Tried en tested: High Tea bij In de Kazerne

Afbeelding voor Tried en tested: High Tea bij In de Kazerne

Celebrate life in 2016 met thee! Waar precies? Dat lees je de komende weken in onze ‘Tried & Tested High Tea Hotspot-guide’. De meest uiteenlopende Nijmeegse theeleutplekken passeren elke week de revue: van super romantisch tot heel stoer.

Theeleuten bij?
We wagen ons alweer aan de tweede High Tea en dat doen we bij ‘In de Kazerne’. Zoals de naam doet vermoeden zit deze hotspot in een prachtige monumentale kazerne, gevestigd aan de Molenveldlaan. Omringd door een statig hek en veel groen, lopen we via een breed pad richting onze thee-afspraak. Het ‘In de Kazerne’-pand is onlangs van binnen gerestyled en het eindresultaat mag er zijn. In de grote industriële ruimte is de basis behouden gebleven, maar onlangs geïnjecteerd met verschillende stijlen. Dit zorgt voor een verrassend nieuw, eigentijds interieur. We kiezen een fijne plek uit en weten meteen: dit wordt nog een parel voor in onze HT-guide.

Op onze tafel prijkt as eerste een dienblad voor de thee. Daarop staat een blikvanger van een goudkleurige duizendenéénnacht-theepot en die mogen we zo vaak laten bijvullen als we willen. Kijk, daar houden wij van! De theezakjes zijn voorverpakt, klassiek van smaak (earl grey, rooibos en groene thee) en biologisch van aard. Dat laatste vinden ze belangrijk bij In de Kazerne. Onze eerste gang is een soepje en we mogen zelfs kiezen tussen de pompoensoep en de knolselderijsoep. Het In de Kazerne-team tikt zijn producten lokaal op de kop en de pompoenen komen dan bijvoorbeeld ook uit Groesbeek. Wij gaan voor de knolselderijsoep en dat is een uitstekende keuze. De soep is aangevuld met hazelnootjes, gefrituurde salie en gele stekelzwam. De High Tea wordt zo al culinair afgetrapt, een lekker begin.

IndeKazernehartig

Van onder naar boven (en ook nog opzij!)
Na de soep wordt onze tafel bomvol nieuw lekkers gezet. Op de etagère liggen sandwiches met (geiten)kaas, ham en gegrilde kip, aangevuld met sla, tomaat en sausjes. Het brood is ook weer lokaal en komt bij bakkerscafé Brood op de Plank vandaan. Bovenop de etagère liggen nog een hazelnoottaartje, een Bretonse appeltaart en een warm chocoladegebakje. Maar dit is niet alles. We krijgen daarnaast ook nog een plank met een quiche met pastinaak, paddenstoelen en manchegokaas, scones met clotted cream en huisgemaakte jam én een glaasje met daarin guave, pruimen en een walnotencrumble. Dat laatste is een ware smaaksensatie en geeft wat ons betreft een speciale touch aan de High Tea.

Wij starten op klassieke High Tea-wijze met de scones, die nog warm zijn. Ze zijn smaakvol en luchtig en vormen de ideale combinatie met de cream en jam. Ook de quiche is nog warm, dus die veroveren we gelijk daarna. Je proeft de pastinaak goed en in combinatie met de andere ingrediënten is het een machtige bite. Daarom kiezen we daarna voor het potje met guave: een frisse ensemble van verse smaken, dat verrast en tegelijk neutraliseert. Ons eetfestijn vervolgen we door elk een bordje van de etagère te nemen met daarop de sandwiches. Daar heeft het In de Kazerne-team goed over nagedacht, want zo eet je telkens van een schoon bord. De broodjes zijn goed gevuld en terwijl we daarvan smullen laten we onze theepot verversen. Onze favoriet: de sandwich geitenkaas met vijgenjam, walnoten en rucola.

IndeKazernehightea

Terwijl we al aardig vol zitten, wagen we ons aan het gebak, dat we, waar het past, opnieuw besmeren met de lekkere clotted cream en jam. We genieten vooral van het appeltaartje want dat smaakt naar verse appel en spijs: een hele goede combi. Als je denkt dat het hier wel afgelopen moet zijn met de pret, dan heb je het mis. Als allerlaatste gang krijgen we ook nog vers fruit met yoghurt. Wij voegen daar – hoe kan het ook anders – nog wat huisgemaakte jam aan toe en zo zitten we nog een vorkje weg te prikken terwijl we ons laatste glas thee nuttigen. Eén ding is zeker: je culinaire hart kan maximaal opgehaald worden gedurende een high tea bij In de Kazerne!

High tea hotspot In de Kazerne
Locatie? Molenveldlaan 146
Prijs? Per persoon betaal je €17,50 voor de High Tea. Een goede prijs voor een rijkelijk gevulde tea party.
Ambiance? Culinair en ruimtelijk. Absoluut geschikt om met gemêleerde of grote gezelschappen (inclusief kids) te bezoeken.
Bio-love? Daar waar het kan zijn de producten biologisch. De keuken maakt alles zelf en werkt duurzaam. Er wordt gewerkt met lokale en seizoensgebonden producten: een High Tea is hier dan ook nooit hetzelfde.
Flexibel? Alles is mogelijk is het credo als het gaat om (di)eetwensen of allergieën. Wel vinden ze het fijn als je dit bij een reservering vast meldt.
Reserveren? Je kunt iedere dag én op elk moment terecht voor een High Tea bij In de Kazerne. Met zoveel personen als je wilt: dat is niet gemaximeerd. Een reservering is wel fijn, zeker als het gaat om grote groepen, want dan houdt de keuken daar rekening mee.
Bijzonder: bij In de Kazerne is een leuke corner te vinden, waar je servies kunt shoppen.

Volgende week wordt er door het FF-team gehightead bij… Philipse Koffie & Brocante!
IndeKazerneTekst & beeld: Avalon Diebels