Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Cool, eigen en verrassend. Dat zijn de hotspotters in ons eerste lijstje van 2020! Ga op pad om nieuwe parels te ontmoeten en te begroeten. Van wijn sippen in een stijlvolle bar tot een insta-waardige staycation hartje centrum: take your pick and enjoy!

1 | Goed Volk | Loop binnen!

Bottendaal heeft er een nieuwe shaker bij: eetcafe Goed Volk. In het voormalige pand van BoMbaRie kun je nu terecht voor diner, borrel en drankjes. Eigenaren Klaas en Marly, die we kennen van Credible, hebben biologisch, lokaal en huisgemaakt hoog in het vaandel op hun maandelijks wisselende kaart. Sowieso een must-do is het ‘biertjes trekken’ aan de bar: zoals op de kermis bepaalt het lot welk biertje jij gaat proberen. Te gek toch?!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Burghardt van Den Berghstraat 144.

 

2 | Ultimo Restaurant & Wijnbar | Loop binnen!

Er is een nieuwe wijnbar in de benedenstad: Ultimo. Vernoemd naar een wijk in Sydney – eigenaar Pepijn werkte namelijk een jaar als kok down under – in het pand van de voormalige Firma. Start met lekkere rendang bitterballen (naar recept van Pepijn’s Indonesische oma) onder het genot van één van de 25 per glas te bestellen wijnen. Schuif daarna boven in het restaurant aan voor echte Dutch cuisine, geïnspireerd op de wereldkeukens die Pepijn op zijn reizen ontdekte. Denk aan Hollandse producten zoals vis uit de Noordzee, maar vooral veel groente (schorseneren, say what?!). Groen weetje: de bar adopteerde een enorme vingerplant van 35 jaar oud, hoe tof is dat?!

Shaker => Waar? => Lage Markt 47

 

3 | BAR PASTA| Coming soon!

Restaurant de Sjalot ging dicht en liet Nijmegen-Oost verbouwereerd achter. Josca en Vera van Winebar Lebowski sprongen gelukkig vol enthousiasme in dit gat, want zij openen hier half februari BAR PASTA. De belofte? Een knusse sfeer, kwalitatieve pastagerechten en natuurlijk heerlijke wijntjes zoals we van de dames gewend zijn. Het pand wordt as we speak flink onder handen genomen en afgestyled door Fleur van stylingbureau Studio 188. We kijken nu al uit naar een Italiaanse beleving op het terras in de Nijmeegse zonnestralen, onder het genot van een buon vino.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Groesbeeksedwarsweg 304 a.

 

4 | Gaspár Bistro | Coming soon!

Na jaren als kok bij Hobbema te hebben gewerkt, nam Kasper van Schaeren afgelopen september Notting Hill over. Wij kunnen niet wachten totdat Gaspár Bistro, welke vooral Kaspers eigen (kook)signatuur ademt, haar deuren opent. In deze nieuwe zaak ga je straks aanschuiven voor lekkere bistro-style gerechten, bijpassende wijnen in een warm Scandinavisch interieur met veel hout en natuurlijke tinten. Een goede betaalbare hap voordat je een filmpje pakt of een avond uitgebreid borrelen of dineren kan allemaal in deze knusse tent. Inside info: de beroemde bouillabaisse van Hobbema maakt hier zijn comeback.

Shaker => Waar? => Kelfkensbos 28.

 

5 | Bob & Bill | Loop binnen!

Sinds november kun je in de Lange Hezelstraat heerlijk shoppen bij Bob & Bill. Sophie & Michou, de alterego’s van Bob & Bill, helpen je persoonlijk bij het (uit)zoeken naar de mooiste kleding, sieraden, droogbloemen en interieur items, for him and her. Ze begonnen hun winkel in 2014 in Rotterdam en richten zich op opkomende ontwerpers. Misschien ken je hun merk al van hun shop-in-shop bij Conceptstore Swan. Loop binnen en laat je verrassen.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 103

 

6 | Coffeelab | Loop binnen!

Tegenover het centraal station, in het pand waar je eerst UrbnFolks vond, vind je nu Coffeelab. Je popt hier niet alleen binnen voor de lekkerste to go and to stay koffie, door Coffeelab zelf gebrand, maar ook voor thee, kombucha, smoothies, ontbijt, lunch en borrel. De inrichting is hip en warm en je zit er tussen flexwerkers, krantenlezers, forenzen en mensen die lekker de tijd nemen voor een bite of drink. Onze favo plek? De chillbank in het nisje.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Oldenbarneveltstraat 81.

 

7 | Studio Lemonade | Stay over!

Voor een staycation in eigen stad ben je in het appartement van Studio Lemonade aan het goede adres. Je vindt dit pareltje (met regendouche!) in het centrum: fris en minimaal ingericht (denk Scandinavische sfeer inclusief toffe zwarte keuken en kek zithoekje) en van alle moderne gemakken voorzien. Op je privéterras met veel licht geniet van je ochtend koffietje, voordat je de stad kunt gaan ontdekken (op loopafstand). Top als je een slaapplek voor familie, vrienden of natuurlijk jou en je lief zoekt. Good to know: je kunt zelfs voor 1 nacht boeken.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Eerste Walstraat 66. 

 

8 | Restaurant Bollyfoods | Loop binnen!

Misschien heb je op een festival wel eens genoten van de heerlijke Indiase happen van Bollyfoods. Dan kun jij vanaf nu je hart ophalen bij het gelijknamige restaurant in Nijmegen-Oost. Geïnspireerd door Bollywood films en foodtrucks is de inrichting een kleurrijke kakafonie waar 32 gasten kunnen genieten van de Indiase keuken. Eigenaren Mathew en Geertje serveren van donderdag tot en met zondag traditionele en moderne signature dishes, Indiase bieren en wijnen en zelfgemaakt ijs. Geinig: je kunt hier ook Bollypresentjes scoren.

Shaker ⇒ Waar? ⇒  Van ‘t Santstraat 86.

 

9 | Koffiehuis de Oude Waal | Loop binnen

Ken je Koffiehuis de Oude Waal al? Het aan de Ooijse Bandijk gelegen boerenbedrijf van Geneviève en haar man ligt aan een enorm geliefde route voor wandelaars en fietsers. Na een terras ‘op proef’ openden zij daarom eind 2019 dit koffiehuis in Scandinavische stijl. Hier geniet je van een fijn bakkie koffie, lunch (stampotkoekjes anyone?) of een goede borrel. Vanuit deze stop maak je makkelijk een rondje Stadswaard of steek je door naar de Oortjeshekken.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Ooijse Bandijk 4a, Ooij. 
 

Tekst: Esther Roelofsen | Beeld: FollowFox, Ultimo Restaurant & Wijnbar.