What’s On Vierdaagsefeesten maandag 15 juli 2019?!

Afbeelding voor What’s On Vierdaagsefeesten maandag 15 juli 2019?!

Dat redacteur Nadine het hele jaar al heeft uitgekeken naar de Vierdaagsefeesten is geen verrassing: vorig jaar heeft ze dit oh-zo-geliefdefeest moeten missen door de geboorte van haar kleine meid. Gelukkig is haar Vierdaagse-koorts weer volop aangewakkerd en tipt ze een out of the box Vierdaagsefeesten top 6!

#1 | Navarone op het Plein!

Wat? Everyone knows dat Navarone, rockband met Nijmeegse roots, landelijk bekend is geworden door hun Voice-avontuur. Ik kende ze al van de Vierdaagse en vaste prik dat ik ga waar deze band gaat. Een band met een eigen sound en live super sterk! Gegarandeerd dat je deze mannen ook in je hart sluit na vanavond.
Waar? Plein 1944.
Wanneer? 23.00 tot 00.15 uur.
Check? Zie deze site.

#2 | Bootje varen

Wat? Festival ’t Eiland is één van mijn favo plekken om de hele week te vertoeven. Dat het pontje dit jaar daadwerkelijk weer vaart, maakt mij oh zo gelukkig en maandag zorgt Orphans voor een muzikale omlijsting van je boottocht.
Waar? Tussen de Kaaij en ’t Eiland.
Wanneer? Iedere dag muziek of literatuur van 19.00 tot 22.00 uur.
Check? Facebook vertelt hoe, wat en waar.

# 3 | Live tunes in de kerk

Wat? De concertenreeksen in de Sint Stevenskerk zijn anno nu zo gewild dat je tickets ruim van te voren moet scoren. In deze kerk hartje centrum is de akoestiek zo fijn dat iedere muzikant eigenlijk niet meer naar huis wilt gaan. Vanavond Kokoroko, een achtkoppige jazz/afrobeat band, en er zijn nog tickets verkrijgbaar.
Waar? Stevenskerk, Grote Markt.
Wanneer? Iedere avond van 19.30 tot 22.30 uur.
Check? Raadpleeg FB voor meer info.

3x Eiland Fun!

#4 | Memphis Maniacs gaan los!

Wat? Nog een band die weet wat knallen is; Memphis Maniacs. Mashups van klassiekers en eigentijdse nummers, ze zijn van alle markten thuis. Op én top party, met een hoog voetjes-van-de-vloer-garantie.
Waar? Festival ’t Eiland (Veur Lent).
Wanneer? 23.00 tot 00.00 uur.
Check? Facebook geeft je meer in’s and out’s.

#5 | Day time fun

Wat? Waar ze normaal hun zaak ZaadeL Makerij runnen aan de Coehoornstraat, zijn eigenaren Joep en Ingeborg en kapster Mette verhuist naar hun vakantieadres ‘t Eiland. Snel een frisse festival look aanmeten? Tussen de vintage items scoor je een last-minute leuke outfit en wil je zelf creatief aan de slag bedruk dan een T-shirt of tas met linodruk. Ook leuk:  aanschuiven bij een workshop schilderen of naakt-model-tekenen.
Waar? Festival ’t Eiland.
Wanneer? Workshops om 15.00 uur, wees er snel bij, want vol = vol.
Check? Facebook vertelt je hoe wat en waar.

#6 | STOOM afblazen!

Wat? Dat de vierdaagse voor mij ook een culinair festijn is, staat buiten kijf. Lekker happen voor, tijdens of na het feesten is dan ook een must. STOOM zorgt op ’t Eiland dat het je aan niks ontbreekt. Goede hamburgers en nacho’s is just what you need om de maandagnacht goed af te sluiten.
Waar? Festival ’t Eiland.
Wanneer? Iedere dag van 13.00 tot 01.00 uur.
Check? Raadpleeg Facebook voor meer info.

Enjoy, enojoy, enjoy!

Tekst: Nadine Hurkx | Beeld: FollowFox