Dé shop-till-you-drop-list waar je blij van wordt!

Afbeelding voor Dé shop-till-you-drop-list waar je blij van wordt!

Dat Nijmegen een all time favorite is op het gebied van fashion, interieur en lifestyle, wisten wij natuurlijk allang. En vanzelfsprekend omarmen wij de kleine ondernemers die deze stad bijzonder maken. Maar ook de big boys moeten er zijn voor een ultieme Nijmegen shop till you drop experience. Met deze lijst weet je ze deze zomer stuk voor stuk te vinden en ga je gegarandeerd met tassen vol naar huis!

Costes-Broerstraat-nijmegen

Oerrr-Hollandse

Winkels van eigen bodem kunnen zeker niet ontbreken in het Nijmeegse straatbeeld. Grote ketens als Scotch & Soda, G-Star RAW, Dille & Kamille, nieuwelingen als Home Stock, Appel en Ei en Van Dalen, weten gelukkig de weg naar onze stad te vinden en vormen een solide basis voor een goede shopsessie.

bucketlist Scotch&Soda | Broerstraat | #Fashion #Him #Her
‘Geboren in Amsterdam, geïnspireerd door de wereld’ – de leus die boven aan de site prijkt – zegt al genoeg. Een merk dat bestaat uit pioniers en verzamelaars op zoek naar inspiratie. En dat zie je terug in de altijd stunning en stijlvolle collecties, met verrassende stoffen en patronen. Op zoek naar een avondjurk, mooie accessoire of stoere boyfriend-jeans? Look no further!

bucketlistCostes Fashion | Broerstraat | #Fashion #Her
Dit van oorsprong Nederlandse merk is ontstaan vanuit het modelabel ‘The Sting’. Nadat medewerkers carte blache kregen om een nieuw zelfstandig modebedrijf op te richten, was Costes een feit. Met de eerste winkel in Utrecht volgden als snel meer dan 30 nieuwe filialen. De shop telt vier collecties – City Chic, Rebel Luxe, Uptown Glam & Casual Mix – één voor elke gelegenheid. Sinds kort is Costes te vinden in de Broerstraat in een fonkelnieuw groot, licht en ruim pand!

bucketlist

G-Star RAW | Broerstraat | #Fashion #Him #Her
Ruwe, onbehandelde denim als draagbare streetwear; dat is waar G-Star RAW voor staat. Dit in 1989 opgerichte label (met sinds kort mede-eigenaar Pharell Williams!) bevindt zich inmiddels in 17 landen en is ook in Nijmegen één van de grote jongens. Een winkel waar je niet aan voorbij kunt lopen als je op de Broerstraat je ronde maakt.

bucketlist

Home Stock | Marikenstraat | #Interior # ForTheHome #PrettyandAffortable
Bij Home Stock staat een huiselijke sfeer centraal. Met heerlijke muziek op de achtergrond en de geur van koffie, is dat precies wat oprichters Wouter Boon en Sita Baarsma willen uitstralen. Met vestigingen in Haarlem, Rotterdam en Eindhoven, is Nijmegen toegevoegd aan dit unieke rijtje oerrr-hollands industrieel, vintage design.

homestock-nijmegen

bucketlist

Sissy-Boy | Koningsplein | #Fashion #Him #Her #LittleOnes #ForTheHome 
Een geweldig mini-warenhuis: dat is Sissy-Boy. Bij dit merk met Nederlandse wortels kun je namelijk voor echt alles terecht. Denk aan modieuze top-tot-teen kledingstukken voor hem en haar (en de kleinstjes!), mooie interieur items, originele cadeaus voor grown-ups of kids en lekkers voor jezelf of om weg te geven. De Nijmeegse Sissy-Boy is vrij compact qua formaat en collectie, maar ons hoor je niet klagen.

bucketlistDille & Kamille |Lange Hezelstraat | #ForTheHome
Zoek je iets voor huis, tuin of keuken? Om jezelf te verwennen of als cadeau? Dan zit je hier helemaal goed. Al sinds de jaren ’70 heeft Dille & Kamille natuurlijke eenvoud, functionaliteit, basics en authenticiteit hoog in het vaandel staan. Zelfs de inrichting van de winkels voldoet aan ecologische principes. Kortom; een winkeloase van rust in de Nijmeegse binnenstad en een plek om urenlang rond te dwalen.

bucketlist

Van Dalen | Burchtstraat | #Shoewear #Him #Her
Shoe love is true love: in 1873 is meneer Van Dalen begonnen met het verkopen en produceren van schoenen in de plaats ‘s-Gravenmoer. Sinds april is de zaak gevestigd in Nijmegen, met de verkoop van zowel het eigen Van Dalen-merk als Maruti, Keds, Giorgo, Guess, Australian, Ted Baker, O’Neil en Poelman.

bucketlist

Appel en Ei |Augustijnenstraat | #PrettyandAffortable
Appel en Ei siert al steden als Apeldoorn, Doesburg en Doetinchem en sinds begin april is dit dé nieuwste locatie voor de mooiste vintage fashion en accessoires in Nijmegen. Verkoop je eigen pareltjes en scoor de mooiste merkkleding (m/v) zonder de high fashion prijskaart.

