Vierdaagsefeesten 2016: what to do and where to go?

Afbeelding voor Vierdaagsefeesten 2016: what to do and where to go?

Vanaf dit weekend kunnen we er écht niet meer omheen: we knallen de komende dagen de Nijmeegse Vierdaagse(feesten) in! Zie jij door al die 40.000 lopers het bos niet meer? Ga dan en route met deze Vierdaagse-Fox-favo’s en stay tuned. Dinsdag t/m vrijdag deelt iedere dag één van onze redacteuren haar must-do’s, -see’s & listen to’s.

SMKMRKT-Labyrinth

What’s on? SMKMRKT Labyrinth
Where? Labyrinth Waalkade
When? 16 juli – 22 juli

De komende week is het Labyrinth bij de Waalkade het bijzondere decor voor weer een heerlijke editie van SMKMRKT. De Biergarten en Foodlane vormen samen het langste terras van Nijmegen en je geniet er van speciaalbieren, bijzondere wijnen, lekker eten en last but not least een geweldig uitzicht over de Waal. Overdag luister je naar intieme concerten en ’s avonds dans je op straat. Extra bonus: op zondagavond om 22.30 heb je hier het beste uitzicht op de Waal in Vlammen.

Festival-op-het-Eiland

What’s on? Festival op ‘t Eiland
Where? Eiland Veur-Lent
When? 16 juli – 22 juli

Op het nieuwe eiland Veur-Lent is dit jaar eindelijk Festival op ’t Eiland weer terug! Je vindt er kunst(installaties), het Eilandtheater met iedere avond een voorstelling, een strand vol zand en dit jaar een heus Restaurant “Club de Ville” waar een 3- of 4-gangen diner wordt geserveerd. Liever iets snels? Hap dan van een van de vele foodtrucks met een fris Oersoepje of wijntje on the side. En eerlijk is eerlijk, SMKMRKT moet wel de eerste plek delen met Festival op ’t Eiland voor de beste plek voor de Waal in Vlammen.

stevenskerk-live-concert

What’s on? Stevenskerk Live
Where? Labyrinth Waalkade
When? 16 juli – 22 juli

Wil je middenin de drukte van de stad de rust opzoeken? Scoor dan nog snel een kaartje voor een van de intieme concerten in de Stevenskerk tijdens Stevenskerk Live. Je geniet hier van muzikaal talent en een geweldige akoestiek. “Een unieke gelegenheid om topartiesten op hun best te beleven”, zoals ze het zelf zeggen. Een aantal concerten is al uitverkocht, voor sommige nog kaartje te koop.

Otis-park-jazz-funk-soul

What’s on? Otis Park
Where? Kronenburgerpark
When? 16 juli – 22 juli

In het Kronenburgerpark luister je dit jaar voor alweer de vierde keer naar de lekkerste soul, funk en jazz muziek bij Otis Park. En met 29 acts is er voor ieder wat wils. Verwacht geen coverbandjes in gelikte outfits, maar authentieke bands die veelal eigen werk spelen. Dus plof neer in het gras, bestel een biertje bij de bar en relax. Kom a.s. zaterdag alvast in de good mood met de vinyltunes van Vintage Sound System tijdens de Otis Park Vinylmarkt en struin langs meer dan 5.000 platen.

ramblas-nijmegen

What’s on? Ramblas Nijmegen
Where? Van Schaek Mathonsingel
When? 16 juli – 22 juli

Tijdens de Vierdaagse verhuist de bekendste straat van Barcelona voor even naar Nijmegen en mogen we ons een week lang meten aan deze Spaanse metropool. Rollende keukens met eten en drinken, straattheater en niet te vergeten hét podium voor het grootste huiskamerconcert van Nijmegen, vind je op de Ramblas. Dus voor iedereen die deze Vierdaagse met de trein komt: je wordt meteen ondergedompeld in de Vierdaagsefeestensfeer!

valkhoffestival

What’s on? Valkhof Festival
Where? Valkhofpark
When? 16 juli – 22 juli

Ben jij altijd on the hunt naar de nieuwste gigs in town? Sla dan het Valkhoffestival zéker niet over aankomende week, want hier komen nationale én internationale acts die op het punt staan om door te breken. Natuurlijk hopen we op veel zon en wordt het je een beetje te warm onder de voeten, dan zit je hier heerlijk in de schaduw onder de dikke bomen met fijn uitzicht op de Waalbrug.

Have a Foxlicious Vierdaagseweek!

FF-JudithTekst: Judith Sterkenburg
Beeld: FollowFox, SMKMRKT, Otis Park, Valkhoffestival