18 insta-accounts van Nimma-lovers die je zeker moet volgen!

Afbeelding voor 18 insta-accounts van Nimma-lovers die je zeker moet volgen!

Feilloos op de hoogte blijven van alles wat er in Nijmegen gebeurt? Geen probleem wij helpen je je screen tijd een flinke boost te geven. Naast het Instagram-account van FollowFox voor updates over alle (nieuwe) hotspots in town moet je als Nimma-lover zeker deze top 18 van Insta-accounts volgen!

4X mooie blikvangers

@rikplag

@rikplag is een Nijmeegs talent in de tattoo scene en wat begon als een hobby – het maken van graffiti kunstwerken – is anno nu uitgegroeid tot serieuze art die je ook nog eens kunt vereeuwigen op je lichaam. Wij zijn fan! Neem hier een kijkje op zijn Instagram-account.

@stuffyourfacestudio

Make a statement met de pins van Lotte de Schouwer. De speldjes maakt Lotte zelf en door deze te kopen (en te dragen) heb je niet alleen een eyecatcher op je borst, maar strijd je tegelijk tegen stigma’s over mentale gezondheid en seksualiteit. Check haar Insta-pagina @stuffyourfacestudio voor heel veel toffe (nadenkertjes) van pins.

@trashworksdesign

Elza Zijlstra slaat twee vliegen in één klap: ze maakt zeestrandjes (en af en toe ons Waalstrandje) schoon én tovert de gevonden trash om tot kunst. Dat laatste doen we haar zeker niet na. Haar account @trashworkdesign is een must om te volgen want super origineel met al die kunstzinnige(afval)-tafereeltjes. 

@laurienrenckens

Rust is wat wij voelen als we naar het werk van Laurien Renckens kijken. Abstracte kunst gemaakt door de eigenaresse van die leuke creatieve broedplaats De Houtwerf. Laurien exposeert onder andere in steden als Amsterdam en Den Haag, maar woont dus gewoon in de leukste stad van het land: Nijmegen!


4x Fahion Forward

@blackandblue024

Dat wij foxies een kleine crush hebben op de mannen van B&B is allang geen geheim meer. Check ons interview met de herenMeer dan, ‘en dat is te zien’ hebben wij hier niet aan toe te voegen. Behalve hun gaaf gecureerde Insta-pagina zou je ook eens de website moeten bekijken. 

@makemyday_women

Do we need to say more? Offline een women’s store met heel veel fashion (and more) inspiratie én online they make our day met hun dagelijkse dosis outfit inspiratie.

@hoyconceptshop

Voordat je het door hebt is het weer lente en daar hoort een interieur-update bij. Bij Hoy Concept Shop slaag je met hulp van eigenaresse Iris gegarandeerd. Extra leuk: de mooie en zeer betaalbare Hoy collectie plus creatieve interieur styling van Iris (copy-paste voor thuis) is heel fijn via social te volgen.

@moodconceptstorenijmegen

Wij waarschuwen je: kijk vooral niet op deze Insta-pagina als je verslavingsgevoelig bent. Het profiel werkt namelijk zeer goed op het hebben-, hebben-, hebben-gevoel… 😉


4X FOTO’S VAN EN DOOR

@Drone_Nijmegens

Zo heb je de stad vast nog niet eerder gezien: met gebruik van een drone brengt @drone_nijmegens Nijmegen van bovenaf in beeld. Wat een plaatjes hè?

@tjeerdveerbeek

@tjeerdveerbeek houdt het wat lager bij de grond. Dagelijks kijkt hij met een nét iets andere blik dan jij of wij naar elk gebouw dat hij in Nijmegen passeert of naar wat hij ziet in de natuur. Dit in combinatie met zijn professioneel geschoten plaatjes zorgen voor prachtige stillevens.

@streetsofnimma

Denk jij dat je alle straatjes van Nijmegen kent? Check dan ‘streetsofnimma’. Verrassende foto’s kriskras gemaakt door de hele stad.

@Bart.Kouwenberg

Wat fotograaf en Nimma-insider @Bart.Kouwenberg naast deze foto schrijft ‘Some cities are fair tales from their self’ klopt wat ons betreft aardig. Wat denken jullie? Enne volg Bart zeker voor prachtplaatjes die zo aan de muur kunnen.

3x OM OP TE ETEN

@restaurantdenieuwewinkel

Twijfelgeval. Past dit account beter bij de categorie ‘kunst’ of bij  ‘om op te eten’? Wat ons betreft kan het allebei. Fijne social feed met prachtige kunstwerkjes om je vingers bij af te likken!

@zoetnijmegen

Eerst was Lotte een fitgirl en nu bakt ze zoete taarten én blijft ze fit. Een veel betere combinatie is er volgens ons niet. Wat ze doet, doet ze goed. Loopt het water (uuh liever taart!) je ook al in de mond?

@stijndisveld.food

Over lekkere hapjes gesproken @stijndisveld.food! En dan hebben we het natúúrlijk over het voedsel dat Stijn dagelijks klaarmaakt en fotografeert. Heb jij de gerechten van deze Nijmeegse chefkok al in restaurant Zijdewinde geproefd?

3x MENSEN en DINGEN in NIJMEGEN

@Nijmegen_Running_tours

Op een sportieve manier de oudste stad van Nederland ontdekken. Wie wil dat nou niet?! Kiki Hendriks neemt nieuwsgierige lopers uit alle windstreken mee op running tour door Nimma en nee, je hoeft absoluut geen prof loper te zijn. Klik hier voor een aantal prachtige en inspirerende (loop)pica’s.

@demensenuitnijmegen

Dat er in onze stad een heleboel leuke mensen wonen ontdek je op de Insta-pagina van @demensenuitnijmegen. Leuk om ook te lezen wat het persoonlijke verhaal is van degene die op de foto staat.

@nachtburgermeesternijmegen

Last but not least de man die sinds 6 oktober 2018 de Nijmeegse nacht als nieuwe @nachtburgemeester omarmd: Cas Leermakers. Volg zijn Instagramprofiel om op de hoogte te blijven van al het Nijmeegs nachtelijk vertier. Over feesten gesproken: check ook zeker de accounts van Het NestfestivalDrift, Subcultuur en het zusje van debbie.

 

Tekst: Kiki Hendriks  | Beeld: FollowFox/alle hierboven vermelde insta-accounts