In beeld: FollowFox team 3.0!

Afbeelding voor In beeld: FollowFox team 3.0!

Verhuizingen van 024 naar Utrecht en Amsterdam, schattige mini-foxies en nieuwe droombanen. Voor de zomer was het sweet goodbyes voor team FollowFox 1.0. Even zat hoofdredacteur Nienke met haar handen in het haar. Wat nu? Gelukkig… Out of the blue kwamen newbies Dana, Florie, Esther en Kiki aanwaaien en samen met Nadine en Nienke vormen zij anno nu FollowFox team 3.0. FollowFox-kaart editie 4 heeft inmiddels het daglicht gezien en dus is het de hoogste tijd om onze nieuwe lichting fox-on redacteuren voor te stellen en het hemd van het lijf te vragen. We trappen af met ‘oldies’ Nadine en Nienke.

Serieus? Op de foto lachen, gieren en brullen met links Nienke en rechts Nadine


Waarom ben jij een Foxie Nienke?
“Hihi, ik ben dé Fox! Vroeger werd ik namelijk vanwege mijn haarkleur door de moeder van mijn beste vriendin ‘de vos’ genoemd. In maart 2015 greep ik mijn kans om Nijmegen letterlijk on- en offline op de kaart te zetten. Niet langer kon ik het aanzien dat de leukste hotspots in Nijmegen niet optimaal bij elkaar in beeld werden gebracht. Zodra vrienden – die hier al heel hun leven wonen – aantekeningen gingen maken van mijn tips wist ik: het is nu of nooit! Fast forward naar 2019: de stroom aan FF-volgers is niet te stoppen en mede dankzij de input van alle foxies en de groeispurt van toffe hotspots in Nijmegen is het zeker Fox-On. Onze FollowFox-kaarten zijn hardlopers, editie 4 voor Nimma (oplage 40.000, red) is onlangs verschenen, we zijn de Waalbrug letterlijk overgestoken – de FollowFox-kaart is sinds 2018 ook in Arnhem verkrijgbaar -, we schrijven voor #NSfavourites en ik heb een team van Foxies om mij heen die net zo enthousiast en vol liefde de leukste spots in kaart willen brengen.”Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? “Zaterdagochtend als de stad nog niet is ontwaakt. Dan sprint ik make-uploos en in gymwear richting markt voor verse bloemen en bio-croissants, drink espresso bij mijn favo koffietent én lees de krant. Zodra het iets drukker wordt duik ik de sportschool in.”

En je favo spot in Nijmegen? Flores. Hier kom ik echt heel graag. Behalve als ik hele erge trek heb. Het is hier namelijk altijd druk en 2,5 uur voorborrelen is niet altijd de slimste insteek van een avond.”

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? “Zomer. Nee, winter. Ik denk toch de lente. Ik kan niet kiezen. Ok, zomer om mezelf en zeker ook vrienden uit de randstad en overseas te imponeren met al het leuks dat Nijmegen dan te bieden heeft. En winter omdat er dan een deken van knusheid over Nijmegen ligt. Er zijn dan zo veel fijne plekken om lang te tafelen of te borrelen dat winters heus niet heel erg zijn; mits ze niet te lang duren. Bier of wijn? Wijn (rood én vol) Friet of pizza? Pizza (liefst een vegetarische variant met rode peper olijfolie on topGympen of hakken? Beiden. Depends on my mood!”

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? “Mag het een ticket around the world zijn please? Eerste stop Noord-Ierland. Daarna een pitstop New York, vervolgens door naar LA om Aussie friends te groeten en dan eindigen in Down Under mijn tweede thuis waar ik nog steeds heimwee naar kan hebben. PS: mijn koffers gaan leeg mee aangezien al mijn stopovers shopwalhalla’s zijn.”

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? “Hopelijk kan ik dan zeggen dat ik alles heb afgevinkt op mijn bucketlist inclusief het uitrollen van FollowFox naar nóg meer leuke steden.”

