Binnenkijken bij Hotel Blue

Afbeelding voor Binnenkijken bij Hotel Blue

Wat: hotel / bar / lounge | Waar: Oranjesingel 14-20 | Big sister:MANNA  | Big bosses: Aïda Papilaja – Hendrix & Sander Hendrix | Ontwerp:Eric de Bruin in samenwerking met the big bosses |

Misschien heb je het al wel gezien. Aan de Oranjesingel prijkt het kakelverse hotel van de ondernemers van hotel en restaurant MANNA: hotel Blue. Samen met opperfox Nienke zette ik mijn voet over de drempel op een doodgewone dinsdagavond voor een hapje en een drankje. Turns out: Blue is everything but ordinary.

HotelBlueLounge

Blue is allereerst een hotel en telt 30 kamers. Met een small double, een standard double en een longstay bieden ze je voor een fijne prijs een moderne en comfortabele kamer aan. En daar krijg je dan een ontbijt bij, dat ook to go kan. Service waar wij van houden.

SlaapkamerHotelBlue

Maar Blue is meer dan alleen een hotel. Er is een fantastische Blue bar (check even die geweldige tegelwand op de foto!) waar je cocktails en goede wijn (aanrader: de Amarone) kunt drinken. Wil je er nóg relaxter bij zitten? Dat kan ook in Juliette’s lounge en Salon de Thé, inclusief woonkamer met haardvuur en een vitrine vol met sweets.

HotelBlueBar

Nog een optie bij Blue: letterlijk een kijkje in de keuken nemen bij Juliette’s Cosina. Je neemt plaats aan het kookeiland of aan de tafels die in de open keuken staan en bestelt wat te eten dat voor je neus klaargemaakt wordt.

HotelBluekitchen

En dan last but not least: de boetiek van JessyJee. Geopend op reguliere shopdagen van 13:00 tot 19:00 uur. Als je hier een jurk verovert weet je zeker dat je een zeldzaam exemplaar aan je lijf draagt. Van elke jurk (en idem voor alle andere JJ fashion items) is er namelijk maar één in elke maat.

JessyJeeBlue

Nog een allerlaatste fact is dat barmanager Ivar de Lange een eigen Blue-gin heeft ontworpen en laten destilleren. Onze tip: ga die vooral zelf proberen als je een kijkje gaat nemen bij Blue, die wij nu al bestempelen als the coolest kid on the block.

FF-AvalonTekst: Avalon Diebels | Beeld: Hotel Blue