Nimma trouwplannen? Check onze A-Z weddingbliss-list!

Afbeelding voor Nimma trouwplannen? Check onze A-Z weddingbliss-list!

Na een superromantisch aanzoek in Italië, heeft redacteur Nadine zich ondergedompeld in de wereld van bruidsjurken, -locaties, -taarten en alles wat erbij komt kijken. En dat is veel! Als (ex)bruid in spé (Nadine heeft reeds ja gezegd!) is ze inmiddels een ware trouwexpert en weet ze precies wat op trouwgebied in Nijmegen mogelijk is. Heb jij Nimma trouwplannen? Check dan haar A-Z-WeddingBliss-list!

Ambtenaar / BABS / Ceremoniespreker

Ga je trouwen dan krijg je een trouwambtenaar toegewezen worden door de gemeente of je kunt kiezen voor een zelfstandige ambtenaar (BABS). BABS is iemand die nog wat extra kennismakingstijd in jullie steekt en niet aan een specifieke gemeente gebonden is. Mocht je de ceremonie een belangrijk onderdeel van de dag vinden en wil je een persoonlijk tintje, check dan eens de volgende ceremoniesprekers. Mariëlle Bouw – Koller van ‘Tintelend trouwen’ vertelt, beleeft en voelt jullie verhaal én maakt er een onvergetelijk moment van. Annemarie Bruning stelt gezelligheid, spontaniteit en liefde centraal in haar verhaal. Marielle Jongemans maakt een huwelijkssluiting uniek door zichzelf mee te nemen, met alle humor, spontaniteit en oprechte betrokkenheid die daarbij komt kijken. Jessi Tuinman van ‘Ouiyessi’ maakt met haar persoonlijke inbreng en puurheid jullie ceremonie tot een waardevol moment. De vier vrouwen van trouwambtenaarkiezen.nl bieden het verwarmende gevoel wat je bij een trouwambtenaar zoekt: oprecht, open en vol emotie.

Dress… ‘Say Yes’!

Dé jurk der jurken die je – als het goed is – maar één keer draagt en hét kledingstuk wat gegarandeerd het duurste zal zijn uit je hele garderobe ooit. Ben je op zoek naar een unieke en (vaak) one of a kind designer trouwjurk, dan ben je bij Annika van Wild at Heart Bridal aan het goede adres. Voor de meer klassiekere bruidslook en maatpakken ga je naar La Donna.

Eten

Hebben jullie gekozen voor een locatie zonder catering? Dan zijn er in Nijmegen en omstreken goede alternatieven te vinden voor catering op locatie. Hapjes van over de hele wereld gecombineerd met heerlijks van eigen bodem, daar kan J.P. Vincken voor zorgen. Made by Marn is niet meer weg te denken uit de keuken van J.P. en Marn zijn culinaire hoogstandjes zijn dan ook onder de naam ‘Made By Marn’ te bestellen voor jullie bruiloft. Passie en ambacht, dat is waar de Meesterproef voor staat en dat proef je ook terug in hun gerechten. Ze cateren graag op jullie trouwlocatie. Oogstrelende lekkernijen met een eerlijke smaaksensatie kun je ook laten aanrukken door Eten van een Lekkere Tafel. Zelfs de aankleding, bloemen en servies verzorgen zij: kortom het complete pakket als je houdt van lekker, puur en ongedwongen eten.

 ♥ 

Fotograaf

Herinneringen voor het leven worden het mooist vastgelegd door een professionele fotograaf en gelukkig is Nijmegen de thuishaven voor heel wat beeldtalent.

 • Jurriaan Huting. Voor prachtige out of the box portretfoto’s. Hij zal jullie als newlyweds perfect op de gevoelige plaat weten vast te leggen.
 • Mathijs Hanenkamp. Magie is wat Matthijs wil delen. Check z’n site!
 • Odiza. Ongedwongen, fris en speels, dat is waar Marscha van Druuten van Odiza voor staat. Laat haar jullie dag vangen met haar camera en je hebt herinneringen voor het leven.
 • Jaap Baarends. Impactvolle en emotionele bruidsreportages, dat is wat Jaap je te bieden heeft. De foto’s verwerkt hij in een slideshow.

En…

 • De KameraKast – Fotobooth Nijmegen: op en top Nimweegs, deze KameraKast. Een vintage toevoeging aan jullie feest, die ervoor zorgt dat er geen moment – mét snorren, brillen en pruiken – wordt gemist. Dag fotograaf of wegwerpcamera’s, hallo fotohokje new style.

 ♥ 

Geen nood!

Als je de tijd neemt om alles te plannen, kun je hobbels op de weg gemakkelijk aan. Met www.theperfectwedding.nl heb je je planningstool bij de hand en kun je stap voor stap alles lekker afvinken.

