Vier de liefde in stijl bij deze 7 delicious hotspots!

Afbeelding voor Vier de liefde in stijl bij deze 7 delicious hotspots!

Op zoek naar dé ingrediënten voor een foxlious Valentijn? We nemen: 2 geliefden keer 7 culinaire Nijmeegse hotspots. De uitkomst? Het magische getal 14 natuurlijk! Dé dag in februari om de liefde te vieren. En omdat de liefde nog altijd door de maag gaat, hebben we een top 7 samengesteld om je culinaire hart op te halen.

De-Nieuwe-Winkel

1) De Nieuwe Winkel

What’s in the name: in De Nieuwe Winkel wordt gekookt met nieuwe producten volgens nieuwe bereidingswijzen. Of eigenlijk: oude producten en ingrediënten die nu niet meer zo bekend zijn, in een nieuw jasje. Op je bord hebben de groenten de hoofdrol en alles komt uit de buurt. Vooraf weet de chef niet altijd wat hij gaat maken, maar zeker is dat het er mooi uitziet en een ware smaaksensatie is! Wil jij je geliefde verrassen met een verrassing op zijn of haar bord? Ga dan culinair ‘shoppen’ bij De Nieuwe Winkel. (Fotocredit: De Nijmeegse Garde)
bistro-flores

2) Bistro Flores

Eendenbout, zeebaars, pastinaak, hert, knolselderij, aardappelsoep… zomaar een greep van wat er bij Bistro Flores op het (krijt)bord staat en op die van jou verschijnt. Flores heeft geen vast menu, want de gerechten zijn geïnspireerd door de seizoenen. Je kunt niet reserveren, maar even wachten is hier helemaal niet erg. Bij de open haard of keukenbar is het goed toeven onder het genot van oesters, ibericoham of antipasto. Om nog maar te zwijgen van de longlist met (open) wijnen. Dat zijn er zo’n 60 uit Frankrijk, Duitsland en Italië. Santé! (Fotocredit: Lott’s)
Ivory-Nijmegen

3) Ivory

Wit, witter, witst. Het interieur bij Ivory laat in ieder geval het kleuren- en smakenpalet van de gerechten die ze serveren shinen! Houden jij en je lover meer van klassiek? Dan ben je bij Ivory aan het goede adres. Ossenhaas, zeebaars en truffel worden subliem bereidt. Daar hangt wel een prijskaartje aan, maar een culinair avontuur is gegarandeerd. Liever een iets budgetvriendelijke versie? Reserveer dan een tafel bij het broertje van Ivory: Bistro Bar Ivory(Fotocredit: Ivory)
MANNA-keuken

4) Manna

Zijn jij en je Valentijn-date meer van lekker lang natafelen en niet van ‘wie is de bob’? Probleem opgelost. Bij Manna duik je na het diner zo je bed in, in één van de awardwinning luxe suites. Fishlovers kunnen in het restaurant hun hart ophalen. Manna heeft namelijk een heuse fishbar met dagelijks verse vis, oesters, kreeft en andere schaal- en schelpdieren. De volgende ochtend kun je nog even heerlijk in Valentijnsferen blijven met een uitgebreid champagneontbijt. Echt even optimaal uit in eigen stad. (Fotocredit: Manna)
Vesters

5) Vesters

Wil je in je mooiste outfit dineren, maar wel in een ongedwongen sfeer? Vesters is naar eigen zeggen ‘een plek waar gegeten, gedronken en gelachen moet worden’. Luxe, super gastvrij en gerechten die gemaakt worden volgens de ‘nose-to-tail’ filosofie. Oftewel: alles wordt gebruikt en bereidt. Bij al dat lekkers drinken we natuurlijk het liefst een wijntje die met zorg door de sommelier wordt uitgekozen. (Fotocredit: Eet.nu)
Voldaan

6) Voldaan

Je moet jezelf echt de stoel uit hijsen (ze zitten zo lekker, daarin kun je de nacht wel doorbrengen) om werkelijk met een voldaan gevoel naar huis te gaan na een diner in dit gezellige en moderne restaurant in Nijmegen Oost. Een pareltje dat in 2014 de Couverts publieksprijs won. Alles wat er geserveerd wordt is supervers én home made. De keukenbrigade is daarnaast nooit te beroerd om (in overleg) te ‘freestylen’ met de gerechten op je bord. Spannend! (Fotocredit: Voldaan)
De-Sjalot

7) De Sjalot

Let op: de Sjalot is helaas niet meer geopend. De naam doet het misschien niet vermoeden, maar bij restaurant De Sjalot kun je wegdromen naar warmere, exotische Marokkaanse sferen. Tajines, mezzes en andere heerlijke Arabische gerechten staan hier op de (biologische) kaart. Kun je geen genoeg krijgen van al het lekkers en wil je de gerechten zelf een keer thuis (na)maken voor je lief? In Sjalots in house store kun je alle kruiden, specerijen en oliën kopen die in het restaurant gebruikt worden. (Fotocredit: De Sjalot)

 

FF-Judith
Tekst: Judith Sterkenburg | Beeld: FollowFox (hoofdfoto)