What’s On Vierdaagsefeesten dinsdag 16 juli 2019?!

Afbeelding voor What’s On Vierdaagsefeesten dinsdag 16 juli 2019?!

YES: de Vierdaagse is begonnen! De eerste wandeldag is voor FollowFox-eindredacteur Esther dé ideale feestdag: overdag wandelaars aanmoedigen en door de stad struinen en dit ‘s avonds aftoppen met een feestroute door de stad (al mot ze krupe). Check Esther haar tips voor day & night Vierdaagse fun!

#1 | Wandelstroom

Wat: Ook Vierdaagsefan? Bij Stroom sta je vooraan de wandelroute, met muziek, burgers van de BBQ, drankjes, toilet binnen handbereik en vertier voor je kids.
Waar: Stroom, Vossepelssestraat 16, Lent
Wanneer: Dinsdag 16 juli, 12:00 – 18:00 uur. Check het FB- event voor meer info.

#2 | Balansweek?

Wat: Radboud Reflects presenteert: ‘Ongezond eten, je eigen schuld?’.Ethicus Tjidde Tempels reflecteert op onze autonomie als het gaat om gezond eten. Geniet na deze lezing vooral ook van een tripje over de SMKMRKT: it’s all about balance, toch!?
Waar: Festival Op ’t Eiland, Bosco-theatertent.
Wanneer: Dinsdag 16 juli, 18:30 – 19:00 uur. Deelname is gratis. Check hier het FB-event. 

# 3 | Achterhoeks trots

Wat: Suzan & Freek sluiten dinsdagavond de eerste wandeldag af. Ze spelen al jaren bij Credible, maar dit jaar staan ze er voor het eerst (met support-acts) sinds hun doorbraak met hun hit: ‘Als het avond is’. Als geboren mede- Achterhoeker tip ik dit duo maar al te graag.
Waar: Credible, Hertogstraat 1
Wanneer: Dinsdag 16 juli, 21:00 – 00:30 uur.


#4 | Mensen Zeggen Dingen 

Wat: Mensen Zeggen Dingen is vandaag in Nimm. Deze groep professionele schrijvers, performers, poëten, cabaretiers en spoken-word artiesten are spreading their word. Met o.a. vorige Campusdichter Lev Avitan, L-Deep & Teddy Tops.
Waar: Valkhofkapel, Valkhofpark
Wanneer: Dinsdag 16 juli, 20:00- 21:00 uur. Meer info vind je hier


#5 | Nightmayor on the beach

Wat: Hendrik-Jan Derksen is naast onze nachtburgemeester ook dj. En wat voor één. Pak het pontje naar de overkant en geniet van het beste van zijn eigen acts (denk aan De Tropen, Slowpoke, Rimini Rimmers etc.). Billen schudden gegarandeerd!
Waar: Festival Op ’t Eiland.
Wanneer: Dinsdag 16 juli vanaf 20:30 uur, toegang gratis. Meer info in het FB-event.


#6 | Vier de Leven!

Wat: Doorgaan tot het woensdagochtend wordt en genieten van bijv. Fleetwood Mac, J.Lo èn Eminem? Dat is De Leven! Meeblèren met guilty pleasure danceclassics is voor mij het ingrediënt voor een topavond.
Waar: Merleyn, Hertogstraat 13.
Wanneer: Dinsdag 16 juli, 23:59 –  05:00 uur. Meer info in het FB-event. Kun je niet? Niet getreurd, want vrijdagavond vier je De Leven deel 2 op het Eiland.  

Er is zoveel leuks. Vergeet dus ook vooral niet de Bloemenregen vanaf de Waalbrug, dansen op Afrikaanse beats van Santrofi @ValkhofHet Nest Pop-up Party bij de Belvedère of dans de nacht in met Subcultuur de Vierdaagse

Feest lekker!

Tekst: Esther Roelofsen | Beeld: FollowFox, Unsplash