Kerst 2019: een tafel vol lekkers zonder gedoe!

Afbeelding voor Kerst 2019: een tafel vol lekkers zonder gedoe!

Een kerstig gedekte tafel vol lekkers zonder al te veel gedoe? Het kan! FollowFox-redacteur Dana deed alvast het voorwerk en maakte een fijn afvinklijstje voor je. Bye, bye kerststress!

3x voor

Om de voorpret extra prettig te maken tippen we hier kerstige omfietswijnen en serveer je er iets lekkers bij van bijvoorbeeld deze ondernemers.

Peek & Pim
Plantaardige kaasjes gemaakt door Caitlin in én uit ons mooie Nijmegen. Heerlijk bij een goed glas wijn, verkrijgbaar bij onze favo eetwinkel: Toko Oost.

Bairro’s Bakery
Wist je dat je de lekkernijen van Bairro Alto & Down Town uit de vitrine tegenwoordig ook voor thuis kunt bestellen? Neem gelijk een zakje DISTRICKT koffie mee en serveer naast je favo taartje een goed bakkie. Kijk hier voor meer info.

Streekbakker Jorrit
Wil je dat lekkere desembrood dat je tegenwoordig bij iedere lunchspot in Nimma kunt eten ook voor thuis? Dat kan! Streekbakker Jorrit is waar je moet zijn. Scoor een goede flesolijfolie en dippen maar.

3x hoofd

Nauwelijks tijd en bovendien geen zin om zelf een meergangen kerstdiner te koken? We got your back! Met deze tips eet je overheerlijk en makkelijk; ophalen, uitserveren, et voilà: aan tafel allemaal.

Made by Marn
Met Marn zijn wekelijks wisselende menu staat er áltijd iets lekkers op tafel. Rond de feestdagen kookt Marn een speciaal kerstmenu inclusief meerdere gangen en een mooi vormgegeven menukaart die je zo op tafel kunt zetten.

Toko Oost
Noortje kookt met lekker veel groentes, veelal vega met soms een stukje vlees of vis. Met als kers op de taart: ze is geopend tussen kerst, oud & nieuw én nieuwjaarsdag.

Desem
Pizza met kerst? Why not? De pizza’s van Desem zijn een feestje om te zien en om te eten (die bodem, die toppings: yum!). Kies ook wat verschillende voorgerechtjes en zet het allemaal gezellig op tafel voor een ongecompliceerd (eet)feest waar echt iedereen blij van wordt.

3x na

Toetjes kunnen niet ontbreken tijdens je self-opgehaald-kerstdiner, hier scoor je de lekkerste, écht.

Moes
Marloes, oftewel Moes, is haar droom achterna gegaan en daar zijn wij maar al te blij mee. Ze bakt op bestelling de leukste kleine taartjes. Kijk hier voor meer informatie over haar bakkunsten.

Cheffi’s Pastries
Inès Cheffi is trotse eigenaresse van Cheffi’s Pastries. Ze bakt met alle liefde jouw Happy Holidays taart op maat. En… geen winterse uitdaging of smaak is te gek. Vind hier alle informatie.

Heldro
IJsbonbons. Ook wel Heldrootjes genoemd, hoe leuk om deze mini-traktaties, als iedereen op de bank zit uit te buiken, nog te serveren. Je scoort ze bij het filiaal in de Burchtstraat in hartje Nimma.

3x tafel-deco-inspi

Lekker eten is nóg leuker aan een mooi gedekte tafel. Hoe fix je dit zelf? Ga langs bij creatieve ondernemers en copy-paste thuis.

HOY
In ons geliefde Nijmegen-Oost vind je HOY: sowieso dé plek om de mooiste deco-inspi op te doen, maar zeker the place to be in december om je huis in kerstige sferen te brengen.

Bleshyou
Onze Nien verraste ons (haar Foxies) met het meest schattige mini-kerstboompje ooit. Uiteraard verkrijgbaar bij all time favorite Bleshyou. Inslaan, want gaaf gegroepeerd midden op de kersttafel, of ideaal zo’n klein boompje cadeau voor een kleiner behuisd iemand zoals ik.

Make My Day Women
Voor kersttafel-inspiratie kun je Make My Day Women zeker niet voorbij lopen. De conceptstore heeft sinds de opening van het Atelier nóg meer ruimte gekregen voor gave interieur-items en geloof me, die zijn er genoeg! Tip: voor uniek(e) kerstballen en servies ben je hier aan het juiste adres.

 

Geniet van je kerstdineetje thuis!

Tekt: Dana Visser | Beeld: Marlous Boning (hoofdbeeld), FollowFox