Picknick hotspots 2018 mét wijntips van onze sommelier!

Afbeelding voor Picknick hotspots 2018 mét wijntips van onze sommelier!

We zochten al eens eerder uit wat de fijnste picknickplekken van Nijmegen zijn, maar de stad heeft gelukkig niet stil gestaan! Daarom presenteren we jullie: de picknick hotspots van 2018. De timing kan ook niet beter zijn: enkel zon in het verschiet! En omdat een picknick soms nog wat leuker wordt met wijn plakken we daar per spot een heerlijke tip bij.

Hotspot nummer 1:
Bairro Alto bij stadsparkje Kannenmarkt

Picknick-famous wil ik bijna zeggen, de mand van Bairro Alto. Je bestelt ‘m binnen en krijgt een nummertje als in de apotheek. Even later zie je op het bord buiten dat nummer verschijnen en off you go. Met mand en kleed – door Bairro verzorgd – in de hand kun je op het kleine stadspark van de Kannenmarkt neerstrijken en smullen van brood met sap of koffie.

Foxlicious wijntip van sommelier en foxie Lisanne: als je de hele dag in de zon zit, wil je iets fris drinken met niet al te veel alcohol. Rosé is dan je grootste vriend: niet slechts een wijnsoort maar een zomerse state of mind. Provençaalse rosé doet het altijd goed.

Hotspot nummer 2 én 3:
De Viking of Yoghurt Barn bij het Kronenburgerpark of aan de Waalkade

Het meest bekende plekkie voor een picknick is misschien wel dit park en gelukkig zit De Viking om de hoek. Voor een picknick-in-zak mag je een broodje uitzoeken van de kaart met wat te drinken erbij. Upgrade? Ja hoor, dan neem je er toch lekker een stuk taart bij?

Een stuk verderop zit Yoghurt Barn en ook zij verzorgen – op reservering – een picknick. Een fijn alternatief als je zin hebt in yoghurt, vers fruit en vegan taartjes.

Foxlicious wijntip van sommelier en foxie Lisanne: in het Kronenburgerpark mag je gerust rode wijn drinken. Is het zonnig buiten, koel hem dan goed; er is niks zo vervelend als warme rode wijn. Sterker nog: doe er maar wat ijsblokjes bij. Als je dan toch bezig bent… check je voorraad- en koelkast voor ingeblikt en vers fruit, doe er een goede scheut rum, brandy of triple sec bij en je hebt meteen je eigen Sangria gemaakt.

Hotspot nummer 4:
Fresca bij het Valkhofpark of het Hunnerpark

Als je er zit weet je al bijna niet meer dat je je midden in de stad begeeft: de parken bij het Museumplein. En wij delen maarliefst twee toppers met je waar je een fijne picknick kunt ophalen om daar te gaan zitten. De eerste is Fresca, zo’n plek waar alles met liefde en boordevol groenten is bereidt. Je bent vrij om te kiezen van de kaart, maar neem wel je eigen kleedje mee.

Foxlicious wijntip van sommelier en foxie Lisanne: Omdat dit een van de oudste parken van Nijmegen is, drink je hier ook de oudste drank die er bestaat: bier. Om het lokaal te houden, kun je denken aan een speciaalbiertje van Nijmeegse brouwerijen Oersoep of Nevel Artisan Ales.

Hotspot nummer 5:
Cali aan de Waalkade

Oh YUM, je likt je vingers af bij de broodjes en salades (en de maaltijdplank!) van Cali. Je bestelt ze binnen en je kunt alles meekrijgen in een doosje-voor –naar-buiten. De drankjes komen in handige to-go-cups en je begrijpt, een ware picknick is geboren. De koers zet je in op het water, daarvoor hoef je alleen nog maar een stukje naar beneden te hobbelen. De fijne spots heb je dan voor het uitkiezen! Ps.: vergeet niet je eigen kleedje mee te brengen!

Foxlicious wijntip van sommelier en foxie Lisanne: bij zomers en aan het water denk ik al snel aan een prosecco, heerlijk bruisend. Niet helemaal je ding? Laat het dan gewoon een Cali zelf over, ze shaken daar namelijk de lekkerste cocktails voor je!


Tekst: Avalon Diebels | Beeld: NM, JS en Cali