Happy New Year’s Eve: 6 tips voor jouw stay at home party!

Afbeelding voor Happy New Year’s Eve: 6 tips voor jouw stay at home party!

Met een groep vrienden borrelend of dansend in een club oud en nieuw vieren, zit er dit jaar helaas niet in. Dus moeten we thuis de slingers maar ophangen. Redacteur Sanna tipt alles wat je nodig hebt voor een ultieme NYE stay @home party in Nijmegen. Laat 2021 maar beginnen!

1 | #Comfybutclassy

Ook op ons coronaproof NYE huisfeestje willen we party proof uitzien! Gelukkig shop je bij een hoop Nijmeegse ondernemers online mooie hebbedingen. Scoor je feestelijke top of blouse in de Holiday webshop van Make My Day, check het Instagramaccount van Bob & Bill voor een personal shopping sessie of maak je outfit af met een classy en betaalbaar accessoire dat je bestelt bij De Fabriek. Meer zin in een comfy look terwijl je digitaal proost met je vrienden of familie? Trek boven je trainingsbroek en fluffy sloffen (fijne gespot bij Het Duurzame Warenhuis) een stijlvolle top van de Kameleon aan en niemand die ’t ziet.

2 | #Feestjeoptafel

Een feestje thuis begint met een feestje op tafel. Wat dacht je van een over de top NYE tafelsetting voor je diner of borrel? Shop via de webshop van MOOD conceptstore of Homestock toffe (tafel)blikvangers. Een feestelijk tafellaken scoor je online bij Søstrene Grene en Dille & Kamille of pak het duurzaam aan en combineer nieuw met oud door vintage parels van Insta-account Troep Nijmegen een nieuw leven in te blazen (denk vaasjes, kandelaars, beeldjes, enzovoorts).

3 | #Shine

Jezelf verwennen met een me-time momentje van bijvoorbeeld Huid Atelier of een fleeky behandeling bij AJ is sinds de lockdown niet meer mogelijk. Trakteer jezelf én je huid daarom op een dosis self-care at home, zodat je alsnog stralend het nieuwe jaar in gaat. Bij Coline van Salon Guichard shop je van achter je pc de fijnste huidproducten van Alpha-H en met de verfpakketjes van Patricia van haarsalon Pink Elephant steek je zelf de handen in het haar.

4 | #Gametime

Normaal is oudjaarsnacht dé nacht waarop heel Nimma losgaat bij Drift, Subcultuur of een ander feestje. Hoewel op een feestje fanatiek uit de maat dansen er dit jaar niet in zit, is voor één keer NYE thuis doorbrengen ook geen straf. Sinds begin dit jaar zijn spelletjes niet aan te slepen, dus check even welke bordspellen Moenen en Mariken online op voorraad heeft. Meer in een nostalgische mood? Daag jezelf uit en bouw met de set van de Blokkenpiloot onze eigen Waalbrug van lego (ja echt!).

 5| #Luistervermaak

Je favo tracks mogen tijdens New Years Eve absoluut niet ontbreken. Gelukkig heeft onze stad fijne platenzaken die je hierbij helpen. Bij Kroese bestel je bijvoorbeeld een jazzy vinyl of je kunt via de mail van Waaghals informeren naar het assortiment. Kruip je na het proosten liever onder de dekens? Huur dan een film via LUX (Antoinette dans le Cevénnes is een aanrader!) en je ultieme chill sessie is compleet. Dikke tip: maak je eigen eindejaars-Spotify-playlist om 2020 uit te dansen in je woonkamer of check een bestaand lijstje, zoals die van Het Zusje van Debbie.

6 | #Inthemoodforfood

Tot we weer in onze favo horecazaak kunnen neerstrijken, komt  ’thuis uit eten’ gaan het meest in de buurt van ons foodie gemis. Om jouw avond en die van onze horecaondernemers extra feestelijk te maken, kun je lokaal lekkers bestellen om af te halen of bij je thuis te laten bezorgen. Wat dacht je van een feestelijke borrelplank met wijn en meer van Why Not of een lekker menu van jouw favoriete hotspot? Check snel of ze ook 31 december open zijn. De jaarwisseling is niet compleet zonder oliebollen, dus waai even langs bij bijvoorbeeld het pretloket van Glaswerk voor heerlijke bollen met óf zonder krenten. Yummy bio-bollen? Check dan het Bakkerscafé op de Houtwerf.

 

Happy 2021 van alle foxies!

Tekst: Sanna Schoonenberg | Beeld: FollowFox