Tried & Tested 2018: high tea bij Yoghurtbarn!

Afbeelding voor Tried & Tested 2018: high tea bij Yoghurtbarn!

Nijmegen is zoveel mooie plekken rijker geworden en dat betekent dat onze 2016 high tea top 10 guide een update moest krijgen. De komende tijd testen we nieuwe spots en vertellen we jullie alles over hun high tea, zodat jij precies weet waar je moet zijn. Redacteur Lisanne ging met manlief op pad voor een ‘loeilekkere high tea’ bij de Yoghurtbarn.

Theeleuten bij?

What’s in a name? De Yoghurtbarn in de Lange Hezelstraat staat bekend om haar – hoe kan het ook anders – barn smoothies, yoghurt specials en overnight oats. Met veel knusse zitjes, loungestoelen en ruime werkplekken is de Yoghurtbarn de perfecte plek voor ontbijt, lunch of speciale koffies. Nu de Yoghurtbarn na een klein jaar vaste stek is in de stad, is het de hoogste tijd om de high tea te testen!

1 cup perfect tea

Bij binnenkomst is de tafel met daarop verschillende potjes losse thee van Tea Bar Amsterdam duidelijk voor ons, de theeleuten, gereserveerd. Met smaken als ‘Champagne Thee’ (heel bloemig en zacht), Hello Sunshine (met witte en groene thee, korenbloesem en rozenblaadjes) en Earl Grey voor de klassieke theedrinkers, is er aan iedere theefanaat gedacht. Binnen no time staat er tevens een grote emaille theepot op tafel die, zonder dat we er om hoeven vragen, zeer regelmatig wordt bijgevuld. Je vult zelf je theezakje voor ‘1 cup of perfect tea’ en kunt op deze manier eindeloos nieuwe smaken proberen. Verder verschijnt er ook nog een karaf met koud water en munt & sinaasappel op tafel, wat wij een verfrissende en fijne high tea aanvulling vinden.

Groot eetfestijn

Al het lekkers wordt bij Yoghurtbarn gepresenteerd op een enorme ronde schaal, waardoor de gehele high tea gelijktijdig wordt geserveerd. Er staat opeens zó veel op tafel, dat ik bijna de uitleg over al het lekkers mis. We beginnen met wat hartigs: twee soorten barn toast met de verleidelijke namen Avocado Addict en Fabulous Fig. Do we  need to say more? Het brood is een smaakvolle zuurdesembrood, lekker krokant, rijkelijk besmeerd met een yoghurt-ricotta (basis)spread met daarop de hero toppings: avocado op de een en fig op de ander. Daarna smikkelen we van verschillende soorten brood en (hartige)cake met dipjes op basis van bieslook en tomaat & paprika. Normaal gecombineerd met ander brood dan op de foto, maar in verband met de storm (code rood!) kon de normale broodbestelling niet worden geleverd. Zoetekauwen worden zeker niet tekort gedaan: een brownie met framboos, een hele smeuïge carrot cake met icing en pecannoten en gebak van Sharp Sharp passeren de revue. Goed om te weten: de laatstgenoemde gebakjes zijn biologisch, suikervrij, glutenvrij en volledig vegan!

Yoghurt heaven

Bij een Yoghurtbarn high tea mag de yoghurt zelf uiteraard niet ontbreken. We krijgen vier mini-glaasjes gevuld met verschillende yoghurt specials. Één met kiwi en Bastogne-koekjes, de ander met mango, brownie en walnoten, weer een ander met Oreo-koekjes, kokos en framboos en de laatste met kokos en hazelnoot. Is het eind van je high tea eenmaal in zicht, dan mag je ook nog een glas aan de bar komen vullen met Frozen Yoghurt. Helaas zitten we inmiddels al vol, maar dat is geen enkel probleem. Met een tegoedbon kunnen we een volgende keer hiervan komen genieten. Wat een service!

Conclusie

Een high tea met zóveel lekkernijen dat je niet weet waar je kijken moet en/of beginnen: dat is onze high tea ervaring bij Yoghurtbarn Nijmegen. Uiteraard zijn yoghurt-lovers hier op hun plek! Ben je niet zo van de ‘standaard’ yoghurt, dan kun je ook kiezen voor kokos-, soja- of amandelyoghurt. Met deze high tea ben je wel een paar uurtjes zoet en ook de grote eters komen hier aan hun trekken. Mocht er toch nog wat lekkers over zijn dan krijg je dit fijn mee naar huis. Het enige wat wat wij nog zeer hadden gewaardeerd was een warm gerechtje op deze koude, winterse dag. Conclusie? Voor ons was het niet alleen buiten code rood maar ook binnen: het was loeilekker!

High Tea Hotspot Yoghurtbarn


Locatie? Lange Hezelstraat 13
Prijs? €19,95 per persoon
Ambiance? Relaxte sfeer, fijne achtergrondmuziek, veel zonlicht, industriële bakstenen muren, knusse hoekjes mét een Nimma-verhaal.
Bio-Love? Bij Yoghurtbarn is alle zuivel biologisch en vegetarisch en ze weten goed om te gaan met allergieën of speciale dieetwensen.
Reserveren? Noodzakelijk! Met een grote groep aan de High Tea kan ook en handig: je kunt zelfs via de website reserveren.
 

Volgende keer wordt er door het FF-team gehightead bij ..?

                                                                                    Tekst en Beeld: Lisanne Berendsen