Tried & Tested 2018: high tea bij de Millinger Theetuin!

Afbeelding voor Tried & Tested 2018: high tea bij de Millinger Theetuin!

Nijmegen is zoveel mooie plekken rijker geworden en dat betekent dat onze 2016 high tea top 10 guide een update moest krijgen. De komende tijd testen we nieuwe spots en vertellen we jullie alles over hun high tea, zodat jij precies weet waar je moet zijn. Redacteur Nadine ging op pad voor een High Tea bij de Millinger Theetuin.

Theeleuten bij?

Voor de mooiste hotspots moet je soms op walkabout en dit is zeker het geval voor een high tea in de Millinger Theetuin. Op 20 kilometer afstand van de Nimma stadshectiek hebben ik en mijn lief geen andere keus dan onze auto in the middle of nowhere te parkeren om na een wandeling (gewapend mét regenlaarzen en plu) van 2 kilometer door de prachtige uiterwaarden de Millinger Theetuin te ontdekken. Een verborgen pareltje waar je je, zeker zomers, als een god in Toscane waant dankzij een groen decor van de mooiste en kleurrijkste bloemen, planten, fotogenieke doorkijkjes en gezellige plekken om uren goed te vertoeven.

Oriental meets floral

Nog nagenietend van de avontuurlijke wandeling worden we naar onze tafel verwezen, prachtig gedekt met daarop mooie, groene blikvangers en een enorme theepot in een grote mand van riet. Het is nog maart en helaas nog te nat en koud om al buiten te zitten, maar gelukkig mogen we na onze high tea wel de tuin ontdekken. In de wintermaanden (november t/m maart) is deze namelijk alleen op zondag open. In de zomer (april t/m oktober, dus bijna!) dagelijks en kun je in ieder hoekje van de tuin neerstrijken aan knusse setjes tafels en stoelen om te ontbijten, lunchen, dineren of te high teaën. Ondanks het ietwat treurige – typisch Hollandse weer – worden we vakantieachtig blij en relaxed van de inrichting: het is hier Oriental meets floral wat de klok slaat. De gedekte tafel blijft niet lang leeg: binnen no time staat er een heerlijke selectie van hartige taart, belegde broodjes, scones, petit fours en onbeperkt thee van Puri tea voor onze neus.

Van links naar rechts

De eerste bordjes (prachtig opgemaakt met de mooiste bloemen) die we voor onze neus krijgen liggen vol (knapperige) broodjes met huisgemaakte tonijn- en eiersalade, geitenkaas met honing en paprika (zwangerschapsoptie, yes!), een gerookte zalmrolletje en een mini hartige taart uit de oven. Eén voor één allemaal lekker, maar het hartige taartje is echt een absolute winnaar: smeuïg, salty en met genoeg greens.


Na de hartige gang wordt de zoete geserveerd, waarbij ons hart een sprongetje maakt. Petit fours (framboos en citroen), scones (mét clotted cream en jam), bonbons (goddelijke chocolade, yum-yum), mini-muffins, choco-cookies, slagroomsoezen en amandelgebakjes (marsepein all over). Favo sweetness? Toch zeker wel de petit fours met een licht zuurtje en zoet in de juiste combinatie. Just perfect.

Waar bij de hartige treats veel eigen werk is verzet, valt het ons op dat bij de zoetigheden het tegenovergestelde waar is. Heel erg lekker, maar hier missen we stiekem toch wel het huisgemaakte. Waren de scones bijvoorbeeld home baked en vers uit de oven geweest, dan kreeg deze high tea in plaats van een 8, een dikke 10.

Conclusie

De Millinger Theetuin is inderdaad niet 100% Nijmeegs, maar wel Foxlicious en hoort daarom zeker in onze FollowFox 2.0 high-tea-hotspotlijst thuis. Hartig en zoet zijn lekker in balans en, zoals het hoort, wordt de thee onbeperkt geserveerd in een handige mand, waardoor die lekker lang warm blijft. In vergelijking met enkele andere geteste high tea’s iets aan de prijzige kant (want inclusief toegangsprijs tuin), maar dan geniet je wel van een high tea op een ECHT unieke locatie hartje natuur.

High Tea Hotspot de Millinger Theetuin


Locatie? Klaverland 9
Prijs? €24,50 per persoon (inclusief entreekosten) voor een klassieke high tea.
Ambiance? Oriëntaalse sferen, eigen gemaakte kunstwerken van de oud eigenaresse, klimop en een brandend haardvuur. Heerlijk knus en gemoedelijk. Met uitkijk op de nu nog lege tuin, waarbij de beelden die normaal wegvallen nu goed te bewonderen zijn. Vanaf de lente staat de tuin in bloei en ook dan is deze theetuin zeker een bezoekje meer dan waard.  
Bio-Love? De hartige taart en salade’s zijn huisgemaakt en dat proef je. Helaas zijn de zoetigheden dat niet. De thee die wordt geschonken is van Puri Tea: bio too themax. Ook kun je heel leuk en lekker je eigen thee samenstellen van munt, citroen en gember. In onze ogen een dikke plus.
Reserveren? Moet je zeker doen en kan heel gemakkelijk via de website.
 

Volgende keer wordt er door het FF-team gehightead bij..?

 

Tekst & Beeld: Nadine Jansen