Staycation: 7 toppers van slaaphotspots

Afbeelding voor Staycation: 7 toppers van slaaphotspots

Met zomers weer in aantocht, breng je de laatste week van de zomervakantie lekker door in eigen stad. Hoe klinkt overnachten één van Nijmeegs nieuwste hotels en wakker worden in de polder of tukken in een Tipi-tent? Vakantie vieren in eigen stad: er zijn tig van geweldige én originele slaaphotspots in Nijmegen en omstreken. Wij zeggen go pack your bag. Without further ado en in volstrekt willekeurige volgorde zijn dit voor ons 7 toppers van slaaphotspots!

Oortjeshekkenvoorkant

1. Oortjeshekken: wakker worden in de polder

Voor wie het niet kent: Oortjeshekken is bekend in de wijde omgeving als wandelaarswalhalla. Aan de dijk, midden in het Ooijse groen, is het makkelijk te vergeten dat je slechts 15 minuten van Nijmegen af bent. Er zijn kamers die uitkijken over de Waal of de Polder, en met genoeg fiets- en wandelroutes is dit wel de meest zen bestemming van de zeven. Je kunt in het huiskamercafé terecht voor ontbijt, lunch of borrel en of course: de beroemde appeltaart. Check de website voor beschikbaarheid.

 ♥ Zzz ♥

 

HotelBlueLounge

2. Hotel Blue: anything but ordinary

Blue is méér dan een ultra comfortabel, luxe en hip hotel. Ze hebben een eigen Blue bar, waar ze Blue-gin tonic’s schenken, de relaxte Juliette’s lounge en Salon de Thé, een Cosina waar je zo aan tafel kunt schuiven, en niet te vergeten de exclusieve boetiek Jessyjee. No need om de Blue-deur uit te gaan om je een heel weekend te vermaken! Check de website voor beschikbaarheid.

♥ Zzz ♥

 

Vertoef

3. Guesthouse Vertoef: groen hotel

Grote kans dat je Nijmeegs nieuwste guesthouse al hebt gespot in onze Movers en Shakers lijst. Sinds kort is Vertoef open en draait het nu op volle toeren! Met een groene en duurzame inslag is Vertoef een hotel voor short-en longstays, inclusief flexwerkplekken, een saladebar en schitterende kamers. Op een steenworp afstand van het station wel héél centraal. Check de website voor beschikbaarheid.

♥ Zzz ♥

 

CampingBijOnsDome

4. Camping Bij Ons: kampeer-heaven

‘Bij Ons’ heeft wel hele toffe accommodaties: denk aan een heuse Tipi-tent, een Jachthut, of de Dome, een futuristisch uitziende halve bol met transparant dak. Ook fijn: de BBQ laat je thuis, die huur je hier gewoon, of nog relaxer schuif aan en eet lekker mee met wat de pot schaft. Extra hot: er is een op houtgestookte Dutchtub te huur. Om heerlijk weg te bubbelen onder de sterrenhemel! FollowFox-tip: de hele maand september zijn alle acco’s doordeweeks per nacht te huur. Check de website voor beschikbaarheid.

♥ Zzz ♥

 

Deliciousstay-nijmegenoost

5. Deliciousstay: je eigen appartement in Oost

Voor de fancypants onder ons: een hele grote keuken, mooie inloopdouche en bad, riant balkon en een tuin…en dit alles in het mooie Oost. Eigenaars Astrid en Saskia verhuren dit prachtige appartement aan één tot vier personen, en ze verzorgen naar wens ook nog ontbijtjes, huurfietsen en kinderbedjes. Check de website voor beschikbaarheid.

♥ Zzz ♥

 

HotelCredible

6. Hotel Credible: Berlijns Nijmegen

Wij foxies zijn vanaf dag één al fan van Credible: de hele dag door ontbijten, cocktails drinken en spelletjes spelen. Wie wil dat nou niet? Iedere zaterdagavond is er live muziek, je kunt er e-bikes huren en op ieder moment van de dag alles van de kaart bestellen. Ze hebben compacte éénpersoonskamers tot hele familiekamers. Check de website voor beschikbaarheid.

♥ Zzz ♥

 

Hotel-Nimme-ingang

7. Hotel Nimma: urban jungle

Hotel Nimma huisvest maar liefst 20 kamers en 7 appartementen, waar in totaal 79 gasten van hun welverdiende rust kunnen genieten. Van expats, stelletjes, groepen (ja echt!) tot business (wo)men, dagjesmensen en internationale studenten; voor iedereen is er wel een matching slaapplek bij Nimma te vinden. Wij zijn al een keer binnen wezen spieken! Check de website voor beschikbaarheid.

 ♥ Zzz ♥

 

FF-Lisanne
Tekst: Lisanne Berendsen
Beeld: FollowFox, Oortjeshekken, Bij Ons, Deliciousstay, Vertoef, Credible, Etsy