Fastread-monday: say yes to the dress bij Wild At Heart

Afbeelding voor Fastread-monday: say yes to the dress bij Wild At Heart

Sinds de opening van bridal boetiek Wild At Heart in de Van Welderenstraat afgelopen zomer, loopt FollowFox-redacteur Avalon al dromend langs de etalage. Ze greep dan ook haar kans om onlangs – gewapend met camera en laptop – binnen te lopen voor een heuse sneakpeak en een ontmoeting met eigenaresse Annika Noordzij (25).

Wild-at-Heart-voorgevel

Bij binnenkomst weet ik het meteen: een stukje bridal heaven is neergedaald op aarde en het is fris en heeft een flinke dosis modern day style. Eigenlijk precies zoals haar eigenaresse. In de winkel huppelt hondje Izzy vrolijk om haar heen. Tijd om Annika het hemd van het lijf te vragen en al dat moois te aanschouwen! Lees mee..

Wild At Heart: een zaak met allure die ik eerder had verwacht in Amsterdam en me enorm verrast in Nijmegen. Waarom heb jij je hier gevestigd?
Annika: “In Amsterdam is een mooie locatie veel prijziger en uit mijn marktonderzoek bleek dat mensen bereid zijn wat meer afstand af te leggen, als ze op zoek zijn naar hun bruidsjurk. En dat blijkt nu ook zo te zijn: ik heb klanten uit alle hoeken van het land, maar ook uit België en Duitsland. In Nijmegen wilde ik me graag vestigen in de ringstraten, want die vind ik het leukst. Dit pand bleek perfect. Ik heb hier genoeg ruimte, de lichtinval is mooi en doordat de straat niet al te druk is kan ik mijn klanten privacy bieden.”

Wild-at-Heart-interieur

Droom je al je leven lang van het runnen van een bruidsboetiek, of kwam die droomalong the way?
Annika: “Ik heb Politicologie gestudeerd en eigenlijk nooit geweten wat ik nou echt wilde gaan doen. Ik wilde wel altijd al trouwen. Twee jaar geleden ben ik dan ook getrouwd en van tevoren heb ik flink wat research gedaan op Pinterest en Instagram. Wat bleek? De jurken die ik mooi vond waren allemaal niet te koop in Nederland. Ik begreep dat niet. Waarom hebben wij geen mooie bruidsboetiek in Nederland? Uiteindelijk bedacht ik om het zelf te gaan doen.”

Wild-at-Heart-sieraden

Hoe gaat zo’n eerste afspraak in jouw boetiek? Hoe adviseer jij aanstaande bruiden? En laten ze zich beïnvloeden door de mensen die ze meebrengen?
Annika: “Klanten worden heel blij en soms zelfs emotioneel van zo’n afspraak. Ik probeer zoveel mogelijk in dienst te staan van hen. Dat geeft me veel energie. Veel klanten staan alle jurken mooi en dan is kiezen zo lastig. Soms gaan ze dan na de eerste afspraak met een top drie naar huis en dan komen ze later nog eens langs. De enige tip die ik kan geven is dat als je op zoek bent naar dé jurk, je moet durven te vertrouwen op je gevoel. Een jurk moet bij je persoonlijkheid passen. Een wat meer praktische tip is dat je lekker in je jurk moet kunnen bewegen.”

Wild-at-Heart-bruid

Je staat niet alleen in je zaak. Je schrijft blogs op wildatheartbridal.nl, je hebt allerlei samenwerkingen en je organiseert trunkshows. Kun je al een tipje van de sluier oplichten wat er nog meer op de agenda staat?
Annika: “Het allertofste is toch wel dat ik naar New York Bridal Week ga en dat ik door Viktor & Rolf ben uitgenodigd om naar hun bridal-lijn te kijken. Ik ben al een tijdje aan het bedenken wat ik daarnaartoe aan zal doen! Ik ben daar best nerveus voor. Iets anders leuks dat nu speelt is dat ik heb meegewerkt aan een boek van ‘Engaged’. Ik heb voor een aantal shoots die daarin staan de jurken verzorgd en dit boek zal in veel winkels in Nederland komen te liggen. Het is allemaal zo spannend! Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik met een achterlijke smile rondloop, omdat ik met dit alles zo gelukkig ben.”

Wild-at-Heart-muurdetails

Tot slot: wat zijn jouw go-to-spots in Nijmegen?
Annika: “Tussen mijn afspraken door ga ik voor koffie en lunch graag naar Down Town en Sid&Liv. ’s Avonds een hapje eten doe ik het liefst bij Credible, Wally’s en soms lekker cheesy bij Romagna. En de plank van Cali is hard to beat!”

 

♥♥♥

 

FF-AvalonTekst: Avalon Diebels | Beeld: Lott’s Photography & Marilyn Bartman Photography