Herfstige dag? 5x kunst kijken in Nimma!

Afbeelding voor Herfstige dag? 5x kunst kijken in Nimma!

Kunst kijken is fijn en kan gerust in onze eigen stad. Je moet alleen even nét de hoek om of de trap af om er te komen. Wij vertellen je waar de knapste exemplaren zich bevinden en wat je daarvan kunt verwachten. Perfecte hotspots voor een herfstige (weekend)dag!

1. Galerie Bart

Aan de Waalbanddijk bij het Honigcomplex vind je Galerie Bart in een industriële hal. Met vooral kunst op het doek in zowel kleurrijke als minimalistische stijl wordt gevarieerd tussen een permanente en een tijdelijke expo. Wil je één van die doeken mee naar huis? Dat kan bij Bart direct. Wil je meer weten? Klik dan hier.

2. Galerie Marzee

Aan de Waalkade schittert Galerie Marzee en dat bedoelen we letterlijk. Marzee exposeert namelijk sieraden en zilverwaren en daar weten ze ook wel wat van. Ze bestaan namelijk al sinds 1978 en is één van de grootste moderne galerie voor sieraden in de wereld. Take a look!

3. Galerie Zeven Zomers

Ze hebben al talloze locaties in de stad afgevinkt, maar momenteel vind je ze midden in de stad, aan de Marikenstraat: Galerie Zeven Zomers. Aan de wand hangen de mooiste olieverfschilderijen, maar ze bieden ook zogenaamd ruimtelijk werk zoals sculpturen aan. Zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen. Voor een preview check de site.

4. Y. Knippen & Kunst(Kunstzinniger)

Yasmin Hoogland combineert twee liefdes: knippen en kunst, en dat doet ze in hartje Nijmegen-Oost aan de Groesbeeksedwarsweg. Met kunstige vertalingen van klassiekers als ‘Het Meisje met de Parel’ en de bloesemtak van Van Gogh biedt Kunstzinniger een moderne en toegankelijke collectie kunst aan. See for yourself!

5. Liever interactief: Stichting Fabrikaat

Stichting Fabrikaat heeft een prachtig idee bedacht en dat werkt als volgt. Nijmegen barst van de plekken die “in de tussentijd” onbestemd zijn. Die plekken tovert Stichting Fabrikaat in samenwerking met kunstenaars en kunstzinnigen om tot een inspirerende plek die mogelijk de eindbestemming zou kunnen zijn. They sure are putting on a stage! Wil je zien wat het volgende project is? Kijk dan in de agenda. En check voor meer info deze link.

 

 

Tekst: Avalon Diebels | Beeld: FollowFox, Galerie Marzee, Galerie Zeven Zomers (Babette Degraeve), Kunstzinniger & Stichting Fabrikaat