Staycation: 7 toppers van slaaphotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Staycation: 7 toppers van slaaphotspots in Nijmegen!

Local is het nieuwe reizen peeps! Maar… waar strijk je neer? Hoe klinkt overnachten in één van Nijmeegs fijnste hotels, vertoeven in het groen bij een local hidden gem of glamping met een festival tintje? In volstrekt willekeurige volgorde tippen we een Nimma slaaphotspot top 7. Happy staycation!

Staycation in het groen?

#1 | Mooij Bed & Breakfast – perfecte plek om op te laden

Het is even goed oriënteren in de Ooij, voordat je het weet sjees je deze B&B voorbij, maar eenmaal gevonden ben je waarschijnlijk net zoals wij fan. Dit huis is letterlijk ontworpen met respect voor de omgeving (denk stoere, pure materialen en veel hout) en eenmaal binnen ontdek je overal de verbinding met de natuur. Bij Mooij B&B vertoef je even als een god in Frankrijk alleen zonder de lange autorit. Citylover? Binnen twee kilometer strijk je bij een hotspot hartje centrum neer. Wat wil je nog meer?
Zzz ♥ Mooij B&B ♥ Vlietberg 6A, Ooij ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

#2 | Camping Bij Ons in Groesbeek – hidden gem in het groen

Lang was deze relaxte plek het geheim van tout hip & creatief Nijmegen. Camping ‘Bij Ons’ is een mooie en supergezellige landschapscamping, gelegen in het buitengebied van Groesbeek, aan een rustig kabbelend beekje genaamd de ‘Groesbeek’. De kampeerplaatsen zijn ruim met veel groen en een fantastisch uitzicht op natuurgebied het ‘Slumke’. Naast de ongeveer 40 kampeerplaatsen zijn er een tiental originele accommodaties: denk aan een heuse Tipi-tent, een Jachthut, of de Dome; een futuristisch uitziende halve bol met transparant dak.
Zzz ♥ Camping Bij Ons ♥ Cranenburgsestraat 178, Groesbeek ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

#3 | Camping de Wereld – pop-up glamping

Midden in de bossen (Overasseltse & Hatertse Vennen) ontdek je de komende 9 weken een stijlvol vakantieoord. Verschillende organisatoren uit de evenementenbranche staken namelijk hun crea-koppies bij elkaar en het eindresultaat van hun brainstorm is een (familie)camping met pak en beet 50 tipi’s en yurts inclusief eigen voorzieningen. So glamping it is! Extra leuk: iedere week staat er een andere foodtruck met een lekkere daghap voor de (slaap)gasten klaar en een betere semi-festival feeling kunnen wij ons niet bedenken.
Zzz ♥ Camping de Wereld ♥ Scoutingkampeerterrein St. Walrick, Overasselt ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

#4 | B&B Natuurlijk Genieten – even echt weg

Hoe klinkt slapen in een oude dijkwoning met een fijn (foodlovers!) restaurant op loopafstand? Natuurlijk Genieten is een gezellige B&B op een bijzonder mooie locatie in een prachtig natuurgebied tussen Bemmel en Lent. De B&B ligt pal naast restaurant Zijdewinde waar je dag begint ontdek je het aangrenzende park Lingezegen per fiets, met de benenwagen en tussendoor strijk je ergens neer voor een ultiem vakantiegevoel. Eenmaal ontdekt wil je hier niet meer weg.
Zzz ♥ B&B Natuurlijk Genieten ♥ Waaldijk 26B, Bemmel ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

 

Staycation in the city?

#5 | Hotel Manna – hemels genieten

Aan de Oranjesingel prijkt Hotel Manna en voor een goede dosis luxe trakteer je jezelf en je plus 1 of bestie hier op een fijne staycation. Laat je in de watten leggen en GENIET! Hoogstwaarschijnlijk wil je je suite niet verlaten, maar geloof ons als we zeggen dat het mega uitgebreide ontbijt een ‘serious’ fijn en do-not-skip uitje is. De service is top, de koffie onbeperkt en een dieetwens zo gepiept.
Zzz ♥ Hotel Manna ♥ Oranjesingel 2C ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

#6 | Credible – is just incredible

Woon je om de hoek en heb je dus al je eigen plekje om te slapen? Dan is Hotel Credible nog wel écht iets om te ontdekken. Het geheim van Credible? Er komt een goede mix van locals en logés. Van binnen en buiten is het origineel en tegelijk ook nonchalant en toegankelijk. En… álles kan bij hotel Credible. Of je nu zin hebt in een lekker ontbijt, een spelletje wilt spelen met vrienden of wilt lunchen of dineren. Extra fijn, de prijzen zijn Incredible!
Zzz ♥ Hotel Credible ♥ Hertogstraat 1 ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

#7 | Van Der Valk– slapen op niveau

Van der Valk is een dikke tip om eens te (her)ontdekken, je hoeft maar de brug over te steken en je bent er al. Naast heerlijk slapen kun je in dit Toekan hotel tevens vergaderen, fitnessen, ontspannen in de spa en zelfs je haar laten doen! Tip: boek een kamer op een van de bovenste verdiepingen en geniet van de prachtige Nimma skyline en check bij zonsopgang hoe de stad ontwaakt.
Zzz ♥ Van der Valk ♥ Hertog Eduardplein 4, Nijmegen-Lent ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

♥ Zzz ♥

Check voor nog meer slaapinspiratie in Nijmegen deze link.

 

Tekst: Dana Visser | Beeld: FollowFox, Camping Bij Ons, Van der Valk, B&B Natuurlijk Genieten, B&B Mooij