What’s On Vierdaagsefeesten weekend – 12 t/m 14 juli 2019?!

Afbeelding voor What’s On Vierdaagsefeesten weekend – 12 t/m 14 juli 2019?!

Vanaf morgen kunnen we er écht niet meer omheen: dan zijn de Vierdaagsefeesten 2019 in Nijmegen AAN! Daarom vandaag een top-6 met tips van FollowFox redacteur Florie to start the weekend. Wil je meer insider-tips & tops voor de komende Vierdaagsefeesten week? Stay tuned! Iedere dag deelt één van onze redacteuren haar must-do’s, -see’s & listen to’s. Let’s get the biggest party of the year started!

Slow pre-party start

What’s on? Op een van mijn lievelingsplekken aan de Waal – De Kaaij – begin je de Vierdaagsefeesten rustig: vrijdagmiddag rol je hier je yogamatje uit voor een relaxte yogasessie. P.S.: vergeet niet een bidon en je eigen matje mee te nemen.
When? Vrijdag 12 juli. Start 12:30 uur.
Where? De Kaaij.
Check! €5,- . Check het Facebookevent voor meer info.

Pre-borrelen

What’s on? Bij Wijnbar Arentz moet je vrijdag zijn! Alle open flessen wijn moeten op én daarom drink je op vrijdag mét korting én train je vast je smaakpapillen voor de rest van de week. Lekkere trek? Trakteer jezelf op hapjes van de kleine kaart.
When? Vrijdag 12 juli, van 16:00 uur tot 23:00 uur.
Where? Wijnbar Arentz.
Check! Op Facebook vind je meer informatie.

3x dansen!

What’s on? Moeilijk kiezen hoor. Het programma van dag 1 Vierdaagsefeesten – zaterdag 13 juli – zit tjokvol leuke dansfeestjes. Zin in het ultieme Nimma zomer 2019 gevoel? Dan moet je naar ’t Eiland, want daar draait het Zusje van Debbie!
When? Zaterdag 13 juli, van 20:00 tot 00:30 uur.
Where? Festival op ’t Eiland (Veur-Lent).
Check? Check het Facebookevent en de fijne afspeellijst om alvast in de stemming te komen.

What’s on? Aan de stadskant van de Waal dans je zaterdag bij het Labyrinth op de fijne tunes van Blauwdruk, gecombineerd met Midden-Oosten vibes van YallahYallah.
When? Zaterdag 13 juli, van 21:00 tot 00:30 uur.
Where? Smkmrkt (bij ’t Labyrinth).
Check? Op Facebook vind je meer informatie.

What’s on? Nog meer dansen? Loop dan naar de andere kant van de Waalkade (de Kaaij) om te dansen op Reggae, Dub en Dancehall. Traditiegetrouw opent Boomshakalak Soundsystem hier de Vierdaagsefeesten. Meer zin in chillen dan dansen? Dan is De Kaaij ook zeker the place to be!
When? De Kaaij.
Where? Zaterdag 13 juli, van 16:00 tot 23:00 uur.
Check? Bekijk het Facebookevent voor meer info.

Vreemdgaan kun je leren?

What’s on? Na al dat swingen is een slow zondag just what I & you need? Dan is mijn tipje een lezing van Radboud Reflects. Het onderwerp op zondag: vreemdgaan. Theoloog Elisabeth Jansen vertelt alles over de geschiedenis van vreemdgaan en onze hedendaagse kijk op de liefde.
Where? Zondag 14 juli, van 18:30 tot 19:00 uur.
When? Festival op ’t Eiland (Veur-Lent).
Check? Toegang is gratis. Hier vind je meer info.

Dan nog echte Vierdaagsefeesten klassiekers die je eigenlijk niet mag missen: Waal in Vlammen (zondag 14 juli), Stevenskerk live (gehele week) en abseilen van de Stevenskerk.

♥♥♥

Mooi Vierdaagsefeesten-weekend!

Tekst: Florie van Hummel | Beeld: FollowFox, Florie van Hummel