Tried en tested 2017: high tea bij Noach’s Spijshuys ‘De Gezusters Jansen’

Afbeelding voor Tried en tested 2017: high tea bij Noach’s Spijshuys ‘De Gezusters Jansen’

Nijmegen is zoveel mooie plekken rijker geworden en dat betekent dat onze 2016 high tea top 10 guide een update moest krijgen. De komende tijd testen we nieuwe spots en vertellen we jullie alles over hun high tea, zodat jij precies weet waar je moet zijn! 

Theeluiten bij?

Terwijl Nijmegen overspoeld werd door fanatieke lopers en de zon met de regen vocht, zaten redacteuren Avalon en Nadine midden op de dag lekker relax achter een pot verse thee. Waar? In de huiskamer van de Gezusters Jansen in hartje Nijmegen-Oost. Daar lieten de meiden zich in de watten leggen en verrassen door al het lekkers wat uit de keuken kwam.


Naast de dierenspeciaalzaak van hun ouders (De Ark van Noach, die anno nu nog steeds 5 dagen in de week open is) hebben de zussen Jansen nog niet zo lang geleden hun eigen lunchzaak geopend. Met brood van streekbakker Jorrit, vlees van bio-slagerij de Groene Weg en huisgebakken taartjes, trakteren de zussen de buurt en omgeving dagelijks op ambachtelijk (lunch)lekkers mét groene gedachte. Yes, daar worden we blij van.

Kimberley Jansen, de gastvrouw van de twee zussen, heeft 6 jaar horeca-ervaring en dat merken Avalon en ik direct. Met een vriendelijke lach vraagt ze regelmatig of alles naar wens is en verzorgt ze onze high tea tot in de puntjes. Zuslief Charlotte heeft in bakken haar passie gevonden en zwaait de scepter in de keuken. Ze weet ons heerlijk culinair te verrassen.

We starten onze high tea met een theedilemma: verse theeën van Senza Tea uit Amsterdam of een DIY-thee? Een verse DIY-thee klinkt geweldig en dus stellen we een eigen pot (jawel; één pot voor jezelf!) samen met lavendel, munt, gember en sinaasappel. Heerlijk! Ben je meer een coffeelover? Ook geen probleem. De koffie, afkomstig van familiebedrijf Beukenhorst uit de Achterhoek, wordt met liefde voor je bereid. Filterkoffie is ook nog optie. En geloof ons: ook de koffie smaakt heerlijk.

Van links naar rechts


De high tea wordt in gangen geserveerd, wat wij erg fijn vinden, omdat je dan niet alles tegelijk hoeft te eten. We starten met een stomend kopje pompoensoep geserveerd in tè leuk vintage servies (oma’s-servies is hip!). Daarna worden we verwend met een hemelse salade met in bier gerijpte ham van slagerij de Groene Weg, geitenkaas en noten. Het hartige buffet wordt aangevuld met een sandwich met huisgemaakte tonijnsalade mét knapperig appeltje erdoor (aanrader!) en op dezelfde etagère liggen ook onze eerste zoete versnaperingen: een appel-amandelgebakje, een frangipane met kersen, een cheesecake met boterkoekbodem en een haverkoekje. Allemaal stuk voor stuk érg lekker, waarbij de frangipane er voor ons uitsprong: de combinatie van amandel en het zoetzure van de kersen laat je echt even wegdromen.

Alsof dit nog niet genoeg was sluiten we onze high tea avontuur af met een heerlijke aardbeien-banaan smoothie en een romige hangop met huisgemaakte granola en bessen. De hangop (goed om te weten: bestel je hier een Noach’s ontbijt dat krijg je dit ook geserveerd), is echt onze favo. Nomnomnom!

Conclusie?

Wat een heerlijke, ongedwongen plek waar je je ECHT thuis voelt. Deze high tea is er niet één uit een dozijn, maar biedt juist lekkers van het seizoen. Ambachtelijke high tea met een groene touch. We love it! En blijft er onverwachts toch nog lekkers over, dan pakken de dames dit gewoon in een mooi doosje voor je in zodat je thuis nog eens heerlijk kunt nagenieten.


High tea hotspot Noach’s Spijshuys ‘De Gezusters Jansen’

Locatie: Berg en Dalseweg 212, in het mooie Nijmegen-Oost
Prijs: 18,50 euro per persoon inclusief onbeperkt thee en filterkoffie.
Ambiance: gemoedelijk, warm en liefdevol. Een high tea die je doet denken aan thuis.
Bio-love: met producten uit de regio en alles huisgemaakt, gaan de zussen voor duurzaamheid. Dieet- of allergiewensen worden van te voren netjes gevraagd en overal kan rekening mee worden gehouden.
Flexibel/reserveren: wil je net zoals wij de high tea ‘Soet en hertig’ voorgeschoteld krijgen reserveer dan tijdig; spontaan binnenvallen is geen optie.

De volgende keer wordt er door het FF-team gehightead bij Fingerz!


Tekst: Nadine Jansen | Beeld: Avalon Diebels