What’s on – Vierdaagsefeesten Nijmegen vrijdag 20 juli 2018!

Afbeelding voor What’s on – Vierdaagsefeesten Nijmegen vrijdag 20 juli 2018!

De laatste dag van de Vierdaagsefeesten én van de marsen. Met de tips van redacteur Lisanne kun je nog één keer goed losgaan! Haal de lopers binnen op de Via Gladiola, ga langs bij de Pizzaparty van Jorrit, ontspan op Festival op ‘t Eiland of een vitamine inhaalslag doen bij de pop-up van Wally. Voor muziek: snel naar de St Stevenskerk.

1 | Intocht spektakel

Wat: De intocht is misschien wel het meest feestelijke moment van de vierdaagse. Waar: nu kunnen we alle lopers binnenhalen die vier dagen lang door heet weer en regen hebben gebikkeld! De St. Annastraat is vanaf ‘s ochtends vroeg vol met mensen, gladiolen, partytenten en wandelaars. Wanneer: vanaf ongeveer 12.00 uur druppelen de 1e lopers binnen.

2 | Pizzaparty!

Wat: Als je dan toch bij de Via Gladiola bent, ga dan even op bezoek bij mijn favoriete warme bakker, Jorrit. Waar: Hij bakt de hele dag verse pizza’s voor lopers en feestgangers uit zijn grote steenoven op de Thijmstraat! Wanneer: check hier het evenement.

3 | Eilandgevoel

Wat: Festival op ‘t Eiland. Waar: Dit festival is zó heerlijk ontspannend, net aan de andere kant van de Waal. Doe een rondje in de relaxerette, ga langs bij de Zaadelmakerij, en sluit de avond af met een dansje in de Club de Ville met Club Zero of op het strand met Alex Monotya en RecordJack. Waneer: tot ongeveer 01.00 uur.

4 | Pop-Up Wally

Wat: Wally, de welbekende burgertent in de Hertogstraat heeft een Groente pop-up. Waar: in voormalig Villa Lux aan de Oranjesingel. Alles hier staat in het teken van groente. Denk falafel van tuinbonen, döner van knolselderij en Kapsalon in een nieuw jasje met geroosterde tempeh en en kimchi. Alle gerechten op de kaart zijn vegetarisch of zelfs vegan. Kun je meteen een vitamine inhaalslag maken na een week feesten! Wanneer: dagelijks 12-21 uur.

5 | Huub zingt in de kerk!

Wat: ‘Wie?!’ horen wij je al vragen. Huub van der Lubbe, zanger van De Dijk (van bijvoorbeeld ‘Als ze er niet is’ en ‘Bloedend Hart’). Waar: treedt vrijdagavond solo en akoestisch op in de St Stevenskerk. Wanneer: Een man met een dijk van een stem, en zijn gitaar, van 20.30 – 21.30 uur. Wel even kaarten scoren.
 

Enjoy till the max van de allerlaatste Vierdaagse dag! 

Tekst Lisanne Berendsen | Beeld: FollowFox