Fastread-monday – 5 vragen aan Rosmarijn & Jean-Paul van Lokaal de Ruyter

Afbeelding voor Fastread-monday – 5 vragen aan Rosmarijn & Jean-Paul van Lokaal de Ruyter

Het enige wat nog mist is een zaak in Bottendaal, moeten Rosmarijn en Jean-Paul gedacht hebben. De eigenaren van twee succesvolle hotspots in Nijmegen-Oost, Beij Ons en Hobbema, hebben al bewezen dat ze rasechte ondernemers zijn. De reden voor een derde zaak? Wij stuurden redacteur Nadine erop af om deze en nog vier andere vragen aan hen voor te leggen.

Jullie zijn een bekend Nijmeegs horeca-duo. Na Beij Ons en Hobbema nog een derde zaak. Vertel!
“Je loopt tegen dingen aan, juist op het moment dat je het niet in de planning hebt. Café de Kroeg kwam per toeval op ons pad”, aldus Rosmarijn. “Het begon meteen te kriebelen toen we hoorde dat Marco (van Café de Kroeg, red) wilde stoppen en dus hebben we deze kans met beide handen aangegrepen”, vult Jean-Paul aan. “Vooral de locatie en het pand bieden vele mogelijkheden, zonde om er dan niets mee te doen.”

LokaaldeRuyterbar

Waar komt de naam ‘Lokaal de Ruyter’ vandaan?
“Na Beij Ons op de Beijenstraat en Hobbema aan de Hobbemastraat, kon het natuurlijk niet anders dan dat een café aan de Ruyterstraat, de Ruyter gaat heten!”, legt Rosmarijn met een lach uit. “En de toevoeging ‘Lokaal’? Omdat we een buurtfunctie willen creëren door laagdrempelig te zijn, ruime openingstijden te hanteren en goed personeel neer te zetten.”

LokaaldeRuyter

Wat maakt Lokaal de Ruyter – naast de locatie en buurtfunctie – uniek in het huidige horeca-aanbod?
“Het is een frisse, lichte zaak met de sfeer en gezelligheid van een bruin café waar we naast mooie bieren en unieke wijnen ook goed eten voor een mooie prijs serveren. We zullen ons richten op pubfood: de perfecte hamburger, goede fish and chips en een rijkgevulde pasta. Zeker gerechten waarmee we ons willen onderscheiden”, vertelt Rosmarijn.

LokaaldeRuyterRisotto

Is het rijtje nu compleet met twee zaken in Nijmegen-Oost en één in Bottendaal?
“Haha, het is voor nu even genoeg”, lacht Jean-Paul. Het vergt best veel om drie horecazaken te runnen en daarnaast kersverse ouders te zijn. De opening heeft daarom even op zich laten wachten. We hadden in de planning om eind juli 2016 open te gaan, maar we hebben die deadline toch naar achteren geschoven.” Rosmarijn: “We zijn erg blij met Lokaal de Ruyter. Bottendaal heeft prachtplekjes, maar een frisse zaak als deze was er nog niet.”

LokaaldeRuyterstamtafel

En wat zijn jullie eigen hotspots om een koud biertje te drinken of heerlijk te dineren?
“We eten vaak buiten de deur en houden ervan om alles te proberen. Het liefst zitten én eten we aan de bar”, aldus Rosmarijn. “En in Nijmegen komen we graag bij wijnbar Lebowski.”

FF-NadineTekst en beeld: Nadine Jansen