Al ontdekt? Deze 7 culinaire new kids in town?

Afbeelding voor Al ontdekt? Deze 7 culinaire new kids in town?

Tegenwoordig levert een rondje stad je gegarandeerd nieuwe ontdekkingen op in horecaland. En echt. Zelfs wij worden af en toe nog verrast door een new kid in town. Om onze horeca-keuzestress gelijk de kop in te drukken, stuurden we culinair redacteur Nadine op pad. Het resultaat? Een handig overzicht met culi-nieuwkomers, bijna open hotspots en fijne favo’s reeds voorzien van een 2.0 look & feel.

Lokaal-de-Ruijter

1. Lokaal de Ruyter @ de Ruyterstraat
Het enige wat nog mist is een zaak in Bottendaal, moeten Rosmarijn en Jean-Paul gedacht hebben. De eigenaren van twee succesvolle toko’s in Nijmegen-Oost – Beij Ons en Hobbema – hebben al bewezen dat ze rasechte ondernemers zijn. De reden voor een derde zaak? “In Bottendaal kwam café ‘de Kroeg’ te koop. Tja en dan begint het toch te kriebelen. We hebben deze kans met beide handen aangegrepen”, aldus Rosmarijn. “Het pand bevindt zich op een toplocatie en biedt vele mogelijkheden.” Wat het uniek maakt? “Het is een frisse zaak waar je naast het drinken van mooie bieren en lekkere wijnen ook pubfood kunt eten voor een mooie prijs.” Lokaal de Ruyter is te vinden – hoe kan het ook anders – op de Ruyterstraat 2 in Bottendaal. Vanaf half augustus dagelijks open vanaf 11.00 uur. Stay tuned: binnenkort meer over deze fijne nieuwe plek.

TanteSateNijmegen

2. Tante Saté @ Van Welderenstraat
Gespecialiseerd in authentieke Javaans/Indische saté en Surinaamse Saoto soep: dat is waarmee Tante Saté de Nijmegenaar laat watertanden. De deuren – net enkele weken open – zijn tijdens de Vierdaagse compleet platgelopen, wat de mannen achter deze gloednieuwe zaak niet hadden durven dromen. Qua inrichting is de zaak in orde, qua bediening kunnen de puntjes nog op de ‘i’, maar dat er aan de smaak niet te tornen valt, hebben ze nu al ruimschoots bewezen. De saté-stokkies worden op 100% kokos-houtskool bereid, wat volgens de chef een unicum is. Een smaakexplosie die je werkelijk in andere sferen brengt. Proeven dus!

Wally-2.0

3. Wally 2.0 @ Hertogstraat
Bij Wally geven ze om burgers, en hoe. Met biologisch vlees en uitsluitend producten van lokale bodem, staan ze voor kwaliteit en eenvoud. Met duurzaamheid hoog in het vaandel laten de mannen achter Wally zien goed nagedacht te hebben over hun concept. Wordt het tijd voor de volgende stap? Volgens Daan, de eigenaar van de goedlopende hamburgerzaak, wel. Op nog geen steenworp afstand opent Wally 2.0 binnenkort de deuren. Wat deze zaak uniek maakt, is nog een verrassing, maar dat we het in de gaten gaan houden is een feit.

Freddys-dinner-black-angus-en-holy-cow-hotdog

4. Freddy’s Beerkitchen @ Koningsplein
Urban food is wat je voorgeschoteld krijgt als je neerstrijkt bij deze nieuwe hotspot aan het befaamde Koningsplein. Het concept volgens de 70ties, de inrichting is – cactussen, gloeilampen en veel hout – van deze tijd. Broodje Nagelhout – Freddy’s special – planken vol funky bites of een ouderwetse tosti prijken op de lunchkaart. Aangevuld met een assortiment aan biologische hotdogs en hamburgers; single of met Vlaamse Frietekes en groentjes on the side, bij een grote appetite. Kies je voor een ‘Fat Freddy of Black Angus Burger’ met een zelfgebrouwen biertje, dan kom je hier als carnivoor en bierliefhebber zeker aan je trekken. Echter ook aan de vegetarische foodlovers wordt gedacht; de jambon in de croque monsieur wordt schaamteloos vervangen door courgette en de linzenburger misstaat niet in het rijtje van burgers.

TheBlackFoxTeam

5. The Black Fox @ Kelfkensbos
“Mag het een onsje meer zijn?”, heeft Bas Hoebink, de man achter de Firma en Meesterproef, zich vast afgevraagd toen hij plannen maakte voor zijn nieuwste horeca-aanwinst. The Black Fox is een restaurant mét bar en slagerij ineen en een uniek concept in Nijmegen. Wij zijn fan. Note to all: de verse whiskey-appelsapcocktail is gevaarlijk verslavend. Carnivoren zoals wij willen hier niet meer weg. En ook de toetjes zijn to die for mede dankzij een whiskey-smaakinjectie. Meer weten over deze unieke zaak? Dat komt goed uit. Redacteur Lisanne vroeg Bas het hemd van het lijf en binnenkort lees je op deze site meer over de new kid on the block.

LoesenMark

6. Laundrybar @ Hertogstraat
A little birdie told us over een nieuwe zaak naast Credible. En het lijkt erop dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Loes en Mark, eigenaren van het goedlopende hotel/restaurant Hotel Credible zagen namelijk onlangs hun kans schoon toen het pand naast hen leeg kwam te staan. Het duo is op vakantie gegaan waar de creatieve ondernemers-flow optimaal kon worden omarmd. Met als resultaat: een heuse Laundrybar, waarvan het uiteindelijke concept ons nog even schuldig blijft. “We kunnen op dit moment nog niet teveel prijsgeven, omdat de plannen nog niet concreet zijn”, aldus Mark. Dat het een welkome aanvulling wordt op het huidige Nijmeegse uitgaansleven staat wat ons betreft al vast.

CafeJos

7. Café Jos @ Daalseweg
Dit is inderdaad geen nieuwe hotspot. Café Jos is immers een begrip in Nijmegen. Dat ze het interieur van deze meesterschenkerij een opfrisbeurt hebben gegeven, is wel een nieuwtje van het eerste uur. De zaak heeft een open verbinding met de bar, wat meer ruimte en een groter huiskamer-gevoel creëert. Het is dan ook zeker de moeite waard om je volgende avondje uit richting Daalseweg 309 te verplaatsen.

FF-NadineTekst: Nadine Jansen | Beeld: Nadine Jansen, Facebook, Nienke Meijs