Huwelijksnacht

Je huwelijksnacht kun je in heel wat mooie Nijmeegse bruidssuites doorbrengen. Van een hypermodern hotel tot een bed in een historisch pand, er is voor ieder wat wils. Aan de Oranjesingel prijkt Hotel Manna. De Manna bruidssuite heeft alles wat je kunt wensen; ontbijt op bed, bubbels en lekker uitslapen in een XL-bed. Het kleine broertje van Hotel Manna, Hotel Blue, biedt moderne, comfortabele en classy kamers voor het hippe koppel. Voor het ontbijt schuif je aan bij Manna. Hotel Nimma, een nieuwe aanwinst aan de voet van de Oversteek, heeft genoeg kamers voor al je gasten, is budgetvriendelijk en je kunt gratis parkeren voor de deur. Ben je op zoek naar iets midden in het centrum van Nijmegen? Knus? Origineel? Check dan Hotel Prikkels.

Inspiratie

Zie je door de bomen het bos niet meer? Locaties? Decoratie? Ringen? Jurk? Op al je vragen kun je een antwoord vinden bij de Girls of Honour of Wit Wedding. Check!

♥ 

Jullie dag

Onthoud, het is jouw dag. Het gaat erom dat jullie een onvergetelijk en bijzondere ervaring hebben, die niemand jullie afpakt. Kies je voor een intieme bruiloft of wil je alles erop en eraan, it’s your choice! 

 Kapsel

Juist op deze dag wil je geen bad-hair-day! Er zijn genoeg kappers in Nijmegen die ervoor kunnen zorgen dat elk sprietje van je haardos goed zit, maar er zijn er een paar die nèt dat beetje extra geven. Nog even naar de kapper voor je grote dag, dan ben je aan het juiste adres bij de ladies van Less is More. In lifestyle store Make My Day, in de Stikke Hezelstraat, zit de beautysalon van Amy, waar je terecht kunt voor zowel haar én make-up. Wil je een kleurtje, een nieuwe look of gewoon een knipbeurt? Sanne van The Color Nijmegen zorgt dat je er tip-top uitziet!

 Locatie

Of je nu kiest voor een hippe, trendy of historische trouwlocatie, je vindt het allemaal in Nijmegen. Bij onderstaande locaties kun je de hele dag vertoeven, lekker handig voor jullie gasten, maar nog handiger voor jezelf.

 • Meesterproef. Industrial meets vintage, een locatie voor het koppel dat het net even anders wil doen. Sinds twee jaar zorgt de Meesterproef dat de mooiste dag uit jullie leven bij hen gevierd kan worden.
 • De Hemel. In dit oudste gebouw van Nijmegen zijn al heel wat stellen je voorgegaan. Hoe kan het ook anders, want met het uitzicht over de Waal ademt het hier 100% Nijmegen.
 • De Waagh. Met de mooiste entree van de stad ben je bij de Waagh de hele dag onder de pannen. In verschillende ruimtes kun je dineren, feesten en toasten! Passend naar jullie wensen zorgen ze voor de dag van jullie leven.
 • Slot Doddendael. Trouwen op een Slot? Dan kan in Ewijk! Fairytales do come true, want je kunt trouwen in de Ridderzaal of onder de grote notenboom.
 • Restaurant Beau. In het restaurant voor een binnen-wedding of de paardenstallen voor een buiten-wedding, bij BEAU is alles mogelijk.
 • De Lindenberg. Letterlijk trouwen op een podium in een theaterzaal? Bij de Lindenberg kan het. En daarna afsluiten met een vet feest.
 • De Vereeniging. Onvergetelijk, indrukwekkend en romantisch; dat is jullie dag als je voor De Stadsschouwburg en de Vereeniging kiest. En alles onder één dak, hoe handig.
 • In de kas. Dromen jullie van een festival-wedding meets Italian-style? Duik dan ‘In de kas’! Hoe mooi is het als jullie je ‘Ja-woord’ geven tussen de fruitbomen.

Music Maestro

Party-time? Dat vraagt om goede muziek. Het feest valt of staat ermee. Van DJ’s tot live bandjes of solo artiesten op Plugify – een soort Airbnb voor muziek – vind je zeker een muziekmatch 

Notaris

Vergeet niet een notaris in de arm te nemen voor jullie huwelijkse voorwaarden. Gelukkig zit de Nijmeegse Oranjesingel bommetje-vol met kantoren. 

Oh, wat een mooie bloemen!

Bloemen kleuren je trouwdag en in Nijmegen zijn er genoeg groene vingers te vinden die maar wat graag voor je klaar staan. Van bruidsboeket, tot centerpieces en corsages: hier moet je wezen. Aan de Van Broekhuysenstraat bevindt zich tussen de winkels Jacco Otten: een oase van groen met unieke bloemen, voor een unieke dag. De Pluktuin van Decora geeft goed weer met welke bloemen deze winkel graag werkt. Je wensen worden zorgvuldig verwerkt tot de mooiste creaties. Potsierlijk. Deze kleine bloemist in Nijmegen-Oost verzorgt graag jullie bruidswerk. Extra fijn: alles is mogelijk.

