Tried & Tested 2018: high tea bij Juliette

Afbeelding voor Tried & Tested 2018: high tea bij Juliette

Nijmegen is zoveel mooie plekken rijker geworden en dat betekent dat onze 2016 high tea top 10 guide een update moest krijgen. Sinds najaar 2017 testen we nieuwe spots en vertellen we jullie alles over hun high tea. In het nieuwe jaar gaan we daar – letterlijk – lekker mee door, zodat jij precies weet waar je moet zijn. Met de hele FF-crew werden we gastvrij ontvangen door/bij Juliette in hotel Blue.

Theeleuten bij?

It’s all in the name: Juliette’s Salon de Thé & Lounge in hotel Blue is dé perfecte plek voor een uitgebreide theeleut. De afternoon tea van grote zus MANNA (waar je nog steeds wél heerlijk kunt ontbijten) is hier vorig jaar naartoe verhuisd en met succes. Ben je met een klein gezelschap? Plof dan lekker neer in een van de loungestoelen of op de bank en je high tea wordt geserveerd op een heuse etagère-bijzettafel. Hoeveel ‘higher’ wil je het hebben? Met een grote groep high-teaën is ook geen enkel probleem. Menig babyshower hebben we hier al voorbij zien komen aan de lange tafels. En ben je – net als wij – met een selectie van 4 of 5? Ook dan kun je vanaf 12.00 uur aanschuiven voor een high of cream tea.

Van links naar rechts

… en van boven naar beneden… Bij Juliette krijg je al het lekkers van huispatissier Roel in één keer op tafel geserveerd. “Maar dat is nog niet alles”, belooft bedrijfsleider Sebastiaan van Juliette ons. ‘Out of the Blue’ zullen we tussendoor ook nog een paar verrassingen krijgen. Hartig en zoet staan dus tegelijk op tafel en we genieten van: zalmsandwiches met dungesneden komkommer en een mosterd-creme fraîche, kleine boterhammetjes van briochebrood met pastrami en piccalilly en een Italiaanse bruschetta met burrata. Vooral het briochebroodje met pastrami is verrassend lekker met een combinatie van hartige en zoete smaken. Toeval of – net als de rest van de high tea – goed over nagedacht en uitgebalanceerd?


Het zoet ligt prachtig gestyled (net als de rest van het hotel Blue interieur) op de etagère en het is bijna te veel om op te noemen: twee soorten ‘bombes’ van passievrucht en chocolade, ouderwetse puddingbroodjes, frambozen macarons, carrot cake, red velvet cake, donuts met chocoladetopping, sticky toffee cake en een citroen-merengue taartje. Mijn favoriet? De passievrucht-bombe! Met een knapperige biscuitbodem en een heerlijk zacht-zoete binnenkant van passievruchtmousse. Loopt het water je al in de mond?

Out of the Blue

En ja hoor, dan zijn daar ineens ‘out of the Blue’ de extraatjes die Sebastiaan ons beloofd had en we verzuchten dat we misschien toch een zalmsandwich minder hadden moeten eten… De eerste out-of-the-Blue is een warme verse fluffy scone met geslagen room en huisgemaakte aardbeienjam. De-li-ci-ous! Een paar zoete hapjes van de etagère verder krijgen we tussendoor een alcoholvrije mocktail van aardbei, jus d’orange en een vleugje citroen. Een heerlijk frisse afwisseling met de warme thee. Na al het zoet hebben we ook wel weer zin in iets hartigs en dus houden we met liefde nog een plekje over voor de quiche met tomaat, mozzarella en zwarte olijf. Een Italiaanse smaaksensatie waar liefhebbers van kaas en (zwarte) olijven zeker van zullen genieten. Tot slot krijgen we als toetje een ijsje van rode vruchtensorbet op de hand.

Geen high tea zonder de thee

Met al deze lekkernijen is de tafel een lust voor het oog. En doordat alles voor je klaar staat, mag je op je eigen tempo lekker los gaan. Zo ook met de thee, want die mogen we natuurlijk niet vergeten. Onbeperkt wordt de theepot met heet water bijgevuld en je kunt kiezen uit verschillende smaken losse thee van het (al ruim 100 jaar oude Franse merk) Dammann Frères. Bij je kopje krijg je een grove zeef, maar op het theeplateau vind je ook een fijne. Door het wisselen van smaak – en dus zeef – én een theepot die nog wel eens een drup achterlaat omdat hij best zwaar is, wordt het wel een troepje op tafel. Ons maakt dat niks uit, want uiteindelijk draait het allemaal om de smaak en die is, zowel van de thee als van het eten, heerlijk.

Conclusie?

Ga je high teaën bij Juliette, zorg er dan voor dat je níet groots ontbeten hebt. Het gaat hier zeker om de kwaliteit, maar de kwantiteit is ook niet mis. Je kunt onbeperkt theeleuten en ondertussen genieten van een grote hoeveelheid hartige en zoete hapjes, aangevuld met een paar out-of-the-Blue verrassingen. En is enough = (not) enough voor je? Geen probleem! Alles wat over is, mag je in een doggybag mee naar huis nemen. De kans op een ‘messy’ tafel is groot, maar wij vonden dat geen probleem. En als er iets op is, dan wordt het van tafel gehaald (of juist bijgevuld). Ik kom zeker nog een keer terug en dan reserveer ik een plekje op de bank. Ik ben namelijk wel benieuwd naar die etagère a.k.a. bijzettafel.

high-tea-juliette

High tea hotspot Juliette’s Salon de Thé & Lounge


Locatie: Oranjesingel 14-20
Prijs: 21 euro voor de high tea (in vergelijking met onze andere high tea-hotspots aan de hoge kant, maar met de hoeveelheid hapjes én thee absoluut waar voor je geld!) en 14 euro voor een cream tea (met alleen zoete lekkernijen)
Ambiance: stijlvol, gezellig, een beetje chique en relaxed (vooral met de lekkere stoelen en banken in de diverse hoeken). Je krijgt hier het gevoel dat je echt een (mid)dagje weg bent.
Bio-love: kakelverse zoete en hartige treats en zoveel mogelijk uit de regio.
Flexibel/reserveren: reserveren voor een high tea in Juliette’s Salon de Thé & Lounge is een must, want: erg populair! Rekening houden met dieetwensen of allergieën is geen probleem bij Juliette. Ben je dat vergeten door te geven? Dan nóg is de keuze zo reuze dat er altijd wel iets tussen zit wat wel kan of mag.

Volgende keer wordt er door het FF-team gehightead bij Yoghurtbarn!


Tekst & beeld: Judith Sterkenburg