5x get active outdoors

Afbeelding voor 5x get active outdoors

Er gaat niets boven een chille outdoor workout bij zomerse temperaturen. Dus get your ass off je vrolijk gekleurde strandlaken en work that body met een van deze (of allemaal!) 5 leukste outdoor activiteiten in Nijmegen en omgeving. Liever afkoelen? Check onze 5 sizzling cool down plekken in en om Nijmegen!
hoopdance-nijmegen

~ 1. Op het strand ~

Dat er veel wordt gesport op het Nijmeegse “Ooij”-strand weet iedereen, maar eerlijk is eerlijk: ‘hoopdancen’ met Marieke van La Hoop is voor ons ook een verrassende nieuwe parel tussen de vele bootcamp-, en hardloopgroepen die deze plek aandoen. Hoopdancen is lekker bewegen op muziek met een old school hula hoop en ondertussen train je ook nog ongelooflijk hard je core, spieren, coördinatie en balans. Je kunt meedoen met een losse les of workshop of een cursus van 6 weken volgen bij Marieke. Spontaan zin om deze zomer een keer mee te doen? Meer info vind je hier.

~ 2. Op de tweewieler ~

Is wandelen niet jouw cup of tea, maar ben je wél benieuwd waar al die 40.000 wandelaars ieder jaar langskomen? Spring dan op je fiets want de Vierdaagseroutes zijn nu ook uitgezet als fietsroute. Heb je zelf geen geschikte fiets om het minimaal 40 kilometer per dag vol te houden? Huur er dan een bij het Dutch Bicycle Center op het Honigcomplex en start met een lekkere espresso in het café. De smaak te pakken? Doe dan mee met de Nijmeegse Fiets4Daagse die start op donderdag 24 augustus. Fiets vier dagen lang langs boomgaarden, over heuvels en door dalen en de dorpen rondom Nijmegen met verschillende activiteiten op de route.

the-kettlebell-club-nijmegen

~ 3. Op locatie ~

Sporten op de Houtwerf? Yes! Sinds kort kan het op deze toffe locatie, want De Kettlebell Club heeft hier onlangs haar tweede vestiging in Nijmegen geopend. Begin je bij het woord ‘kettlebell’ spontaan te puffen van de kilo’s die je mee moet slepen, thing again! The Kettlebell Club heeft maar liefst 11 verschillende soorten trainingen zoals kettlebell training, TRX, obstacle training, power yoga, (personal) boksing training of een open gym. Ook bieden ze specials aan zoals (personal) training voor de marathon en voedingsadvies. Er wordt bij de Kettlebell Club getraind in kleine groepen of in persoonlijke sessies, zodat er extra veel aandacht is voor de ontwikkeling van jouw conditie, kracht, mobiliteit, flexibiliteit, explosiviteit, skills en bovenal: sportplezier! Vind je het deze zomer te warm om binnen te trainen? Kies dan voor een van de trainingen buiten bij de Nevengeul of in het Goffertpark. Meer info vind je hier.

~ 4. Op het water ~

Voor échte actie in en rond het water is De Berendonck the place to be. Je kunt hier heerlijk zonnen en zwemmen maar heb je zin in actie dan is de keuze reuze. Waterskiën, wakeboarden, kanoën en sinds kort ook suppen, je kunt het allemaal doen of huren bij Waterskicentrum De Berendonck. Iedereen kan hier terecht, zowel beginnende watersporters als gevorderden, die een obstakel hier of daar in het water niet uit de weg gaan. Hou je het liever droog, dan kun je ook mountainbiken, beachvolleyballen of boogschieten. De dag in stijl afsluiten doe je met een standbbq met uitzicht op de skibaan en met het ondergaande zonnetje is het hier naast het water ook heerlijk vertoeven.

mindful-run-nijmegen

~ 5. Met het momentje voor jezelf ~

Aanwinst op FollowFox dé kaart #3 is Mindful Run Nijmegen. Mindful wat? Mindful run: een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen en/of wandelen. Tijdens de 5-weekse Mindfulrun cursus, die deze zomer begint op 29 augustus, leer je hoe je beter kunt ademen tijdens het rennen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als doel: niet helemaal uitgeput raken na een rondje bruggen lopen, maar juist méér energie! Of zoals Rolf het zelf mooi verwoord: “Het is een cursus hart-lopen in plaats van hard-lopen”. Naast de cursus organiseert Rolf deze zomer ook verschillende clinics en workshops. Enthousiast geworden over deze bijzondere (loop)ervaring? Volg Rolf voor meer info ook op Facebook.


Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox, La Hoop, The Kettlebell Club, Pexels.com