Top 7 leukste cadeaus voor #moederdag

Afbeelding voor Top 7 leukste cadeaus voor #moederdag

Yes, zondag is het weer zover. Dé dag voor alle mama’s in town: Moederdag! En zoals het een goede traditie betaamt, hebben wij alvast het voorwerk voor je gedaan. Dus… zoek je nog een fijn, passend, origineel, bijzonder of lekker cadeau voor moeders? Just follow the Fox en check out deze 7 toppers.

Hamamdoekn-subba

1 ♥ HaMAMdoeken

Nog méér toepasselijk kun je het eigenlijk niet hebben. Bij Subba – de allerleukste cadeauwinkel in de Lange Hezelstraat – hebben ze hele mooie ha’mam’doeken uit Turkije. Superhandig, fijn én zacht voor moeders in spé tijdens de kraamtijd, maar ook voor doorgewinterde mama’s op vakantie. De doeken zijn gemaakt van hydrofiel katoen en zijn daardoor snel droog. Wij zeggen: scoor er ook eentje voor jezelf en stop ‘m in je backpack deze zomer.

Wat? Hamamdoeken Waar? Subba Website? Subba.nl
Manna-en-Juliette-eten

♥ Met MaMMa naar MaNNa

Heb jij geen tijd om van te voren een cadeau te regelen? No worries! Op Moederdag zelf kun je bij Hotel MANNA én bar Juliette in Hotel Blue, samen genieten van een uitgebreide feestelijke brunch of afternoon tea. Bij MANNA staan er tussen 13.00 en 15.30 uur heerlijke voorjaarsgerechten op het menu. En bij mooi weer wordt dit natuurlijk op het terras geserveerd. Bij Juliette verrast huis-patissier Roel jullie van 12.00 – 16.30 uur met sandwiches, obliehoorns met sorbet, donuts en cheese cake. Mét uiteraard thee, van Dammann Freres. Tip: reserveren van te voren is een must!

Wat? Brunchen & afternoon tea-en Waar? Hotel MANNA & Hotel Blue Website? MANNA-Nijmegen.nl & Blue-Nijmegen.nl

tassen-Fabrics-and-More

♥ Verras met een tas

Geen enkele moeder kan zonder een tas! En laten ze daar bij Fabrics & More nou genoeg van hebben! Tweedehands en vintage weliswaar, maar juist dáár zitten vaak de bijzondere pareltjes tussen. Kom je er toch niet helemaal uit qua je moeders smaak? Fabrics & More heeft ook cadeaubonnen te koop ter waarde van elke waarde! Daarmee kan ze zelf op zoek gaan dat ene iconische vintage item uit de jaren ’60 tot ’90 wat ze nog mist. Wil ze liever een extra ‘touch’ aan haar interieur geven? Kan ook! Fabrics & More heeft ook een ruim assortiment industrieel interieur.

Wat? Tas of cadeaubon Waar? Fabrics & More Website? FandM.nl
buddha-ringen-coef

♥ Buddha-love voor het goede doel

Wie kent ze niet?! De zilveren sieraden van Buddha to Buddha. Geïnspireerd door de boeddhistische manier van leven, doet dit Amsterdamse merk écht goede zaken. De sieraden worden namelijk gemaakt op Bali en daar hebben ze nu de Bali Children Foundation opgezet. Een project om kinderen in afgelegen gebieden te steunen met onderwijs en culturele projecten. Zoek je een cadeau om twee goede doelen in één klap te steunen – een mooi cadeau voor moederlief én de kids op Bali? Bij Coef koop je verschillende sieraden, van armbanden tot kettingen en ringen, van Buddha to Buddha.

Wat? Buddha to Buddha sieraad Waar? Coef Website? Coef.nl
siwa-briefcase-based-on-roots

♥ Briefcases van papier

Based on Roots is de leukste designshop op de Houtwerf met bijzondere én betaalbare lifestyle producten van over de hele wereld. Een ideale uitvalsbasis dus om jouw moederdagcadeau te shoppen. Alle producten die Based on Roots verkoopt zijn ambachtelijk en met een innovatieve touch van de designer gemaakt. Dé topper van de Japanse ontwerper Naoto Fukasawa is de SIWA Briefcase. Een superstoere briefcase gemaakt van… jawel, papier! Het scheurt niet, is waterbestendig en écht bijzonder. Je kunt ook nog kiezen uit vijf kleuren. Geen tijd om langs te gaan? Check dan de gehele collectie in de webshop.

Wat? SIWA briefcase Waar? Based on Roots Website? BasedonRoots.nl
Dag-van-het-Levenslied-toezingen

♥ Laat haar toezingen

De afgelopen jaren valt het eigenlijk áltijd samen en yes, er zijn ook zéker moeders die verzot zijn op het Levenslied. Heb jij meer zin om iets te dóen met je moeder dan iets te geven, ga dan zonder 14 mei naar de Dag van het Levenslied. In het Valkhofpark kun je je samen met moeders heerlijk laten meeslepen door liedjes over onvervulde verlangens, verbroken liefdes en verdriet. Dit jaar komt ook niemand minder dan Ronnie Ruysdael – dus wil jij je moeder helemaal in het zonnetje zetten, laat hem (of een van de andere artiesten) haar dan toezingen!

Wat? Dag van het Levenslied Waar? Valkofpark Website?DagvanhetLevenslied.nl

Dannie-spratt-70918

♥ Meer voor Mamma

Op zoek naar nóg meer inspiratie? Of is jouw moeder meer fan van beauty, luchtjes, sauna of bloemen? Check dan onze top 10 met tips van vorig jaar! Bomvol – nog steeds hele leuke én actuele – tips voor mamlief.

Happy mothersday!


Tekst: Judith Sterkenburg
Beeld: FollowFox, Subba, Coef, Fabrics & More, Based on Roots, Dag van het Levenslied, Unsplash.com