgeven én verbouwen?
“De eerste 3 maanden was ik helemaal kapot. Klussen tot 3:00 uur in de ochtend en dan om 10:00 uur weer lesgeven. Het was echt topsport. Na een jaar moesten we serieus even een pauze inlassen. Het streven is dat de fitnessruimte en kleedruimtes in december 2015 helemaal af zijn, dan in het voorjaar de tuin en dan zou ik in mei 2016 het eindresultaat groots willen vieren met een sportieve open dag.”

Samenwerken met je vent 24/7?
“We zijn heel veel bij elkaar, maar ruzie hebben we nooit. Ik zeg het namelijk direct als iets me niet aanstaat. Samenwerken en je mond houden dat kan niet. Erdal is met name verantwoordelijk voor de fitness en financiën. Ik ben verantwoordelijk voor het personeel en de lessen. Soms vechten we voor waar we in willen investeren. Dan vind ik nieuwe tubes voor een groepsles belangrijk en hij de eiwitshakes haha.”

Naast heel veel lesgeven, hoe blijf je in shape?
“Zelf kan ik echt niet zonder de Body Balance-les. Het is mijn ‘rustmoment’ en ook de manier om blessures te voorkomen. Als ik veel les geef heb ik soms te weinig eetmomentjes. Voor mij en mijn lijf zijn zeven eetmomenten (en niet te veel melk) het beste. Ik eet zeker ook paprika ovenchips als ik daar zin in heb. Beter één vreetdag dan elke dag losgaan. Je maakt je lichaam dan even ‘wakker’.”

Toekomstplannen?
“Sporten en gezond leven: dat zijn wij. Mensen zien ons dagelijks gezonde salades eten en willen dan het recept weten. Daar moet ik iets mee dacht ik. Voor nu zijn we begonnen met het introduceren van verse fuit-smoothies. Volgend jaar wil ik ook een horecagedeelte waar we gezonde, simpele gerechten kunnen serveren. Leden krijgen hier een goede maaltijd-deal en kunnen bijvoorbeeld na het sporten aanschuiven zodat ze thuis niet meer hoeven te koken.”

Je geeft les in de leukste sport-creaties. Nog tips voor…
Schoenen?

“Koop een paar schoenen met meerdere kleurtjes, die kun je beter matchen dan een egale kleur sportschoen. Zit er bijvoorbeeld iets geels in mijn sportschoen, dan draag ik er een broek boven met een geel streepje er in.”

Sportkleding?
“De perfecte zwarte legging, want aan een bouwvakkersspleet heb ik een hekel. De tights van Nike zijn goed, maar daar betaal je dan ook zo’n €120,- voor. Zie dit als een investering. Zo’n tight gaat wel 10 jaar mee en het is een perfect basisitem.”

Sportbeha?
“Een goede sportbeha is een must. Heb je kleine borstjes dan zijn de sportbeha’s van H&M ook goed en niet duur. Koop er een paar in verschillende kleurtjes en combineer dit met een wit shirt. Zelf koop ik mijn sportbeha lekker strak. Ik doe er alles aan om het ‘hangen’ tegen te gaan.”

Wie: Nicole Hendriks (50) en Erdal Kopal (38)
Wat: New Age 22 Sportlounge
Waar:Coehoornstraat 22
Tijdlijn: In 2011 gingen de deuren open. Sindsdien lopen zo’n 850 sportievelingen de deur plat. Grote plus: ongeveer 46-50 Less Mills groepslessen per week. Nicole en Erdal houden samen met 10 parttimers de gym draaiende. Socializen voor of na het sporten? Dat kan aan de bar en in de zomer op de loungebanken buiten. Nieuw: Less Mills groepslessen voor kids van 4 – 12 jaar.

Tekst en beeld: Nienke Meijs