♥♥♥

Fotomomentje hoor: links Nien en haar lange stelten en rechts ‘arme’ Nadine


Waarom ben jij een Foxie Nadine? “
De nieuwste hotspots op gebied van food, fashion en lifestyle ontdekken is mijn missie, altijd al geweest. Als een ware paparazzi stuur ik foto’s door naar mijn zussen – die ook in Nijmegen gewoond hebben – om te vertellen hoe leuk wonen het hier is en wat ze allemaal missen. Toen ik de eerste editie van de FollowFox-kaart zag liggen bij de sportschool, was ik dus meteen in de ban; er stonden gewoon nog hotspots op die ik niet had ontdekt. Hoe is het mogelijk dacht ik toen. Vanaf dat moment ben ik FollowFox gaan volgen.

Op diezelfde sportschool kwam ik aan de praat met miss Fox herself en zij vroeg spontaan of ik wellicht ervaring had met schrijven? Eigenlijk niet, zei ik heel eerlijk tegen haar, maar toch ben ik in de pen geklommen. Mijn missie naar het zoeken van ‘new kids in town’ in de oudste stad van Nederland mag ik nu al drie jaar uitvoeren binnen het FF-team – ondertussen geüpgraded naar een 3.0 versie – en nog steeds ben ik blij dat ik drie jaar geleden de uitdaging ben aangegaan én dat mijn eigen ontdekkingen letterlijk terug te vinden zijn op followfox.nl.”

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? “Sinds kort heb ik mijn geliefde Nijmegen-Oost verruild voor Nijmegen-Noord. En hoewel ik nu aan de ‘verkeerde’ kant van de Waal woon, is het iedere keer een genot om over de Waalbrug de stad binnen te fietsen. De schittering van de zon in het water en de Valkhofkapel op de achtergrond; kan niet mooier toch?”

En je favo spot in Nijmegen? “De Meesterproef! Hier ben ik 2 jaar geleden getrouwd, toplocatie en de keuken is hemels. Het is nog even genieten, want over een jaar wordt de Honigfabriek afgebroken: eeuwig zonde vind ik dat en hopelijk blijkt er toch een stukje staan inclusief Meesterproef.”

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? “Zomer! Ik kijk altijd reikhalzend uit naar de Kaaij die in juli haar deuren opent, de Nijmeegse Vierdaagse met al haar sportieve en feestelijke charme, een run over de Waalbrug in de nog koele ochtendzon of heerlijk struinen in de stad.” Bier of wijn? “Geen moeilijke keuze: wijn. Vooral volle en met genoeg body, Amarone, Chianti Classisco of Chardonnay, kun je me altijd voor wakker maken.” Friet of pizza? “Alles wat Italië ademt is bij mij niet veilig, Pizza van Il Nano, de Pizzabakkers of een Italiaanse Foodtruck (op één van de vele festivals) gaat er altijd in. Maar er kan niets boven een authentieke Italiaanse Pizza op een ‘piazza’ in Florence, Rome of Napels.” Gympen of hakken? “Een mooie pump op z’n tijd komt zeker voor, maar ik kies echt voor mijn dagelijkse gympies.”

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen?
“Phoe, er zijn nog ontelbaar veel bestemmingen waar ik graag naar toe wil, maar NYC of een mooi bountyeiland (denk: Cook-eilanden, Bora-Bora of Canarische eilanden) zou ik niet zo snel overslaan.”

Als je 80 bent, wat vertel jij je kleinkinderen? “Dat je moet genieten van ieder moment, iedere lach en iedere zonnestraal. Ik zou de wijze woorden van mijn oma doorgeven: ‘Neem rustig de tijd om gelukkig te zijn!’.”

♥♥♥

 

Stay tuned! Volgende week stellen we foxies Esther en Kiki aan je voor!

Tekst: team FollowFox | Beeld: FollowFox