Follow the Fox for the best festivals van 2019!

Afbeelding voor Follow the Fox for the best festivals van 2019!

Vieren de festivalkriebels hoogtij na Oranjepop en het Bevrijdingsfestival? Heb je zin om nóg meer de bloemetjes buiten te zetten? Nimma brengt het je allemaal deze zomer! Naast vertrouwde checkpoints als Drift en Emporium zijn er tal van andere parels om ontdekt te worden. Aan alle grasliggers, terreinsjokkers, ravers, foodies, nachtbrakers, bierdrinkers en zonaanbidders: Follow the Fox, want we hebben een mooie festival line-up voor je in petto.

♥ Iconic Festival

We trappen onze festival top 15 af met nieuwe festival aanwinst Iconic. De beste songs van muziekiconen als The Rolling Stones, Queen, Muse, Red Hot Chili Peppers en Pearl Jam worden tijdens de allereerste editie van het Iconic Festival vertolkt door tribute-bands van de bovenste plank. Wij zijn enorm benieuwd én kijken uit naar een podium vol rasartiesten die ons laten meezingen en -deinen tot in de late uurtjes.
When: zaterdag 11 mei.
Where: Valkhofpark.
Tickets: daar hoef je het niet om te laten een early bird is €6,-.

♥ Spoetnik

De tweede editie van dit spacy festival neemt je mee op missie naar ‘Planet Techno’ op een van Nimma’s rauwste locaties, de Vasim. Deephouse & techno voeren de boventoon met o.a. techno-duo Resistohr, de Tsjechische DJ Markova, Collider & Jesse Macinski.. Wist-je-datje: Spoetnik is een festival met een maatschappelijk belang. Zo werd het in 2018 bijvoorbeeld mede georganiseerd door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.
When: zaterdag 18 mei.
Where: de Vasim.
Tickets: early bird €15,-, regular €20,-. Shop je tickets hier.

Subcultuur Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag organiseert Subcultuur – bekend van hun fijne nachtelijke (avont)uurtjes- een intiem festival met house, dance, elektro en techno. Verwacht nieuwe artiesten én lokaal talent, verspreid over drie stages. Met o.a. David Vunk, Moxie, Sally C & Darko Esser. Letterlijk van alle markten thuis dus.
When: donderdag 30 mei.
Where: Honigterrein.
Tickets: de early- tickets zijn helaas al uitverkocht en je scoort nu een ticket voor €22,50.

TREK foodfestival

Time flies en foodfestival TREK bestaat alweer zes jaar. In het Hemelvaartsweekend kom je hier aan je trekken met heerlijk bites, drinks, muziek & theater. What’s not to like? Overdag proeven en vertoeven bij de verschillende foodtrucks en ‘s avonds smullen van funk, soul & dance hits uit de eighties. Heb jij al Trek?
When: 30 mei t/m 2 juni.
Where: Hunnerpark.
Tickets: Dit festival is gratis. Bij de eerste consumptie aan de bar betaal je €2,50 voor de eenmalige aanschaf van milieuvriendelijke FESTIVAL-TREK plastic glaswerk.

Het Zusje van Debbie zet de bloemetjes buiten

Feit. De feestjes van Het Zusje van Debbie duren altijd veel te kort. We zijn daarom mega thrilled nu het eerste Zusje van Debbie-festival op de kalender prijkt. Met drie podia – Nancy (electro, indie, pop & garage), Debbie (disco, pop, hiphop, dancehall) en Donny (afro, salsa, bossa nova, 90’s, 00’s, hiphop & disco) – en gasten als Joost van Bellen, Fuck Forever en de Serious Boaters weten we zeker dat de bloemetjes uitbundig buiten gezet gaan worden.
When: vrijdag 31 mei.
Where: voormalige Zomerkwartier-terrein bij de Honig.
Tickets: early birds zijn uitverkocht. Normal: €21,-, Late: €24,-.

Vrijmiboot

It’s WEEKEND, tijd voor een vrijmibo! Maak het extra feestelijk, stap aan boord van de Vrijmiboot en vaar zo je weekend tegemoet. Op de boot geniet je op het buiten- en binnendek van poké bowls, karaoke en tunes van DJ’s die je laten meedeinen op hitjes van toen en nu.
When: vrijdag 7 juni.
Where: Waalkade (aanlegplek volgt).
Tickets: bestel je hier. Entreekaarten €15 + fee, kaarten incl. poké bowl €26,-.

International Music Meeting

Deze diamant in het Nijmeegse festivalleven kan niet ontbreken in onze festival top 15. Dit jaar viert Music Meeting haar 35editie en het 3-daagseprogramma is gevuld met 30 (!) concerten (denk jazz en traditionele (wereld-)muziek), maar ook interviews, mini-concerten, workshops en interessante masterclasses.
When: traditiegetrouw in het Pinksterweekend 8, 9 & 10 juni.
Where: Park Brakkenstein.
Tickets: helaas zijn de early birds en campingkaarten uitverkocht, maar er zijn nog 1-daagse (€29,-) en 3-daagse tickets (€79,-) te koop.