Pak je moment

Knijp er op de dag zelf even tussenuit als iedereen lekker aan het feesten is. Nobody will notice en ECHT: een intiem moment samen is een must!

Quizmaster?

Aanrader: neem een ceremoniemeester in de arm. Of dat iemand is die jullie goed kennen of een professional, is aan jullie. De uiteindelijk bonus? Op jouw grote dag kun je loslaten en genieten.

Rings

De liefde voor elkaar kan worden bezegeld met de mooiste ringen. Custummade of met liefde uitgezocht, het is maar net waar jullie hart ligt. Maar dat Nijmegen het beiden te bieden heeft is zeker. Custom made, uniek en handgemaakt is erg hot tegenwoordig. Jullie kunnen terecht bij Harm Becking en What Els Goldsmithing, allebei met een werkplaats in de Smeltkroes, of Ronald Reijnen gevestigd in de Nijmeegse binnenstad.

Styling

Je bruiloft kun je tot in de puntjes laten stylen door professionals (Oh la la weddings, Nina Weddings of Best Day Ever Events), maar als je het zelf veel te leuk vindt om te doen, check dan de volgende sites. Happy Vintage: om jullie bruiloft een vintage tintje te geven met de leukste items everWe are Golden: de webwinkel voor alle persoonlijke en originele decoratie. Wedding Deco: decoratie, hebbedingen en alles voor je bruiloft. Style me Pretty: ultieme online stijlgids. What a Wonderful Wedding: van videograaf naar expert op het gebied van trouwen, dat zijn Geert en Marieke die deze webshop beheren.

 Tuxedo

Naast dat de jurk een belangrijke aankoop is, mag het pak der pakken natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst. Gelukkig kunnen de mannen erg goed slagen in Nijmegen. Tip: geef wel een stukje stof van jouw jurk mee, dan passen jullie nog beter bij elkaar. Zoek je iets anders dan een standaard rokkostuum of smoking? Go to Sébastien F. Hip, eigentijds en uniek, dat is de stijl die je bij deze zaak in de Ziekerstraat kunt vinden. Een warenhuis voor de man met stijl dat is Hoogeboom Men. Grote kans dat je aanstaande eenmaal over de drempel met een pak naar huis toe gaat. La Donna biedt niet alleen mooie traditionele jurken aan, ook de man kan er erg goed terecht.

 Uitnodiging

Crea-bea’s komen helemaal aan hun trekken als je het net afspeurt naar custom made uitnodigingen. Check creatievekaarten.comsohappyalways.com, hipdesign.nl. Het creatieve gen niet geërfd? Don’t worry, ook professionals zijn gehuisvest in Nijmegen. De meiden van StudioBont helpen je graag verder met een verfrissend ontwerp van dé uitnodiging. Een mix van geometrische vormen, verschillende structuren en illustraties. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Visagie & more

Op de mooiste dag van je leven wil je er natuurlijk stralend uitzien! En deze ondernemers zorgen ervoor dat jij de mooiste versie van jezelf wordt. Less is More: omdat je er op je huwelijk op en top uit wilt zien, biedt Less is More beauty behandelingen van grote klasse. Nagels, huid, voeten: alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Ariane Inden: voor heerlijke beauty treatments kun je ook zeker bij de dames van Ariane Inden terecht. Daarnaast hebben ze alle producten die je nodig hebt om je huidje even goed te verwennen. Janneke Visagie: verzorgt haar en make-up op iedere gewenste locatie. Ze heeft een bak aan ervaring, dus dat zit wel snor.

Weddingcake

Een wedding party zonder cake kan natuurlijk niet. Voor zoetigheid van hoog niveau ben je in Nijmegen absoluut aan het goede adres. Ze schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, maar ik heb het neusje van de cake voorgeselecteerd.

 • Little Cupcake Shop. Een kleine winkel in hartje Nijmegen die dagelijks vers (duurzaam & biologisch!) gebak uit de keuken tovert.
 • SÜSS gebak. Een zoete wow-factor is wat ze willen creëren bij SÜSS gebak. Robuust, eenvoudig en gorgeous! Dat de meiden bij SÜSS gebak bakken met liefde en passie is terug te proeven in hun taarten.
 • Even naar Eef: een prachtig moment nog mooier maken met eerlijke patisserie, dat is wat Eefje wil op jullie belangrijke dag. Voedselallergieën zijn voor haar geen uitdaging, voor alles is er een oplossing.
 • ZOET Nijmegen: sinds februari dit jaar bakt ZOET Nijmegen de sterren van de hemel. Check ZOET Facebook of Instagram voor inspiratie.

X, Y, Z

Hou je hoofd koel, zorg dat je je lijstjes bijhoudt en remember: you only say yes once, so enjoy!

♥ ♥ ♥ 

 


Tekst: Nadine Jansen | 
Beeld: unsplash.com, Nadine Jansen