In beeld: FollowFox team 3.0 deel 2!

Afbeelding voor In beeld: FollowFox team 3.0 deel 2!

Stiekem best wel nieuwsgierig naar wie de gezichten zijn van team FollowFox? We read your mind! De komende drie weken stellen we alle FollowFox-redacteuren aka de foxies aan je voor. Inderdaad: de oldies en de newbies en we vragen ze het hemd van het lijf: van favo schoeisel en reisbestemmingen tot fijne Nimma insiders tips. Vorige week passeerden Nadine en Nienke de revue en vandaag zijn eindredacteur Esther en sporty redacteur Kiki aan de beurt. Happy reads!

Achter de schermen: Esther (midden) & Kiki (rechts) worden door social redacteur Dana bloedserieus vastgelegd.


Waarom ben jij een Foxie Esther?
“Een tijdje terug besloot ik Nienke een berichtje te sturen, of ze toevallig nog redacteuren zocht. En wat bleek? Ik kwam precies op het juiste moment! Ik wilde meer met schrijven doen en ik bezocht daarvoor al vaak de FollowFox-kaart.nl om te kijken waar ik moest zijn als ik zin had in een feestje, lekker eten of nieuwe hotspots. Dat ik schrijven nu kan combineren met mijn liefde voor Nimma, is echt te gek.”

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? “Met stip op één staat toch echt de Vierdaagse. De zomerfeesten zijn natuurlijk geweldig, maar ik word pas echt gelukkig van de enorme diversiteit aan mensen en verhalen in een lange wandelstoet. Kippenvel! De Vierdaagse een keer zelf uitlopen staat bovenaan mijn bucketlist, maar met mijn huidige baan is vrij krijgen in die week niet haalbaar. Sinds ik ben verhuisd begin dit jaar, komen duizenden mensen op roze woensdag langs ons huis. Afgelopen roze woensdag zag je dus een ultiem gelukkige Esther: een huis vol familie en vrienden die zich fanatiek hadden gehouden aan de dresscode: roze.”

En je favo spot in Nijmegen? “Oeh! Momenteel is Bhalu mijn favo plek voor yoga, flexwerken of een goeie koffie. De sfeer is heel persoonlijk en relaxed. Ik woon al jaren in West en daar zit Villa Voorstad: aanrader. Verder zeg ik Fingerz (finger food, gerund door twee Spaanse toppers) en twee andere toppers bij de Waal: De Firma en Witlof. Ik word trouwens sinds mijn studententijd al blij van een goede hap bij Odessa: tegenwoordig serveren ze biologische en ambachtelijke gerechten.”

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? “Allemaal? 😉 Dan toch de herfst en de zomer. Er gaat niets boven een herfstwandeling door of rondom de stad. Maar de zomer is ook favoriet; ik werk in Amsterdam en als ik vanuit de trein de zonaanbidders op het Waalstrand zie, heb ik altijd een instant zomergevoel.” Bier of wijn? “Ik drink het liefst een lekker speciaalbiertje van de tap.” Friet of pizza? “Dan ga ik voor (verse) vega pizza, maar een frietje speciaal op zijn tijd vind ik ook heerlijk.” Gympen of hakken? “Gympen! Hakken draag ik eigenlijk alleen met bruiloften en als je die dan uitdoet: best feeling ever.”

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? “Ik vlieg naar Colombia, met een tussenstop in Kaapstad, de mooiste stad ter wereld. Ik heb er tien jaar geleden gewoond en wil heel graag weer eens terug. En als extraatje sluit ik deze zelfbedachte reis dan af met een aantal stedentrips in the USA: Seattle, Chicago, Nashville, LA, New York & New Orleans. Ik ga vast inpakken, doei!”

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? “Je bent goed, zoals je bent”. Ik vind het enorm belangrijk om dit kinderen al jong mee te geven. O’ja en als wijze oma zeg ik dan ook: ‘Geen afval op straat gooien.’. #idealist.”

♥♥♥

Achter de schermen: diepte interview op  zondagochtend, maar het gaat om het plaatje ladies!


Waarom ben jij een Foxie Kiki? 
“Best een leuk verhaal eigenlijk. Ik organiseer al een jaar of vier hardlooprondleidingen door de stad (Nijmegen Running Tours, red.) en zocht naar ‘ouderwetse’ kaarten van de stad, zodat ik mijn deelnemers na de tour nogmaals de route kon showen met hierop alle hotspots in town. Na wat speurwerk vond ik de FollowFox-kaart en dit bleek al snel dé kaart van Nimma. Ik stuurde Nien een mail met de vraag hoe ik aan een stapel kaarten kon komen en gaf tegelijk aan dat schrijven voor FollowFox me ook wel leuk leek… En zo geschiedde. ”

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? “Ik ga graag op reis en zo komt het nog wel eens voor dat ik een (te) lange tijd niet in Nijmegen ben. Hier dan weer op Nijmegen Centraal aankomen, op mijn fiets stappen en lekker door de stad fietsen is voor mij echt thuiskomen.”

En je favo spot in Nijmegen? “Het strand van eiland Veur-Lent inclusief prachtig uitzicht over de skyline van Nijmegen. Dit met m’n billen in het zand, zon op m’n gezicht en het geluid van de rivier op de achtergrond. In de avond dan een vuurtje stoken, rode wijn en stokbroodje erbij, leuke vrienden om me heen. Beter dan dat gaat het echt niet worden. Of nou ja, alles kan altijd beter hè. Doe er dan ook nog maar een gitaarmuziek bij, bespeeld door een van die twee knappe mannen van Black & Blue,  haha! Maar even serieus. Als we het over ‘plekken’ hebben ga ik voor Mi Barrio voor een koffie en Café de Plak voor een avondhap. Gewoon, omdat ze daar zo lekker tegendraads zijn.”

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? “Juist de afwisseling van deze vier maakt het allemaal zo mooi. Als ik echt moet kiezen dan is het de lente. Jas uit, geur van bloesem in de lucht, de bladeren aan de bomen krijgen een frisgroene kleur en de dagen worden langer, met als toetje de zomer in aantocht… Ik heb er nu alweer zin in.”

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je dan morgen heen? “Ik beken: ik wil en kan niet kiezen. Als het een plek is, waar ik kan surfen, Spaans kan spreken, van de zon kan genieten en actief de omgeving kan ontdekken, ben ik een gelukkig mens. Maar ook wintersport vind ik mooi. Wat ik trouwens ook niet erg zou vinden is een tripje naar bestemming ‘unknown’ met voor mij nog onbekende cultuur & natuur. De wereld is zo mooi, er valt zoveel te ontdekken. Het vliegen zelf vind ik eigenlijk al zo bijzonder: zo hoog in de lucht met uitzicht op witte wolkentoefjes of op de aarde.”

Als je 80 jaar bent, wat vertel jij je kleinkinderen? “Doe de dingen die je spannend vindt, die je uitdagen, waarvan je denkt dat je ze (nog) niet kan. Ontmoet en praat met ‘vreemden’.  Heb respect voor jezelf, wees, ook in gedachten(!), lief voor jezelf en weet dat het uiteindelijk gaat om de mensen die je om je heen hebt verzameld en de ervaringen die je met hen hebt gedeeld.’’

♥♥♥

 

Stay tuned… Volgende week stellen we foxies Florie en Dana aan je voor!

Tekst: FollowFox | Beeld: FollowFox