In beeld FollowFox team 3.0 deel 4!

Afbeelding voor In beeld FollowFox team 3.0 deel 4!

De afgelopen weken was het FollowFox team 3.0 meet & greet! Om het Foxlicious plaatje compleet te maken, stellen we vandaag ook nog heel graag de foxies achter de schermen aan je voor. Ontmoet FollowFox vormgevers Tessa & Marie Cecile, fotograaf Marlous Boning en cover illustrator Marlous Roelofs.
Waarom zijn jullie Foxies Marie Cecile & Tessa? MC: “Omdat Nijmegen toch wel echt de leukste stad van Nederland is en met FollowFox kun je dit perfect onder de aandacht brengen bij iedereen die Nijmegen (nog) niet goed kent.” Tessa: “Als ondernemer in Nimma weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om zo aantrekkelijk mogelijk bij je doelgroep in beeld te komen en te blijven. Ik vind het geweldig om samen met team FollowFox, waar StudioBont al vanaf het begin deel van uitmaakt, mee te denken over hoe we elk jaar Nijmegen (en tegenwoordig ook Arnhem) optimaal op de kaart kunnen zetten.”

Wat is jullie ultieme Nijmegen moment? MC: “Ja, een beetje afgezaagd, maar dat zijn toch de Zomerfeesten – en ook een beetje het ‘Dag van het Levenslied. Tijdens de Zomerfeesten is StudioBont de hele week dicht, zodat we lekker iedere dag de stad in kunnen.” Tessa: “Tijdens een zomerse zonsondergang een wandeling maken via de twee bruggen en dan genieten van een prachtig uitzicht vanaf Veur Lent op de city skyline ;). Daarna drink ik graag een speciaalbiertje op de Kaaij.”

Wat is jullie favo spot in Nijmegen? MC: “Het terras van De Firma vind ik heel prettig en mooi zo direct aan het water gelegen. Verder fiets ik graag naar de Oortjeshekken en wandel ik graag langs de Waal en volg dan de stadsstrandjes.” Tessa: “Een nieuw interieur shoppen bij Home Stock, helemaal mijn ding. Lunchen bij Fika: een feestje op je bord. Diner bij Flores of Bankoh (ohhh perfect uitzicht). Oh ja, en sporten doe ik bij the Kettlebell Club op De Houtwerf.”

Fotocheck! Links fotograaf Marlous B en rechts Tessa van StudioBont. En MC? Die liep weer eens uit beeld, haha.


Bier of wijn? 
MC: “Wijn. Bier bleh.” Tessa: “Moeilijk hoor: wijn. Nee, bier. Ik kan niet kiezen.” Friet of pizza? MC: “Pizza. Wij gingen vroeger altijd op vakantie naar Italië en daar heb ik mijn allereerste pizza gegeten. Dan smaakt de Nederlandse pizza toch altijd net een tikkeltje anders. Ik hoor goede dingen over Desem, dus daar moet ik echt nog naar toe.” Tessa: “Zeker pizza! Veel meer smaken dan friet (ik denk nu even terug aan mijn pizza op een terras in Napels).” Gympen of hakken? MC: “Gympen!” Tessa: “Gympen for sure.”

Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? MC: “Lente en zomer, dat is zeker, want ik ben totaal geen herfst/winter-type.” Tessa: “Zomer, door alle evenementen en het ‘buitenleven’. Hoewel ik ook altijd geniet van het eerste drankje op een terras in de lente. Nog met de jas aan, maar met m’n zonnebril al op m’n neus.”

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je morgen dan heen? MC: Curacao! Ik heb daar een half jaar stage gelopen tijdens mijn studie en ben nooit meer teruggegaan. Dit staat echter nog hoog op mijn to-do-lijst.” Tessa: “Ik wil erg graag nog een keer terug naar New York. Daarnaast zou ik nog wel een keer een lange trip naar Australië willen doen. Of Japan of… (pakt de wereldkaart en wijst 10 andere landen aan, red.).”

Als je 80 bent, wat vertel jij je kleinkinderen? MC: “Probeer te genieten van alles, probeer je zo min mogelijk zorgen te maken, want je leeft maar een keer.” Tessa: “Zorg vooral dat je plezier maakt en veel lacht. Doe dat waar je blij van wordt en waar je goed in bent. Wat anderen ook zeggen.”

♥♥♥

It’s all in the name! Ontmoet onze visuele creatievelingen Marlous Roelofs op links en Marlous Boning op rechts.


Waarom ben jij een Foxie Marlous R.?
Nienke kwam mijn werk (Studio Roux, red.) tegen bij MOOD Conceptstore. Toen ze vroeg of ik de voorkant van de FollowFox-kaart wilde illustreren hoefde ik niet lang na te denken. Nijmegen is een grote inspiratiebron voor mijn tekeningen en is de afgelopen jaren echt mijn stad geworden. Ik ben in Nijmegen geboren en in de buurt opgegroeid. Toch kon ik niet wachten om deze omgeving te verlaten, maar het was pas toen ik weg was dat ik me realiseerde wat een fijne plek Nijmegen is – dus kwam ik snel weer terug. Door de eerste FollowFox-kaart heb ik Nijmegen herontdekt. Ik ben daarom super trots dat mijn illustratie nu op de voorkant staat!”

