10x omfietsen voor onze favo kerst booze adressen!

Afbeelding voor 10x omfietsen voor onze favo kerst booze adressen!

Decemberkoorts is here, maar waar in Nijmegen haal je nu je goede Christmas Booze? Om heerlijk zelf op te drinken of cadeau te geven? Foxie & wijnvinoloog Lisanne tipt je een lijst vol Nijmeegse ondernemingen voor vloeibare kerst inspiratie.

Bier en gedistilleerd

De Bierhoeder is met een uiteenlopend assortiment van lokaal tot werelds bier dé plek om unieke bieren te kopen. You name it, ze hebben het! Met cadeaupakketten, proeverijen en heuse Beer University masterclasses is hier voor de bier-afficionado ongetwijfeld iets leuks te scoren.
De Bierhoeder | Bloemerstraat 86

“Whisky is niet alleen een vak, het is een levenswijze,” aldus Whisky speciaalzaak Versailles. Als Keeper of the Quaich is Versailles al jarenlang een Nijmeegs begrip voor Whisky en al het sterke spul. Ken je of ben je een liefhebber dan moet je hier heen.
Versailles dranken | Lange Hezelstraat 83

Local beer-lover? De Hemel is Nijmegens very own stadsbrouwerij, met in de kelder sinds kort distilleerderij ANIMA. De welbekende Serafijn, Luna en Helse Engel bieren, maar ook dranken op basis van bier zoals gin, jenever en whisky rollen hier de deur uit.
Brouwerij de Hemel en distilleerderij ANIMA | Franseplaats 1

Speciaalwijnen

Wijnhandel Marcel Arentz heeft een schitterende selectie Bourgogne en Bordeaux wijnen, maar eigenlijk is wijn vanuit iedere hoek van de wereld en voor elke prijs hier te vinden. Op zaterdagmiddag staan er altijd wijnen open om te proeven (inclusief kaas!) en soms zelfs inclusief de wijnmaker zelf.
Wijnhandel Marcel Arentz | Hertogstraat 82

Wijnhandel in de Blauwe Druif heeft naast veel lekkere wijn ook speciaalbier en whisky. In de wijnkelder worden cursussen gegeven en er staan regelmatig proeverijen op de planning, zoals port en dessertwijn, JUM.
Wijnhandel In de Blauwe Druif | Steenbokstraat 30

Toon Lenkens zit met Lenkenswijn in Bottendaal’s Thiemeloods. Iedere vrijdag- en zaterdagmiddag is het proeflokaal open en kun je advies inslaan over wijn-spijs combi’s. Verder is er iedere laatste vrijdagavond van de maand een wijnproeverij.
Lenkenswijn | Thiemeloods | Leempstraat 34

Bijzondere wijnen

Net over de spoorbrug zit kookschool Koken aan de Waal. Wendy heeft als een van de eigenaren haar eigen winkel vol kwalitatief mooie wijnen uit Duitsland, Italië en Oostenrijk, bijzondere kazen en delicatessen. Daarnaast geeft ze workshops over kaas en wijn combineren. Say cheese!
De Winkel van Wendy | Oosterhoutsediijk 46 | Lent

Gil en Joël Xavier de Medeiros runnen samen een Portugese wijn- en delicatessenwinkel vanuit de Paraplufabrieken. Portugese likeur, wijn, delicatessen en uiteraard Port zijn hier te vinden. Zin in de zon in je glas? Delícia is voor de particulier open op zaterdag van 12.00 -18.00 uur.
Delícia | Van Oldenbarneveltstraat 63A

Hou je af en toe van een borrel, maar vind je het tegelijkertijd belangrijk om bewuster en groener te leven? Sundara combineert deze verlangens met haar aanbod biologische en fairtrade wijnen, likeuren, whisky’s en meer. Als je na een fles bio-wijn overtuigd bent, huur ze dan in voor een wijnproeverij, personeelsuitje of thema-avond.
Sundara | Groenestraat 4

Francien en Simone van Women on Wine zitten met hun wijnwinkel boven restaurant de Portier. Hier verkopen ze uitsluitend Oostenrijkse wijn, veel wat ook bij de Portier geschonken wordt. Voor een sprankelende fles Sekt, een heerlijke Grüner Veltliner, edelzoete én rode Oostenrijkse wijnen ben je hier aan het juiste adres.
Women on Wine | Kelfkensbos 57


Tekst Lisanne Berendsen | Beeld: Judith Sterkenburg