Tried en tested: 3x ontbijten for early birds

Afbeelding voor Tried en tested: 3x ontbijten for early birds

Ultiem genieten is voor ons… Decadent ontbijten buiten de deur! Was de brekkie-keuze in Nijmegen eerst nog vrij beperkt, tegenwoordig kun je op de meest uiteenlopende plekken terecht. Waar precies? Dat lees je de komende weken in onze Tried & Tested Ontbijt Hotspot-guide. Voor ontbijt in & around town, perfecte zondagse uitbrak-ontbijtjes of een healthy kick to start to your day… follow us. Deze week ontbijthotspots voor vroege vogels!

 

1. Ontbijten bij Tati

Een pareltje, dat is Tati. Je kunt er heerlijk vroeg en verantwoord ontbijten en het is er altijd gezellig. Werkende vroege vogels of kiddo’s uit de buurt, je vindt ze er allemaal en daarmee is Tati eigenlijk de huiskamer van Oost. En het mooiste is: de ontbijtkaart van Tati is pas vernieuwd en superdivers.

Zo kun je kiezen voor een pink smoothie bowl en een yoghurt met granola, maar ook voor een wat brakker ontbijt als waffle eggs benedict en pancakes of wafels met fruit. Match it up met één van de vele healthy juices en je kunt je dag lekker beginnen. Kun je niet kiezen? De Tati-dames denken met je mee en dat vinden wij fantastische service.

Zoals het een gezonde early bird betaamt koos ik voor de pink smoothie bowl in combinatie met een groene juice van komkommer, spinazie, peer en mango. Echt een aanrader! De smoothie zit vol met noten, zaden, rozijnen en bevroren banaan en is daarmee een breakfast for champs.

Iets brakker, maar toch verantwoord, dat kan ook! Kies dan voor de waffles eggs benedict met bacon of een stapel veganistische pancakes. Dat is het voordeel van Tati, hoe brak je ontbijt ook lijkt, het is altijd zo gezond mogelijk en dus guiltfree.

Tati | Koolemans Beynenstraat 80 | Elke dag ontbijten vanaf 8:30 uur. Weekend vanaf 10:00 uur. | website 

2. Ontbijten bij Down Town

Instafamous zijn ze, de ochtendhappen van Down Town. En eerlijk is eerlijk: fotogenieker wordt het ook niet. Lekker vroeg open vanaf de woensdag en daarom ideaal voor de vroege vogels onder ons. Elke twee maanden vind je weer iets nieuws op de kaart en dan kan het ook gewoon niet gaan vervelen.

Terwijl je plaats neemt aan de mooie marble tafels komt er al van alles heerlijks voorbij en de kaart maakt het moeilijk om daar iets uit te kiezen. Wil je een beetje van alles? Neem dan het Brekkie voor 1 of 2 personen. Daar zit heel veel van dat alles op: een croissant, een gepocheerd ei, kaas, avocado, toast, yoghurt en fruit. Wil je in plaats van yoghurt een chiapudding? Dat kan. En dat is ook het motto bij Down Town: alles kan, je hoeft het maar te vragen.

Voor de gezonde trek ben je ook op het goede adres. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een morning shake met avocado en rood fruit die voldoet als een heel ontbijt. Iéts meer zin in een guilty pleasure? Goede adres opnieuw, want: American Pancakes Stack, Wentelteefjes (heerlijk met koud weer, in combinatie met een munt-lavendelthee!), Eggs Benny en ga zo maar door. En genieten mag, want bij Down Town maken ze alles zo gezond mogelijk. Wanneer gaan we weer?

Down Town | Kannenmarkt 16 | Vanaf woensdag elke dag ontbijten vanaf 8:30 uur | website3. Ontbijten bij de Blonde Pater

Na al die jaren nog steeds de bekendste ontbijt- en lunchspot van de stad: de Blonde Pater. Beroemd om hun koffie, maar ook zeker om het ontbijt. Je kunt er kiezen van de ontbijtkaart of uit een van de vele sandwiches, net hoe groot je ochtendhonger is!

Het bekende BP-ontbijt komt in twee varianten: de uitgebreide en de kleine. Bij de kleine zitten twee stuks toast, een beschuitje, scrambled eggs met bacon, kaas, jam en een komkommer. Heb je het ontbijt liever vega? Dat kan natuurlijk. Kies je voor uitgebreid, dan krijg je er een meerkorenbroodje, American Pancake, Griekse yoghurt, brie, parmaham en een jus erbij. Credits als je die helemaal op krijgt!

De Blonde Pater heeft nog meer keuze. Je kunt namelijk ook voor een goede kom yoghurt kiezen met huisgemaakte granola. De perfecte start voor een actieve dag volgens ons. Lekker zoet kan ook, dan kies je voor de pancakes. Heerlijk fluffy, en fris door de zelfgemaakte bosvruchtenjam.

En als we dan nog een tip mogen geven… Ga lekker in de nieuwe serre zitten en zie de stad tot leven komen vanachter het raam met een heerlijk verse kop koffie of een smoothie (aanrader is de bosvruchten en muntvariant). Enjoy!

De Blonde Pater | Houtstraat 62 | Maandag t/m zaterdag ontbijt vanaf 8:30 uur. Zondag vanaf 9:30 uur. | websiteFF-AvalonTekst: Avalon Diebels | Beeld: Avalon Diebels