Do it yourself time for yourself met massage

Afbeelding voor Do it yourself time for yourself met massage

Zit jij, net zoals wij workaholics, veel in je hoofd en kun je lastig ontspannen en loslaten? Jezelf dagelijks in het zweet werken is een oplossing, maar geloof ons: de manier anno 2016 om te dealen met je dagelijkse troubles is time for yourself. Oftewel: voelen in plaats van denken. Zat ze vorige week nog op een meditatiekussen en de week ervoor op een yogamat, deze week klom eindredacteur Judith, – na een drukke werkweek – maar al te graag op een massagetafel in Nijmegen-Oost.

AandenLijvetekst

Ontspanning zonder inspanning

Totále ontspanning waar je je niet eerst voor hoeft in te spannen, ervaar je letterlijk ‘Aan den Lijve’ bij Caroline. In haar praktijk aan de Berg en Dalseweg, waar ze nu zo’n 1,5 jaar zit, geeft ze integrale ontspannings-, holistische- en speciale hoofdpijnmassages. De ruimte is licht, met witte en houten accenten, groene planten, een fijne sfeer en het is lekker warm.

AandenLijvemassagetafel

Aandacht voor elke plek

Een integrale ontspanningsmassage begint met een massage van de rug. Ik mag op mij buik gaan liggen en krijg eerst een heerlijke warme handdoek over me heen (daarom stond de verwarming dus aan). Caroline begint met mijn schouders en zegt dat ik haar bewegingen met mijn ademhaling moet proberen te volgen. Net als bij yoga probeer je met behulp van je ademhaling je aandacht sturen naar dát plekje dat door Caroline gemasseerd wordt. Bij het uitademen voel je dat je spieren losser worden, je meer ontspannen wordt en dus spanningen kan loslaten. Bij mij werkt het, want als Caroline klaar is met de linkerkant van mijn rug, ziet ze het verschil met rechts. Links voel ik me helemaal zacht en ontspannen. En na ‘rechts’ volgen nog mijn nek, armen, handen benen, enkels en voeten. Om het helemaal af te maken mag ik ook nog op mijn rug gaan liggen en masseert ze ook de voorkant van mijn schouders, armen, handen en benen en voeten.

AandenLijveTafel

Warm bad

Om je over te kunnen geven aan de massage, is het belangrijk dat je je comfortabel en op je gemak voelt, zodat je helemaal kunt ontspannen. Dat is niet zo moeilijk bij Caroline, je komt letterlijk bij haar binnen in een warm bad. Ook als je pijn, klachten of een blessure hebt, stelt ze je op je gemak. Caroline past haar massage daarop aan of kan juist extra aandacht geven aan het pijnlijke gebied. Zo geeft ze bijvoorbeeld speciale massages voor mensen met migraine.

In een soort trance zit ik terug op de fiets naar huis. En mijn ogen zijn moe. Ik moet zelfs het slaapzand uit mijn ogen wrijven. En dat al op vrijdagmiddag. Heerlijk! Time for yourself betekende voor mij de afgelopen drie weken letterlijk: uit mijn hoofd en in mijn lijf. Oftewel: voelen in plaats van denken. Door je ademhaling bewust je lichaam in te sturen schakel je andere gedachten uit en merk je dat je vanzelf ontspant. En dat je dan ook nog in een prachtige tuin zit tijdens mindfulness, onbewust je buikspieren traint met yoga of geniet van een fantastische massage, is natuurlijk mooi meegenomen. Ik zou zeggen, probeer het eens een keer. Of alle drie!

De DIY-Massage basics

Wat: Integrale ontspanningsmassage.
Waar: Aan den Lijve aan de Berg en Dalseweg 127.
Masseur: Caroline van der Venne
Bijzonderheden: Naast integrale ontspanningsmassages geeft Caroline ook holistische massages en speciale massages voor mensen met migraine. Deze behandelingen duren langer en bestaan meestal uit meerdere sessies, omdat Caroline samen met jou dieper zoekt naar waar de klachten vandaan komen. Hierin combineert ze haar kennis en ervaring als psychologe.
Schade: Een ontspanningsmassage duurt 75 minuten en kost € 45,00. Je kunt ook een 5-rittenkaart kopen en een cadeaubon aan iemand geven. Een holistische massage duurt 90 minuten en kost € 50,-.
Meer info? Check aandenlijve.net.

FF-JudithTekst & Beeld: Judith Sterkenburg