Fastread-Wednesday: 5 vragen aan de meiden van Lebowski!

Afbeelding voor Fastread-Wednesday: 5 vragen aan de meiden van Lebowski!

De nieuwste hotspot in town is geopend in de vorm van een wijnbar in de Bloemerstraat: Lebowski. Opgericht door ‘ex-BP’ers’ Vera (30) en Josca (32), die hun eigen droom gingen najagen. Wij stelden ze vijf prangende vragen.

Toch even uitleggen: hoe zijn jullie bij de naam ‘Lebowski’ gekomen?
“Zoals je misschien al verwacht komt dat door de film ‘The Big Lebowski’. We hebben niets speciaals met die film, maar het bekt gewoon lekker! Toch?!”, zegt Josca. “We hebben wel nog wat knipoogjes naar de film verwerkt in het interieur” vult Vera aan. “Bijvoorbeeld de filmposters die bij de trap hangen en de bowlingkegels op de plank.”

En waarom hebben jullie ervoor gekozen eigen baas te worden?
“Het was voor ons allebei een droom. Ik heb PABO gedaan en Vera heeft Ontwikkelingsstudies gestudeerd, maar de kriebel voor het ondernemen in de horeca was sterker”, vertelt Josca. “Waarom wij een matchend ondernemersduo zijn? Nou, we zijn heel lang collega’s geweest bij de Blonde Pater en we zijn ook al elf jaar goede vriendinnen. En we zijn allebei goede gastvrouwen! Het tafeltje dat wordt geholpen door mij heeft dezelfde ervaring als het tafeltje dat geholpen wordt door Vera.”

De Bloemerstraat heeft een bepaald image, heeft dat invloed gehad op jullie keuze je hier te vestigen?
“Dat heeft absoluut voor de nodige twijfels gezorgd”, zegt Josca. “Maar we zitten hier dichtbij Plein 44 en de Plak en met de opfrisplannen voor de straat, durfden wij het wel aan.”

Jonge ondernemers in de horeca komen met frisse events. Wat kunnen wij van Lebowski verwachten?
“Een activiteit zoals een spelletjesavond past niet bij ons. Wat wij wel zouden willen doen is op de zondagmiddag een ‘oestermiddag’ organiseren, waarbij we champagne schenken. Maar het is tot nu toe zo druk dat we daar nog geen tijd voor hebben!”, aldus Vera.

Last but not least, willen jullie je eigen hotspots met ons delen?
“Ik heb er niet zoveel”, aldus Vera, “maar als het om horeca gaat dan kies ik voor In de Blaauwe Hand en Flores”. “En om te shoppen Make My Day!”, vult Josca aan.