Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Wat vinden wij het aller-allerleukst om te doen? Nieuwe hotspots ontdekken! Eindredacteur Esther ging eropuit en bespeurde ook in deze tijden, waarin ondernemen een uitdaging kan zijn, genoeg nieuwe aanwas. Van koffietentjes tot interieur-walhalla’s en van duurzame eetspots tot tattoostudio’s: hier zijn de negen nieuwste hotspots van Nijmegen!

1 | Veggie Galore | Coming soon!

Veggie Galore startte drie jaar geleden als pop-up restaurant en cateringbedrijf in de Paraplufabriek. Eigenaresse Raimunda wil echter heel Nijmegen laten genieten van haar smaakexplosies. Dus heeft ze – met behulp van crowdfunding – haar zaak een boost gegeven: een nieuwe stek inclusief meer zitruimte in het voormalige Crudo-pand (in het pand van het Duurzame Warenhuis). Je kunt hier binnenkort terecht voor de lekkerste Creoolse biologische vegan gerechten: van koffie, gebak, broodjes, salades tot zelfgemaakte tropische drankjes, zoals Surinaams gemberbier en Jamaicaanse icetea van hibiscus.

Mover ⇒ Waar? ⇒ Burchtstraat 126.

 

2 | Grandcafé Waterwolf | Loop binnen!

Na de geslaagde make-over van de Waalkade, poppen er ook nieuwe hotspots op. Een nieuwe favo is Grandcafé Waterwolf, vernoemd naar het recent onthulde beeld ‘De Waterwolf en de Aquanaut’. Ondernemers Sandra, Stefan en Arne zorgen hier voor ieder wat wils. Met het mooie uitzicht op de Waal(brug) geniet je op het terras of binnen in een van de vele knusse hoekjes van lunch of diner. Zin in een borrel? Check dan De Waterwolf Gin: een speciaal gemaakte gin met ingrediënten als olijf, rozemarijn en basilicum.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Waalkade 50.

 


3 | Grootstalletje | Loop binnen!

Ben je op zoek naar lokale producten en wil je weten waar ze vandaan komen? Fiets dan even naar Landgoed Grootstal. Hier vind je het leuke winkeltje het Grootstalletje, waar je het beste van lokale boeren, brouwers, tuinders, kwekers en ambachtslieden uit de regio Nijmegen in je mandje laadt. Denk aan: onbespoten groente en fruit, verse (bio)bloemen, honing, thee van landgoed Grootstal, kruiden, brood, zeep en bier. De missie van eigenaren Jocelyn en Martine? Stad en land verbinden, in het voedsellandschap van de 21e eeuw. Dat is het stukje extra fietsen wel waard!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ St. Jacobsweg 15a (Malden).

 

4 | Brasserie Jolie | Loop binnen!

Toen haar moeder haar tipte dat het pand van Eethuis ‘DeDaale’ op zoek was naar een nieuwe eigenaar, is Jette Loozenoord – ‘pas’ 23 en werkzaam in de horeca – toch maar even gaan kijken. “Dit is echt wel een hele mooie plek”, dacht ze. Na een make-over van vijf weken was daar Brasserie Jolie, mét nieuwe inrichting en zonnig, ruim hoekterras. Schuin tegenover het iconische badhuis aan de Daalseweg kun je ontbijten, koffie drinken, lunchen, flexwerken, highteaën en ijs halen bij het ijsloket. Lekker plekje!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Daalseweg 279.

 

5 | Housewolf | Loop binnen!

Ook fan van een minimalistisch, scandinavisch interieur? Dan moet je zeker hotspot Housewolf even checken. In het toffe hoekpand onder de gouden Gelderlander-letters vergaap je je aan de mooiste interieur accessoires en meubels. In de stijlvolle winkel vind je prachtige spulletjes in natuurlijke kleuren, wit en zwart. Liever even de drukte mijden? Bestel dan online, want zo is eigenaresse Lesley haar zaak oorspronkelijk begonnen.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 21.

 


6 | Dabba Dinner | Haal af!

Een feestje op tafel dat ook duurzaam en vegetarisch is? Bij shaker Dabba Dinner krijg je je kleurrijke diner aangereikt in herbruikbare dabba’s: RVS stapelbakjes die al meer dan 100 jaar gebruikt worden in Zuid-Azië. Een stapel dabba’s bevat je gehele gerecht en je kunt je diner ophalen of laten bezorgen. Een blik op hun insta doet je al watertanden en er is elke week een wisselend menu, dagvers gekookt in het Dabba Dinner hoofdkwartier in de binnenstad.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Mariënburgsestraat 16.

 

7 | BUUV. | Coming soon!

Kersverse eigenaren Ellen & Alwin startten hun BUUV.- avontuur middenin de corona-crisis. Omdat ze niet wilden wachten tot de verbouwing af was, was er afgelopen zomer al een knus pop-up terras. De pijlen zijn – nu de herfst zich aandient – gericht op de verbouwing, waarna je hier kunt genieten van goede koffie, ontbijt, homemade sweets, gezonde lunch en een uitgebreide borrelkaart. Zaterdag 17 oktober moet de koelkast leeg en kun je op de allerlaatste terrasdag onder parasols en heaters proosten met speciaalbier, wijn en lekkers. Deze hotspot aan het Goffertpark is er zeker eentje om in de gaten te houden.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Hazenkampseweg 312.

 


8 | Tabula Rasa | Loop binnen!  

Op het Honigterrein vind je nu iets heel unieks: een vegan tattoo studio! Eigenaresse en tattoo artist Xadia heeft als missie om volledig veganistisch en zoveel mogelijk plasticvrij te werken, zowel qua inkt, stencilpapier, interieur en lekkers voor de gasten. Tijdens je sessie krijg je bijvoorbeeld een lekkere vegan lunch of andere lekkernij aangeboden. Iedere tattoo is custom-made, de vaste- en gast-tatoeëerders hebben hun eigen unieke stijl en van idee tot nazorg staan ze je bij. Want áls je dan je ‘schone lei’ (de letterlijke vertaling van Tabula Rasa) laat ‘inken’, doe het dan zo groen mogelijk.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Waalbandijk 16, Unit 08.
 

9 | Mestizo| Loop binnen!

SLAK-ateliers riep ondernemers op om invulling te geven aan het pand van voormalig City Lights winkel (naast Bairro Alto). Het resultaat mag er zijn: Carolien Beekman (modeontwerpster) en Marjoke Plijnaer (modeontwerpster, beeldend kunstenaar, actrice en theatermaker) realiseren hier een wel heel bijzonder concept. Onder hun eigen modelabel Mestizo maken ze mooie, duurzame mode, die ze in hun pop-up atelier aanvullen met performance art en beeldende kunst. Tot het eind van dit jaar kun je op deze plek, op een van de leukste pleintjes van Nimma, terecht. Laat je verrassen!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Kannenmarkt 4.

 

Tekst: Esther Roelofsen
Beeld: FollowFox, Waterwolf,  Dabba Dinner, Housewolf, BUUV., Tabula Rasa, Mestizo mode.