Exclusief: de Happy Holidays What’s On top 14!

Afbeelding voor Exclusief: de Happy Holidays What’s On top 14!

It’s beginning to look a lot like Christmas! Zonder sneeuwstormen, maar wel propvol winterse gezelligheid. Redacteur Kiki gidst je met haar top 14 heerlijk door de laatste week van 2019 én de eerste week van het nieuwe jaar. Van fijne over-de-top kerstige borrels tot de befaamde oliebollenquiz en van toffe do-it-yourself workshops tot warme beats. Happy Holidays!

#1 | Kerstig borrelen

What’s on? Trek je foute kersttrui uit de kast en proost samen met Stichting Hubert – de nieuwste culturele hotspot in town – op de feestdagen en rol na deze borrel door naar Het Zusje van Debbie (uitverkocht, maar check Ticketswap) of Blauwdruk.
Where? Cultuurspinnerij De Vasim.
When? Vrijdagavond 20 december van 16:00 – 00:00 uur.
Info? Toegang = gratis. Zie hetFacebook evenement voor meer info. 

#2 | Let there be light!

What’s on? Het zijn donkere dagen, maar… gelukkig niet in het Afrika Museum. Het buitengedeelte wordt drie dagen lang sfeervol verlicht. Tijdens deze lichtavonden worden er verhalen verteld over ‘Anansi de spin’. Súper leuk voor de kleintjes en stiekem ook wel een beetje voor jezelf.
Where? Afrika Museum, Berg en Dal.
When? Zaterdag 21 t/m zondag 22 december.
Info? Check de website voor meer informatie.

#3 Nijmeegse Winterweken 

What’s on? Van bierproeverijen tot concerten en crea workshops: er is van alles te beleven in de Stevenskerk de aankomende weken. Een superleuk en gevarieerd programma en dat ook nog eens ín de kerk. #kerstgevoel!
Where? Sint- Stevenskerk.
When? 14 december tot en met 5 januari 2020.
Info? Voor meer informatie en tickets zie de website.


#4 | K
erstdag 1945

What’s on? Wist je dat aan de rand van Nijmegen het Van ’t Lindenhoutmuseum ligt? In 1944 werden hier tijdens kerst honderden Engelse soldaten ingekwartierd. De kerst vierden ze samen met de wezen die er woonden. Vier kerst British style met een gratis kerstconcert en bekijk de indrukwekkende tentoonstelling ‘Veilig oord in Oorlogstijd’. 
Where? Van ’t Lindenhoutmuseum, Scherpenkampweg 58.
When? Zaterdag21 december, van 14:30 tot 17:30 uur.
Info? Voor meer info check de website.

#5 | Li la lekkernijen

What’s on? Met kerst zeker zijn van lekkernijen op tafel? Restaurant Zijdewinde tovert haar foodtruck om tot knusse kerstwinkel, waar je verschillende huisgemaakte gerechten, vissoorten, worsten en zelfgebrouwen bieren kunt bestellen voor de feestdagen. Bestel vooruit (don’t miss it) en/of geniet ter plekke van glühwein, chocomelk en kerstmuziek. 
Where? Restaurant Zijdewinde
When? Zaterdag21 december en zondag 22 december, van 12:00 tot 20:00 uur.
Info? Voor meer info check de website.

#6 | Dé oliebollenquiz 

What’s on? Een traditie die je niet mag missen: de Jaaroverzicht- Oliebollenquiz in Café Beij Ons. De leuke en minder leuke feitjes van 2019 staan centraal, terwijl de oliebollen je om de oren vliegen!
Where? Proeflokaal Beij Ons.
Wanneer? Zondag 22 december van 20:30 tot 23:30 uur.
Info? Deelname kost €3,- . Check het Facebook evenement voor meer info.

#7 | Hout workshops

What’s on? Voor alle crea-bea’s onder ons: mis dit niet. Ab Houtcreaties organiseert twee leuke workshops houtbewerken voor volwassenen. Je gaat zandstralen, hout draaien, schuren en vierkante gaten boren. Klinkt fantastisch toch?
Where? Honigcomplex.
When? Zondag 22 dec van 15:30 – 18:00 uur & vrijdag 3 jan om 14:30 uur.
Info? €35,- per persoon. Check de website voor meer informatie.


#8 | Winterwandeling 

What’s on? Ga mee op een bijzondere tocht door het Kronenburgerpark. Buiten is het pikdonker, maar in de torens van het park worden verhalen verteld en liedjes gezongen.
Where? Kronenburgerpark.
When? Vrijdag 27, zaterdag 28 & zondag 29 december van 19:00 tot 21:00 uur.
Info? Investering is €2 -.Bekijk de pagina van Het Rijk van Nijmegen voor meer info. 

#9 | Film kijken in bad

What’s on? Maandelijks organiseert het zwembad in Nimma-West een filmavond voor kinderen tot en met 12 jaar. Lekker onbezorgd in het zwembad ronddobberen en een filmpje kijken. Zo houd je die kleintjes wel zoet.
Where? Sportfondsenbad Nijmegen-West.
When? Vrijdag 27 december.
Info? Voor meer informatie check de website van het zwembad.

#10 | Dé AFTER-kerstborrel 

What’s on? De laatste vrijdag van 2019 (weer) beginnen met een borrel, dat blijft een goed idee. Verleng je kerstgevoel en check derde kerstdag in bij onze favo wijnbar, inclusief fijne discoplaatjes op de achtergrond!
Where? Lebowski.
When? Vrijdag 27 december van 16:00 tot 23:30 uur.
Info? Bekijk het Facebook evenement voor meer informatie. 

#11 | Zonnige beats

What’s on? Klaar met de winter? Net iets te veel kerstkransjes gegeten? Met de zeer dansbare muziek (lees: Afrobeats and Dancehall) krijg jij het vanzelf weer warm en dans je al dat lekkers er zo weer vanaf. Dankjewel Froday!
Where? Merleyn.
When? Zaterdag 28 december van 23:00 tot 04:00 uur.
Info? Bekijk het Facebook evenement voor meer informatie. 

#12 |Vinyl-lovers

What’s on? Het hele Kolpinghuis gevuld met vinyl, CD’s en… oliebollen natuurlijk. In de kerstvakantie kunnen muziekliefhebbers hun hart ophalen tijdens de laatste platenbeurs van dit jaar.
Where? Kolpinghuis.
When? Zondag 29 december van 10:00 tot 17:00 uur.
Info? Check de Facebookpagina voor meer informatie.

#13 | Latin vibes 

What’s on? Voor alle latin liefhebbers: Magia Latina is een terugkerend Salsa & Bachata evenement in Nijmegen. Grote zalen, prachtige shows en dansers vanuit het hele land. Eentje die je echtniet wilt missen.
Where? Concertgebouw de Vereeniging.
When? Vrijdagavond 3 januari 21:00 – 03:00 uur.
Info? Bekijk het evenement op Facebook voor meer informatie. 

#14 | Oersoep x LUX

What’s on? Zin in iets speciaals? LUX opent tijdens de kerstvakantie samen met Oersoep het StudioCafé. Voor bierliefhebbers is de exclusieve bierproeverij een aanrader: naast proeven leer je ook meer over de brouwerij en het brouwproces.
Where? Het StudioCafé in LUX.
When? Bierproeverij: 3 januari. StudioCafé: 21 dec t/m 4 jan 19:00 – 00:00 uur.
Info? Check het Facebook evenement voor tijden en meer info.

 

HO HO HO Happy Holidays!

Tekst: Kiki Hendriks |  Beeld: FollowFox, Marlous Boning