Doe mee: 9 toffe Nijmeegse initiatieven in corona-tijd!

Afbeelding voor Doe mee: 9 toffe Nijmeegse initiatieven in corona-tijd!

Crazy maar waar: het is alweer corona week 5! De hoogste tijd om – naast het supporten van je locals (we love takeaway en online shoppen), eindeloos Netflixen en sporten op afstand – iets voor iemand anders te doen. Redacteur Florie tipt 9 geweldige Nijmeegse initiatieven. Take your pick and let’s do this!

Doneer een bon


Wat?
Het idee is simpel: jij koopt online een bon bij één van je favoriete deelnemende winkels en ‘Doneer een bon’ zorgt ervoor dat deze terechtkomt bij een Nijmeegse zorgheld. Twee vliegen in één klap dus: je steunt de zorg én een Nimma ondernemer.
Waar? Onder andere 512, Bleshyou en Parkzicht. Check deze website voor een winkeloverzicht.
Info? In deze Instagrampost wordt uitgelegd hoe de bon precies werkt.

Eten & slapen

Wat? Het is weer aspergetijd! Hoewel je ze op talloze plekken kunt verkrijgen, tippen wij onze Credible vrienden. Bij Hotel Credible shop je nu namelijk een aspergepakket en betaal je zo indirect mee aan (in)Credible slaapplekken voor medewerkers die in de Nijmeegse zorg werken. Zij een extra goede nachtrust in Hotel Credible, jij lekkere asperges.
Waar? Dit initiatief is van de Hemel en Credible, en je haalt de asperges op bij de laatste.
Info? Check Instagram voor de complete uitleg.

Feestje op afstand

Wat? Feestje dat niet doorgaat? Astrid van ‘Stay at home games’ weet hier raad mee. Bij haar bestel je spelpakketten – eventueel met host die alles aan elkaar praat. Het is net een avond uit, maar dan eh, thuis ;).
Waar? Thuis.
Info? Spellen variëren van een moordspel tot pubquiz en er zijn verschillende pakketten af te nemen. Alle info vind je hier.

Eten doneren bij de Voedselbank


Wat?
Doordat de horeca grotendeels dichtzit, gaan er nog maar amper leftovers richting de voedselbank. Terwijl de mensen die hier komen, natuurlijk nog wel steeds eten nodig hebben. Je draagt gemakkelijk een steentje bij door zelf eten te doneren of je aan te melden als vrijwilliger.
Waar? Voedselbank Nijmegen Overbetuwe.
Info? Op de website staat duidelijk samengevat wat je precies kan doen.

Buitenconcerten voor ouderen


Wat?
Team Club Goud trakteert ouderen in heel Nederland regelmatig op een onvergetelijke muzikale ervaring. Hoe precies? Door het organiseren van hele toffe buitenconcerten. Je draagt zelf bij door je aan te melden als artiest, vrijwilliger óf door simpelweg te doneren.
Waar? In en rond Nijmegen.
Info? Meer informatie vind je op de website.

Voor jou van mij

Wat? Laat een adres achter van iemand die volgens jou wel een leuk kaartje kan gebruiken, of stuur zelf een kaart naar iemand wiens adres is achtergelaten. Dat is het idee achter ‘Voor jou Van mij’, een Nijmeegs initiatief om wat meer naar elkaar om te kijken. Meedoen kost je alleen een kaart en een postzegel en een adres van een ander achterlaten is gratis.
Waar? Vanuit je eigen huis.
Info? Alle informatie en een adres doorgeven kan hier.

Steentje bijdragen

Wat? Ben je tussen de 13 en 35 jaar en wil je gedurende deze (crisis)tijd graag je steentje bijdragen? CNV Jongeren tipt heel veel goeds: van je inzetten voor eenzame jongeren in Nijmegen tot kaartjes sturen aan medewerkers van het Radboud UMC. Extra leuk: wij staan er ook tussen.
Waar? Dat kan op verschillende manieren, maar meestal vanuit huis.
Info? De vele opties zijn terug te vinden op de website.

Gewoon mensen helpen

Wat? Iemand helpen door een laptop te fiksen, een hond uit te laten of een ander klusje te doen? Via ‘Gewoon mensen die willen helpen’ vind je oproepjes van mensen bij jou uit de buurt die wel wat hulp kunnen gebruiken.
Waar? In en rondom Nijmegen.
Info? Voer je postcode in op de website en de rest wijst zich vanzelf.

Op berenjacht 🐻


Wat?
Heb je nog ergens een knuffelbeer liggen? Mooi! Plaats je vriend voor je raam en doe mee aan de berenjacht op afstand. Kinderen kunnen tussen de thuislessen door samen met hun ouders op berenjacht en een simpele wandeling verandert onder andere dankzij jouw vriend in een beregezellige speurtocht.
Waar? Door heel Nederland, dus ook in én rond Nijmegen.
Info? Op Instagram vind je veel inspiratie van anderen die ook beren plaatsten.

 

‘We can’t help everyone, but everyone can help someone!’ 

Tekst: Florie van Hummel| Beeld: Juffrouw Femke