Hallo sneeuw! 5x one stop wintersport shop 2017

Afbeelding voor Hallo sneeuw! 5x one stop wintersport shop 2017

Voor eindredacteur Judith is tijdens de wintersport no mountain too high! Onze wintersportexpert weet dan ook precies waar je in Nijmegen en omgeving moet zijn voor de beste ski- of snowboardgear en de tofste wintersport must-haves. Zelf zit ze inmiddels lekker diep in de sneeuw. Gelukkig heeft ze voor jou een mooie lijst met one stop wintersport shop-hotspots achtergelaten!

Wintersport-Nijmegen-shop

* Sportsworld *

Nu we de Topshelf ook in de stad hebben, is de sporty one in Beuningen omgedoopt tot Sportsworld. Een – zoals ze het zelf noemen – megastore waar je álles wat maar sportief is, kunt vinden. Dus ook de benodigde must haves voor volgende week. Je kunt jezelf hier helemaal aankleden met thermo ondergoed, skisokken, bescherming, warme truien, skibroeken en -jassen, sjaals en handschoenen. Om het vervolgens helemaal af te maken met het nieuwste materiaal: schoenen, bindingen, ski’s of een snowboard. Ben je hier al van voorzien en heeft je materiaal een opfrisbeurt nodig om de bergen écht te kunnen rocken? No problem, want bij Sportsworld verzorgen ze ook het onderhoud. Een one-stop-wintershop dus. Handig!

Sportsworld * Hadrianussingel 18, Beuningen * Wintersportkleding, -accessoires, materiaal & onderhoud * Website

***

Wintersport-shop-top-5-Nijmegen-1

* SpacSport *

Zodra je bij SpacSport aankomt, is je wintersportgevoel compleet. De zaak zit namelijk gevestigd in een Zwitsers chalet. Bedenk de sneeuw erbij (als die er even niet ligt) en je waant je direct in de Alpen! SpacSport is specialist in onder andere buitensport en dus ook in winter-sport! Alles wat je nodig hebt voor je (eerste) wintersportvakantie vind je hier: je kleding én – als je niet wilt huren – je schoenen en materiaal. Ook kun je hier terecht voor het onderhoud daarvan, want twee keer per week haalt Dokter Wax alle ski’s en snowboards op voor een grote of kleine reparatie- of waxbeurt. Sowieso heeft SpacSport goede samenwerkingen met haar (wintersport)leveranciers. Is bijvoorbeeld de veter van je snowboardschoen kapot, dan zorgen ze ervoor dat er binnen no-time een originele in de winkel voor je klaarligt. Ook aan alles voor de little ones hebben ze gedacht bij SpacSport, dus neem ze gerust mee op wintersportvakantie. Extra bonus: je parkeert hier gratis, dus no worries als je met een iets te goed gevulde tas naar huis moet.

SpacSport * Groenewoudseweg 336, Nijmegen * Wintersportkleding, -accessoires, materiaal & onderhoud * Website

***

ski-outfit

* Peak Performance *

Zelf vergaap ik me iedere winter weer aan de etalage van Peak Performance in de Ziekerstraat. Ik zie de mooiste wintersport outfits en de hipste ski-overalls (i LOVE them), maarja wél met een prijskaartje. Voor mij blijft het dus bij dromen, maar voor die prijs krijg je natuurlijk wel op en top kwaliteit! In dit geval duurzame Zweedse kwaliteit voor op én naast de piste, want bij Peak Performance hebben ze werkelijk alles op het gebied van wintersportkleding en -accessoires: skijassen, broeken, thermo ondergoed, helmen, mutsen, handschoenen, leuke (en warme) kleding voor tijdens de après-ski en een groot assortiment tassen om de hele mik-mak de berg mee op te nemen. Naast advies over de perfecte ski-outfit, weten ze ook de leukste plekjes in de bergen te vinden. Waaronder natuurlijk Åre in Zweden, waar Peak Performance vandaan komt, maar wat ook een van de grootste skigebieden van het land is.

Peak Performance * Ziekerstraat 43, Nijmegen * Wintersportkleding & -accessoires * Website

***

Wintersport-shop-top-5-Nijmegen-11

* Kathmandu Outdoor & Travel *

Bij Kathmandu hebben ze “voor elk avontuur en voor elk moment dat je erop uittrekt, de juiste uitrusting”. Dus ja, óók voor je wintersportvakantie! Je vindt de zaak in Nijmegen achter de enórme rugzak die altijd buiten staat op de het hoekje van de Hessenberg en Lange Hezelstraat. Op het gebied van kleding vind je hier alles en met merken als Fjällräven, The North Face en Mammut, moet ik wel heel erg mijn best doen om niet álles mee de winkel uit te willen nemen. Ook als je niet zo bent van het skiën of snowboarden op wintersport, kun je hier goed terecht. Je vindt bij Kathmandu dé gear voor bergwandelingen in de diepe sneeuw.

Kathmandu Outdoor & Travel * Hessenberg 10, Nijmegen * Wintersportkleding & -accessoires * Website

***

Wintersport-shop-top-5-Nijmegen-10

* Austria Sport *

Last, but zéker not least, vind je in Malden dé specialist in wintersportartikelen: Austria Sport. Hier moet je echt zijn voor je skischoenen, die hier helemaal op maat voor je worden gemaakt. Uitgebreid worden je voeten bekeken en gemeten, waarna je een perfect zittend exemplaar aan je voeten krijgt. Dit geldt nu trouwens ook voor je wandelschoenen. Handig voor ná het skiën of als je een dag op de piste omruilt voor een flinke hike in de bergen. Naast schoenen heeft Austria Sport natuurlijk ook een breed assortiment in kleding, (ander) materiaal en accessoires. Voor het onderhoud van al je spullen moet je ook hier zijn. Austria Sport heeft namelijk een eigen wintersport werkplaats waar ski’s, snowboards en langlauf ski’s volgens de laatste technieken worden onderhouden. Dat is het tripje naar het dorp next door wel waard toch!

Austria Sport * Rijksweg 209, Malden * Materiaal, onderhoud en kleding & accessoires Website

***

 


Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: Judith Sterkenburg, FollowFox, Burton Girls