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? “Op zaterdagochtend naar de bio-markt, dan een koffietje doen bij Bairro Alto. Of op woensdagochtend zeefdrukken bij A29 en daarna lunchen bij Tati. Ik kan niet kiezen.” Wat is jouw favo spot in Nijmegen? “Cali. Perfect voor een vrijdagavond met margarita’s, vegaplankje en een spelletje met vrienden.” Bier of wijn? “Wijn. Wit, rood, rosé, it’s all good.” Friet of pizza? “Pizza for sure.” Gympen of hakken? “Ik wil hakken antwoorden, maar ik ga toch meestal voor een comfy outfit met gympen.” Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? “Ik vind de nazomer heel fijn in Nijmegen.” Je mag je koffers pakken, waar vlieg je morgen dan heen? “Scandinavië. Als je een beetje esthetisch bent ingesteld is Zweden echt een fijne plek, van Stockholm tot een weekendhuisje aan een meer. Ik ga het liefst tijdens midzomer of in de winter rond de kerst.” Als je 80 bent, wat vertel jij je kleinkinderen? “Maak je niet te druk, het komt allemaal wel goed.”

♥♥♥

Waarom ben jij een Foxie Marlous B.? “Oh, dat is een leuk verhaal. Ik had foto’s gemaakt bij lunchroom Borboleta voor op hun website. Enige tijd later schreef Nienke in opdracht van #NSfavourites het artikel ‘3x lunchen in de Lange Hezelstraat’ en kwam ze langs bij Borboleta met de vraag of ze wellicht goed beeld hadden voor erbij? Jazeker, ze kreeg een fotolink naar mijn Borboleta foto’s. Niet lang daarna kreeg ik een mail van Nienke of ik misschien interesse had om voor FollowFox te fotograferen. Een kop koffie later was de deal rond haha.”

Wat is jouw ultieme Nijmegen moment? “Via Gladiola: de Vierdaagse intocht. Ik sta altijd met vriendinnen, aanhang en daar weer vriendinnen én aanhang van, op de St. Annastraat pal voor een studentenhuis, want we volgen de muziek! Als dan uiteindelijk de laatste lopers passeren, de hekken op straat aan de kant worden geduwd en er bogen worden gevormd; ja, dat is gaaf. ” Wat is jouw favo spot in Nijmegen? “Mijn nieuwe huis in Bottendaal is zo fijn. We staan nog ieder weekend in de kluskleren, maar het is al zo sfeervol en mooi. Zodra ik mijn fiets parkeer, ontwaken onze twee katten uit de slaapstand en verwelkomen ze me met kopjes. Heerlijk thuiskomen. Verder is The Fuzz in het centrum mijn favoriete plek voor een chai latte en een taartje (altijd om te delen). En hoewel ik er nog maar één keertje heb gegeten, vind ik Tiffin in mijn nieuwe wijk Bottendaal echt een ontdekking. De rendang is er overheerlijk en je waant je er echt in vakantiesferen.”

Bier of wijn? “Wijn bij het eten en speciaalbier voor bij de borrel. Hoewel ik ook heel goed kan borrelen met wijn.” Friet of pizza? “Friet met satésaus en een portie bitterballen.” Gympen of hakken? “Vans! Ik verslijt altijd een paar per seizoen.” Ga jij voor de herfst, winter, lente of zomer in Nijmegen? “De lente. Als de dagen weer langer worden, de bloembollen uitkomen, de eerste zonnestralen schijnen en de eerste terrassen ontpoppen, geeft mij dat een gelukkig gevoel.”

Je mag je koffers pakken, waar vlieg je morgen dan heen? “Zo’n anderhalf jaar geleden heb ik de Trans Siberië Express treinreis gedaan en dit is by far mijn nummer 1 reis: zo authentiek, bijzonder en vooral prachtig! Ik denk niet dat iets anders deze reis ooit zal kunnen overtreffen, maar ik wil het wel proberen met Myanmar en/of Tibet hoor. Ik ben in beide landen nog nooit geweest en ze staan allebei hoog op mijn lijst.”

Als je 80 bent, wat vertel jij je kleinkinderen? “Mijn moeder heeft ooit in mijn poezië-album geschreven: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Ik vind het mooie woorden en mochten eventuele kleinkinderen deze intentie uitdragen, dan komt het wel goed met ze.”

♥♥♥

 

Pssst… nieuwsgierig naar de gehele FollowFox-redactie en heb je hun interviews gemist?
No worries: klik door, lees verder en ontmoet Foxies Nadine, Nienke, Esther, Kiki, Dana & Florie!

 

Tekst: Team FollowFox | Beeld: FollowFox