Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2017: donderdag music-tips!

Afbeelding voor Nijmeegse Vierdaagsefeesten 2017: donderdag music-tips!

Dance to the music of sit back and jazz-relax? Redacteur Judith begint donderdagavond met het tweede en sluit af met het eerste. Want: iedere donderdagavond van de Vierdaagse probeert ze het vol te houden totdat de eerste lopers zich alweer verzamelen op de Wedren, om ze uit te zwaaien voor de laatste dag. Wat ze dit jaar doet tot die tijd? Genieten van muziek én een dansje wagen!

#1 | Jazz in Otis Park

Otis Park is voor mij de (groene) oase in de Vierdaagsegekte. Een mini-Vierdaagsefestival op zich. Want als je hier op de heuvel zit, te genieten van jazzy tunes en lekker eten, vergeet je even dat de rest van de stad compleet op z’n kop staat. Natuurlijk kun je hier ook helemaal uit je dak gaan met een line-up van maar liefst 33 acts, maar ik kom hier vooral voor de relaxte vibe. Dé tip van Mister Otis himself op donderdagavond? Sinas! Zij spelen een mix van afrobeat, cumbia en balkan gecombineerd met de nodige dance. Count me in.
What’s on?Otis Park
Where? Kronenburgerpark, Sinas speelt tussen 23.00 – 00.30 uur

#2 | Akoestische Susan &  Freek avonduur 

Met hun akoestische covers van de popmuziek van ‘nu’ timmeren Susan en Freek lekker aan de weg. Kleurden ze vorige week nog RTL Summernight in, vandaag staan ze ‘gewoon’ op het podium in Nimma! Dat wordt: een glas wijn erbij en alvast een beetje de stembanden warm (mee)zingen voor de tip erna.
What’s on? Suzan & Freek
Where? Credible, tussen 21.15 – 00.30 uur

#3 | Guilty pleasure: back tot the 90’s

Een dansje wagen én keihard meezingen is toch wel mijn guilty pleasure tijdens een avond stappen! En de muziek uit de 90’s? Tja, dat blijft natuurlijk gewoon te gek. No wonder dat je mij als afsluiter van de avond gaat vinden op de Grote Markt donderdag. En daarna? Door naar de Wedren!
What’s on? Turn up the 90’s
Where? Grote Markt, tussen 19.30 – 00.30 uur

Tekst & Beeld: Judith Sterkenburg