Donuts

Hét nieuwe festival voor zomer 2019 is wat ons betreft DONUTS: het eerste echte Urban festival van Nimma. Onder andere Broederliefde, DJ Craze, Beats by Esko & Friends, Irwan & Fiesta Macumba Soundsystem geven acte de présence. Donuts strijkt neer op het NYMA–terrein en met uitzicht op de Waal en dansen tijdens zonsondergang is dit festival er eentje om vast in je agenda te knallen.
When: zaterdag 15 juni.
Where: het NYMA terrein (achter de Vasim).
Tickets: een early bird is €22,50 en hiervoor ga je naar de site van Doornroosje.

Valkhof Theater Avenue

Dit intieme theaterfestival biedt naast dans, muziek en kindervoorstellingen ook cabaret en theater op verschillende plekken in het Valkhofpark. Check het programma, kies wat je graag wilt gaan zien en kuier dan gezellig heen en weer tussen alle eet- en theatertentjes.
When: vrijdag 21 t/m zondag 23 juni.
Where: Valkhofpark.
Tickets: dit festival is gratis toegankelijk, maar let op: je betaalt wel apart voor de voorstellingen.

Mout Bier festival

Mocht je na een theatervoorstelling op het Valkhof toe zijn aan meer vertier, dan is een biertje drinken op het Mout Bier Festival een goeie after. Dit knusse festival ademt 100% bier: er staan 25 brouwerijen, je kunt 150 verschillende speciaal biertjes drinken of een bier-workshops of -college volgen. Bluegrass, rockabilly en boogie maken het Mout Bier feestje compleet.
When: vrijdag 21 t/m zondag 23 juni.
Where: Julianapark (bij de Wedren).
Tickets: de toegang is gratis. Meer info vind je hier.

Vierdaagsefeesten

Follow the Foxies naar de Vierdaagsefeesten, waar weer flink wordt uitgepakt. Het Valkhof Festival heeft een line-up om van te smullen (o.a. Zeal & Ardor, Sudan Archives, Fontaines D.C.) en aan de andere kant van de Waal kun je op Festival op ‘t Eiland de drukte van de stad ontvluchten voor strand, muziek en inspirerend theater. Zien we je daar?
When: de hele binnenstad op z’n kop.
Where: zaterdag 13 t/m zaterdag 20 juli.
Tickets: niet nodig. Free passage baby!

Down The Rabbit Hole

Het kleine zusje van Lowlands is inmiddels niet meer zo klein en onbekend, maar een van ’s lands gaafste festivals. Op deze groene locatie hop je heen en weer tussen de drie mainstages, zwem je het zand van je af of dans je op het Vuige Veld. Duik in het konijnenhol en laat je meevoeren op de klanken van een top line-up. Enkele namen: Editors, Janelle Monáe, Underworld, Thom Yorke, Vampire Weekend, de Staat, Ronnie Flex, the Roots en zo kunnen we nog wel even doorgaan…
When: vrijdag 5 juli t/m zondag 7 juli.
Where: De Groene Heuvels, Beuningen.
Tickets: helaas uitverkocht, maar check Ticketswap voor kaartjes.

Oosterliefde

Oosterliefde vind je in West en dit tropisch paradijsje op het NYMA- terrein belooft je naast verschillende podia, gehost door Nijmeegs finest (Rewind, Waalhalla, Zoete Zin), ook een kekke randprogrammering (denk: Mario karten, tafeltennissen, levensgroot Jenga en een glitterhoek). 97% van de tickets is al verkocht, dus don’t be late.
When: zaterdag 10 augustus.
Where: het NYMA- terrein.
Tickets: de early birds zijn al weg. Normale tickets zijn €32,94 en je vindt ze hier.

Festival de Oversteek

Nijmegen-Noord laat je voor de tiende keer haar pracht en praal ontdekken. Het programma voor 2019 staat nog niet online, maar desondanks beloven dit twee zondagen te worden om op walkabout te gaan naar muzikale parels, verrassende theatervoorstellingen, wildplukwandelingen en dichters. Je bepaalt zelf de route en daardoor wat of wie je tegenkomt.
When: 1 september (editie West) en 8 september (editie Oost).
Where: diverse verrassende plekken in Nijmegen-Noord.
Tickets: je koopt een dagkaart (alle locaties op 1 van de data) of passe-partout (alle programma’s, beide zondagen) op de website of bij je eerste voorstelling.

Het Nest

“Iets Meer Dan Een Festival Eigenlijk”, zo klinkt de slogan van Het Nest-festival. Dit feestje vindt plaats op een van de fijnste plekken in onze mooie stad: het Goffertpark. Voel je welkom in een warm nest met techno en house in een oase van groen. Op een van de vier stages stelen deze editie o.a. 999999999, Adiel, Adriana Lopez, Ben Sims en Bikram Disco de show. Fladderze!
When: zaterdag 7 september.
Where: Goffertpark.
Tickets: voor €30,- heb je een ‘Blinde Vink’ (early bird).
 

Enjoy het festivalseizoen till the max!

Tekst: Esther Roelofsen | Beeld©: Unsplash, Trek/Peter Lodder fotografie