Cheap & yummy meals top 7!

Afbeelding voor Cheap & yummy meals top 7!

Waar eet je lekker én goedkoop? Voormalig stagiaire Sanna zocht het voor ons uit. Ze ging burgers happen, sleepte haar huisgenootjes mee naar culi newbie Bollyfoods, ontdekte (eindelijk!) Café de Plak en tipt een pareltje waar je 3-gangen hapt voor een tientje!

#1. Fika

Op je bord? Fika kennen we van haar Scandinavische smørrebrød en Zweedse Kanelbulle, maar sinds een tijdje hap je op maandag, dinsdag én woensdag 3-gangen voor een tientje weg. Met vooraf een soepje, als hoofd een burger op overheerlijk polarbrood (of een salade voor een kleine meerprijs) en als kers op de taart een bakje ijs met ernaast een hemels gebakje van ZOET. Välsmakande (‘smakelijk’)! Vega/vegan optie? De pulled jackfruit al eens geprobeerd? Deze is nieuw op de kaart en een absolute aanrader! Budgetproof? We vallen in herhaling, maar onderstrepen het toch nog maar eens: 3-gangen voor een tientje! Beter én goedkoper dan dit ga je het niet krijgen. Uitgelicht? Thuis smullen? Alles bij Fika is ook to-go te bestellen.

#2. Café de Plak

Op je bord? Het fameuze vegetarische ‘Kaasgehakt’ en ander lekker no-nonsense Plak food. Het is altijd een strijd om een plekje te bemachtigen bij de Plak, dus zorg dat je op tijd bent. Toch te laat? Drink alvast een lekker speciaalbiertje aan de bar totdat er een plekje vrij is. Vega/Vegan? Heb je een tafelgenoot die geen vis of vlees eet? Geen probleem, team Plak serveert een flink aantal vegetarische en vegan gerechten. Budgetproof? Omnivoren gemiddeld 12,- euro, carnivoren betalen net iets meer. Uitgelicht? Nog even blijven plakken? In het weekend is de Plak berucht om haar feesten, dus duik na je avondhap zo de kelder in tot in de late uurtjes.

#3. Bollyfoods thé restaurant

Op je bord? Bij Bollyfoods vind je alles wat de Indiase keuken rijk is, met een grappige twist.  Een ‘Butter Chicken’ of een ‘Beef Dry Fry’, oftewel verschillende en verrassende curry’s met kruidige rijst. Denk ook aan toetjes als Banana-Coco-Choco-Cake; lekker met een bolletje chocolade-ijs, een vleugje chili, gember en slagroom! Vega/Vegan? Alles is huisgemaakt, inclusief de kruidenmasala’s. De curry’s bevatten stuk voor stuk lekker veel groente en vegetarische én veganistische gerechten ontbreken niet op de kaart. Het vlees is afkomstig uit de niet-bio-industrie en alles wordt geserveerd op echte Indiase streetfood- bordjes.
Budgetproof? Bij Bollyfoods deel je je gerechten met elkaar. Aan twee hoofdgerechten en een bijgerecht heb je vaak genoeg, een hoofdgerecht kost tussen de 6,- en 10,- euro. Uitgelicht? Let op: alleen aanwaaien van donderdag t/m zondag vanaf 17:00 uur, anders sta je voor een dichte deur.

#4. CALI

Op je bord? CALI was de eerste hotspot die in Nimma planken vol homemade lekkernijen ging serveren. Combineer een CALI- plank met een lekker speciaalbiertje en je hebt een top hapavond. Vega/vegan? In de mood om te planken? Dan is het fijn om te weten dat ze te bestellen zijn in een vlees, vega of vegan variant. Budgetproof? De kaart bestaat uit veel losse gerechtjes die je gemakkelijk met elkaar kunt combineren, waardoor je zelf bepaalt hoeveel je betaalt. Uitgelicht? Veel vrienden mee? Claim de bovenverdieping. Ook hier is het heerlijk vertoeven en ervaar je het gezellige zolderkamer-gevoel, met uitzicht op de knusse zaak.

#5Wally

Op je bord? Burgers 3.0 eet je bij Wally! Stuk voor stuk zijn het bijzondere smaakcombinaties en over elk ingrediënt is nagedacht. Cliché, maar écht waar: deze burgers worden gebakken met passie en liefde voor vlees en dát proef je. Vega/vegan? Wally maakt er ook voor niet-vleeseters een burgerfeest van.Wat dacht je van oesterzwammen óf zeewier in je burger op een vegan of glutenvrij broodje? Budgetproof? Voor een echte Wally burger mét iets te snacken erbij, betaal je zo’n 15 euro excl. drankjes. Voor een burgerspot niet mega cheap, maar zodra je een keer bent geweest ben je fan. Uitgelicht? Good to know: woensdag t/m zondag is Wally ook geopend voor lunch. Heb je zin in iets nieuws? Laat je verrassen en bestel de ereburger!

#6. Dromaai

Op je bord? Geen zin om te koken én toch lekker en goedkoop uiteten? Kies dan voor studentikoos eten bij Dromaai. Daar is alles nét even anders. Denk: een bijzondere kaart en omgedraaid bestek. Vega/vegan? Een uitgebreide kaart betekent veel keuze, inclusief een groot aanbod vis, vlees en vega én er is zelfs aan vegans gedacht. Budgetproof? Een verse huisgemaakte maaltijd is maximaal 11,- euro. Dit is inclusief een stokbroodje met dips vooraf en voor een klein bedrag extra geniet je van een voor- en nagerecht. Wil je na het avondeten uitbuiken in de bios, kies dan voor de avondje-uit bon. Deze kost €19,75 voor een hoofdgerecht, een drankje naar keuze én een gratis toegangskaartje voor de Vue. Uitgelicht? Bijna alle maaltijden hebben dezelfde prijs. Handig! Zo hoef je je niet druk te maken over de prijs van een gerecht, maar je hebt wel nóg meer keuze.

#7. Zappa’s

Op je bord? Heb je deze Italiaan op Plein 1944 al ontdekt? Hier strijk je neer voor een snelle en lekkere Italiaanse hap, zoals pasta’s en pizza’s in héél veel soorten en smaken. Vega/vegan? Zappa’s heeft veel mogelijkheden als het gaat om vis en vlees. No worries, als vegetariër zijn er ook genoeg opties zoals pizza pesto of pasta vitale. Vegan? Vraag even naar de mogelijkheden. Budgetproof? Budgetproof, dus studentenproof! Voor een lekker gerecht hoef je niet meer dan een tientje te betalen en een dikke plus is dat je je maaltijd binnen no-time op tafel hebt staan. Uitgelicht? Naast diner is Zappa’s ook geopend voor lunch en kun je er al vanaf 12 uur ’s middags neerstrijken (check dat fijne terras in de zomer!).

 

Tekst: Sanna Schoonenberg | Beeld: FollowFox