Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Ben je terug van een heerlijke vakantie en weer toe aan good old Nimma? Gelukkig, want onze stad is moving and shaking, baby! De hotspots vliegen ons om de oren, dus wij knallen de negen fijnste Movers (nieuw adres) en Shakers (new kid in town) op je scherm.

1 | PLEK NMGN | Loop binnen!

Op de Houtwerf in een voormalig postsorteercentrum vind je sinds vorige week PLEK NMGN. Deze stiekem geopende nieuwe parel staat voor een echte sfeer- en smaakbeleving. Eigenaren Marcel en Jacqueline vonden dit zo’n mooie PLEK voor hun nieuwe bedrijf, dat deze naam bleef ‘plekken’. Het pand is een eyecatcher, met als knaller de centrale bar en de kekke muurschildering gemaakt door Anne Pröpper. Verse pizza’s uit eigen houtoven, een krakeling bij je koffie, een roze plee en gezellige nisjes om te lunchen, dineren of te flexwerken, het kan hier allemaal.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Haterseweg 23 A (Houtwerf)


2 | Black & Blue 024 | Coming soon!

De heren van Black & Blue brengen hun toffe stijl én business naar de binnenstad. Binnenkort ontvangen de mannen je met open armen in hun nieuwe pand in Nijmegens’ oudste winkelstraat. Drink een bak koffie, zak onderuit op de Chesterfieldbank en laat je je meevoeren in de wereld van denim, barbecue en handgemaakte leren producten. No worries: de BBQ- catering blijft gewoon op de Houtwerf.

Mover ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 92

3 | ToKokoro Ramen | Coming soon!

De Grotestraat is een hotspot rijker! ToKokoro Ramen opent komende vrijdag 13 september haar deuren, waarachter Japanse ramen met een eigen twist centraal staan. Anke & Tom, misschien ken je ze van Nimma en Mi Barrio, beginnen met heart, mind & soul (de exacte vertaling van ‘Kokoro’) deze culinaire huiskamer. ToKokoro Ramen gebruikt duurzame producten en heeft, in tegenstelling tot de originele ramenshops, ook heerlijke koffietjes op de kaart. Persoonlijk contact en service staan voorop, terwijl jij geniet van de heerlijkste kip, varken of vega(n) ramen to go of gewoon lekker knus to stay.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Grotestraat 12

4 | Misous & Blend | Coming soon!

Concept- meets boutique-store! Blend doet haar naam eer aan en gaat blenden met Misous. De prachtige lingerie, sieraden en skincare van Misous hebben straks een plaats naast de fijne woonaccessoires, sieraden en salon van Blend. In de maand september neemt Marlous van Misous om deze reden even een pauze, maar vanaf 1 oktober bezoek je beide dames onder één dak.

Mover ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 17


5 | LeCafé | Loop binnen!

Al eventjes geopend, maar nog relatief nieuw is Le Café. In het pand naast het voormalige café de Fiets staat eigenaar George voor je klaar met heerlijke drankjes in deze bruine kroeg met een frisse touch. Tijdens de zomerfeesten is deze hotspot al lekker ingewijd en vanaf juni is ook de keuken open. Pizza, speciaalbier en een lekker terras, wat wil je nog meer?

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Grotestraat 6


6 | Selbachs | Coming soon!

Ooit gehoord van Emile Johannes Selbach? Dat dachten we al… Hotspot Selbachs is vernoemd naar deze Nijmeegse hotelier met een flamboyant leven (zoek hem even op, red). Het voormalige Demain-pand heeft een frisse opknapbeurt gekregen en herbergt vanaf vrijdag 13 september de lekkerste speciaalbiertjes van de tap. Denk: hippe pub meets warme kroeg, waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt genieten van ontbijt & lunch, kroeghap en pubquiz. Met achterin een knusse ruimte die af te huren is voor al je feesten!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 58a


7 | Wild At Heart Bridal | Coming soon!

Vanaf vandaag zul je voor de oogverblindende bruidsjurken van Wild At Heart Bridal iets verder moeten fietsen. De boetiek neemt namelijk afscheid van de binnenstad. Met een wachtlijst van maanden is het time to go bigger. Het nieuwe pand behoudt haar persoonlijke boetiek- gevoel, maar zorgt ervoor dat twee bruiden tegelijkertijd hun droomjurk kunnen vinden.

Mover ⇒ Waar? ⇒  to be revealed op dinsdag 10 september!


8 | Loft 1 Conceptstore | Loop binnen!

Aan de rand van de Grote Markt, naast de Waagh, vond vorige week de opening plaats van Loft 1. Deze knusse conceptstore met kleding, home accessoires en fijne hebbedingen heeft veel knusse hoekjes om in te neuzen. We like: het Nijmegen servies, handbeschilderd met de mooiste iconen van de stad.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Achter de Hoofdwacht 1


9 | Hubert Café | Loop binnen
!

Hear hear! Bij culturele broedplaats Hubert vind je vanaf komend weekend Hubert Café, waar laagdrempelig kunst en cultuur ontdekken centraal staat. Het café is onder andere opgebouwd uit materiaal uit de oude Billabong en ander gerecyclede onderdelen van collega-ondernemers. Een drankje doen in het indrukwekkende pronkstuk én terrasonderdeel de Herman Broodbus is een hele belevenis. Street artists van Verfbaar zullen tijdens de opening op 14 september de fabriekswanden pimpen met een groot kunstwerk.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Sint Hubertusstraat 10

Stay tuned de komende weken er komen nog meer toffe nieuwe hotspots aan!

Tekst: Esther Roelofsen | Beeld: FollowFox, Black & Blue; Mike Nicolaassen, PLEK NMGN, Selbachs, Wild At Heart, ToKokoro Ramen, LeCafé, Stichting Hubert