Tried & Tested 2018: high tea bij De Pelgrim Foodbar

Afbeelding voor Tried & Tested 2018: high tea bij De Pelgrim Foodbar

Nijmegen is zoveel mooie plekken rijker geworden en dat betekent dat onze 2016 high tea top 10 guide een update moest krijgen. De komende tijd testen we nieuwe spots en vertellen we jullie alles over hun high tea, zodat jij precies weet waar je moet zijn. Redacteurs Nadine & Lisanne gingen op pad voor een High Tea bij De Pelgrim Foodbar.

Theeleuten bij?

Je zou het op het eerste gezicht niet denken, maar achter de deuren van deze gloednieuwe hotspot aan de Franseplaats ligt ruim 800 jaar geschiedenis verborgen. Ooit was het een plek waar de pelgrims uitrusten en weer op kracht kwamen, anno nu is De Pelgrim Foodbar de nieuwste ontmoetingsplek voor jong en oud. We gingen langs en hadden gelijk dé primeur om als eerste te mogen genieten van een High Tea op z’n Pelgrims!

Urban look & feel

Net drie weken open, maar tot onze verbazing weten velen, zo lijkt het, De Pelgrim al feilloos te vinden. Misschien komt dit ook mede doordat je via café De Hemel zo deze hotspot binnenloopt. Het urban jungle meets nature design interieur voelt als een hippe en huiselijke jas en kijkend naar onze mede eetgasten – van flexwerkers, jonge gezinnen tot een gezellige vriendengroep – schuift iedereen graag aan bij de mannen én vrouw achter deze leuke en nieuwste foodbar in town.

Soepie?

Bij De Pelgrim staan er – tegenwoordig erg on trend bij velen eet-hotspots – enkel tussenformaatgerechten op de kaart. In onze ogen een fijne manier om de lunch- of diner kaart ongegeneerd af te struinen en niet een maar diverse gerechtjes tegelijk te proeven. De High Tea wordt vandaag – wat voelen we ons vereerd! – voor het eerst geserveerd. En deze begint goed hartig en warm met een heerlijke soep. We mogen kiezen uit een Hemelse Mosterdsoep, heldere tomaatbouillon of vegetarische ramen met ei en noodles. We gaan voor de eerste en laatste variant en zijn aangenaam verrast. De Hemelse mosterd is gelukkig goed terug te proeven in de Hemelse Mosterdsoep en de vegetarische ramen heeft een friszure oosterse smaak en is met het eitje, de noodles en bosui rijk gevuld. Met een heerlijk stukje vers brood erbij (plus paprikaspread) is dit een hemelse start van deze high-tea-middag.

Volle hartige plank!

De Pelgrim High Tea is eigentijds en hartig voert absoluut de culinaire boventoon. Voor ons is het wel even wennen dat we geen brownies, friandises of macarons voorgeschoteld krijgen, maar misschien is dit onze zwakte haha. Terwijl we genieten van een heerlijke kop Revolution thee – kopjes worden regelmatig bijgevuld – verschijnen er twee planken vol heerlijkheden. Op de ene spotten we sandwiches gezond (ham, kaas en komkommer, helaas zonder likkie mosterd of kruidenmayo), Yakitori kip (lekker gekruid, maar voor ons niet perse een high-tea-topper), scones (helaas niet uit de oven) met whipped cream, huisgemaakte appeltaart en cheesecake met Oreo-bodem. Op de tweede plank liggen kaasloempias’s met chilisaus, vers brood, plakken kaas, rib eye en salade. Alles is lekker, maar we moeten bekennen: wij zoetekauwen zijn erg gecharmeerd van de cheesecake met Oreo: echt hemels!

Conclusie

Deze High Tea primeur is een culinaire ontdekking, maar heeft nog wel een kleine fine-tuning nodig. Ben je een echte zoete-zonde-fan, dan is deze high tea wellicht iets te hartig voor je. Wij voelden ons direct thuis bij de Pelgrim en dat is waarschijnlijk ook precies de bedoeling van deze zaak: ongedwongen culinair genieten in een hippe ambiance. Weg van de stad hectiek precies zoals de pelgrims dat 800 jaar geleden ook deden!

High Tea Hotspot De Pelgrim Foodbar


Locatie? Franseplaats 1
Prijs? €19,95 per persoon
Ambiance? Ruim opgezet, knus en hip met open keuken en fijne blijf-lekker-lang-hangen zitplekken.
Bio-Love? Veel producten komen uit eigen keuken en daar houden we van. Aan allergieën en dieetwensen kan geheel voldaan worden, mits je het even aangeeft.
Reserveren? Is zeker aan te raden!

Volgende keer wordt er door het FF-team gehightead bij..?

 

Tekst & Beeld: Nadine Jansen