Søstrene-Grene-Nijmegen

Scandinavisch design & klädder

Naast Hollandse klassiekers biedt Nijmegen ook merken van over de grens. Het Scandinavisch design is een hot item in zowel interieur als kleding, en heeft zowel gloednieuwe stores als golden oldies in het assortiment. Wil je mee doen met de laatste trends? Fuck it then.. and let’s buy stuff!

bucketlistH&M | Burchtstraat | Molenstraat | Broerstraat (HIM) | #Fashion #Him #Her #Kids
Deze gouwe ouwe doet het – al sinds 1980 – erg goed in de Nederlandse kledingkasten. Zowel de ladies als gentlemen kunnen hier terecht voor de ultieme basic outfit met een stijlvolle touch. Hennis en Maurits staat voor duurzaamheid en kwaliteit en willen dit wereldwijd uitdragen. Ook in Nijmegen bevinden zich meerdere vestigingen; niet te missen dus, deze must have-topper.

bucketlistFlying Tiger | Burchtstraat | #ThingsWeLike #PrettyandAffortable
Met één voet op de Burchtstraat kom je – aan de rechterzijde – direct in de wereld van Scandinavisch design terecht. Flying Tiger – een winkel met Deense roots – biedt zelfontworpen, eigenzinnige en steeds veranderende producten. Op gebied van speelgoed, hobby, feest, gadgets en inrichting ben je hier aan het goede adres. Wees gewaarschuwd; er is altijd wel iéts waar je mee thuis komt.

bucketliststrene Grene | Ziekerstraat | #ForTheHome #PrettyandAffortable
Søstrene Grene sierde al het straatbeeld in enkele grote Nederlandse steden en joehoe afgelopen weekend heeft het ook de deuren geopend in Nijmegen. Het is nu al een hit in de Nijmeegse shop-scene en dit allemaal dankzij de twee Deense zussen Anna en Clare. Je kunt hier terecht voor inrichting-, kantoor- cadeau-, hobby-, koken-, en speelgoed-goodies. En echt alles is fijn geprijsd én voorzien van een toffe Deense designlook. Klinkt goed toch?

bucketlist

Gaev Junior Store | Houtstraat | #ForTheLittleOne #PrettyandAffortable
Gaev (spreek uit als gaaf, red.) is Deens voor stoer! Moms en Dads: hier koop je alles voor je mini-mens. In het assortiment: baby- en kinderkleding, speelgoed en accessoires voor stoere kids van de mooiste Nederlandse en Scandinavische merken. Extra handig. Op dinsdagen is er een kinderkapper aanwezig en er worden regelmatig kidsproof activiteiten georganiseerd. Check: Binnenkort gaat de de Gaev website live!

MangoNijmegen

Made in Spain

Ook Spanje levert ons de nodige alta costura – oftwel haute couture – en heerlijke classic looks. Met de ZARA of MANGO in je stad heb je altijd a friend in need, wanneer je smacht naar troostaankopen of het ultieme wauw-gevoel. Want echt.. je kunt hier werkelijk altijd slagen voor een LBD, mooie boots of cosy sweater. Broerstraat.. here we come.

bucketlist ZARA | Broerstraat | #Fashion #Her #Him #TheLittleOnes
Één van de grootste modebedrijven van de wereld met een fast-fashion concept; snel creëren van nieuwe mode die zo snel mogelijk in de winkels hangt. Vanaf 2013 is ZARA ook op Nijmeegse bodem te vinden en kunnen wij ons tegoed doen aan de stijlvolle, classy collecties. Ook voor je kids kun je hier slagen. Overzichtelijke, modieuze en nette winkel waar je echt even binnen moet peeken als je een bezoek plant aan de Broerstraat.

bucketlist MANGO | Broerstraat | #FashionForHer
Deze van oorsprong Catalaanse winkelketen spreekt de modebewuste vrouw zeker aan. Harmonie, bescheidenheid en affectie is waar de filosofie van MANGO op gebaseerd is. Leuk weetje; de naam is echt afkomstig van de zoete, exotische vrucht die feilloos aansloot bij de frisse eerste collectie van dit label. Ook aan de vrouw met een maatje meer en de mannen heeft MANGO gedacht in de Violeta en H.I.M. collecties.

new-york-new-york

New York, New York!

Dé stad van de mode, fashion en beauty; New York! Verschillende merken proberen op Nijmeegs grondgebied terrein te winnen, en terecht! Want wie wil nou niet items uit de Big Apple aan zijn of haar garderobe toevoegen?

bucketlist

M.A.C. | Broerstraat | #Cosmetics #Her
Dit cosmetica merk is wereldwijd bekend en heeft nu ook een store in Nijmegen. Make-Up Art Cosmetics (kort M.A.C.), de naam zegt het al, staat voor goede make-up door make-up-artists. Vraag advies of laat je mooi maken wanneer je naar een feestje gaat.

bucketlist

New Yorker | Broerstraat | #Fashion #Him #Her
Geen New Yorkse roots maar Duitse en toch stiekem in de list van New York Fashion! In het oude V&D pand is naast de Costes (mover!) de New Yorker gevestigd. Met betaalbare fashion wil de New Yorker zowel him als her aanspreken met een breed assortiment van lifestyle en sport. Dus nog een quick item scoren voor je holiday, dat kan!

FF-Nadine
Tekst Nadine Jansen | Beeld: NM, Homestock, Costes, Unsplash.com