Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Ondernemers in onze stad volgen no matter what hun dromen! Een nieuwe zaak openen vergt, helemaal in deze tijden, lef én doorzettingsvermogen. Van grotere hotspots tot intieme, huiselijke initiatieven: redacteur Sanna struinde onze stad door om de nieuwste plekjes te ontdekken. Ga ze checken!

1 | Ukiyo in Flow | Check online in!

Afgelopen zomer viel voor Iris alles op zijn plek tijdens de yin yogalessen van Lotte (van Hartje Yin & Co, red.). Geïnspireerd geraakt op de mat besloot ze haar droom na te jagen: mensen laten ervaren hoe het is om écht diep te ontspannen en stress en negativiteit los te laten. Het resultaat? In oktober 2020 startte ze met Ukiyo in Flow haar eigen Yoga Nidra-lessen in de Kwekerij aan de Fransestraat. Live yogalessen geven zit er momenteel (nog) niet in, dus biedt ze tijdens deze lockdown gratis online lessen aan. Hoe leuk is dat?!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ De Kwekerij, Fransestraat 77a. 

2 | Sushi van Kai | Bakfiets-bezorging!

Een feestje op tafel dat ook biologisch én duurzaam is? Met zijn bio sushi lancering tilt Sushi van Kai deze Japanse versnaperingen naar een hoger niveau. Hij maakt op dinsdag en donderdag sushi op bestelling (in Lent & Oosterhout) en staat niet veel later met zijn bakfiets voor je deur. Ook kun je bij hem thuis afhalen. Kai loves green! Daarom bestel je naast je biologische sushi alleen grote verpakkingen sojasaus en wasabi én kun je kiezen voor duurzame chopsticks. Bekend gezicht? Kai heeft niet alleen een passie voor sushi, maar ook voor koffie; je kunt hem (her)kennen als ex-barista van Blommers.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Notenlaantje 8, Lent

3 | The Pastry Bag | Lekkers in een zakkie!

Ben jij een zoetekauw op en top en heb je alle zoete hotspots al uitgespeeld? Dan word jij hier net zo blij van als wij! Initiatiefnemers en thuisbakkers Myrthe & Gijs (laatste werkzaam als chef bij Bistrobar Berlin) zijn door corona flink aan het bakken geslagen. En jij bent uitgenodigd om mee te helpen opeten want zij delen hun baksels wekelijks met jou in The Pastry Bag. Deze wordt gevuld met verschillende lekkernijen, zoals pastel de nata, tartelettes en de klassieker van het duo: Paris-Brest. Zorg dat je voor vrijdag 17:00 uur bestelt, dan ben je in het weekend van een zakkie met zoet voorzien. Ophalen – inclusief enthousiast onthaal van teckel Flos inbegrepen – kan namelijk zaterdag en zondag aan huis.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Nijmegen-Oost, ophaaladres ontvang je bij bestelling

4 | Bairro’s buro | Flexwerken!

Down Town & Bairro Alto, twee foxie favo’s, krijgen een zusje! Rechts naast Bairro Alto wordt het voormalige Slak Atelier omgetoverd tot toffe en inspirerende werkplek: Bairro’s buro. Met behulp van een online reserveringssysteem claim jij een plekkie om de hele dag óf voor even te vertoeven. Van hard werken krijg je trek en in that case staan de buren voor je klaar om met liefde je favo avotoast, blondie met cranberry’s en pistache of pumpkin latte te bereiden. Kun je net als wij niet wachten? Check dan deze Irada Talks X FollowFox podcast special,  waarin eigenaresse Marleen al meer vertelt.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Kannenmarkt 4.

P.S.: Ook bij Locals Only flex je binnenkort met je laptop… Hoe leuk is dat!

5 | Deli | Loop binnen!

Het is écht niet de makkelijkste tijd voor (horeca-)ondernemers, maar Bas Hoebink (van De Meesterproef en The Black Fox, red.) zit niet bij de pakken neer. Sinds midden februari is de Stikke Hezelstraat een toffe aanwinst rijker. Bij pop-up delicatessenwinkel Deli haal je producten van meer dan 30 lokale (kleine) ondernemers. Van daily coffee to-go tot Nijmeegse avondhappen en (bio)wijnen of scoor een Desem pizza uit de diepvries, sushi van Kai (zie boven), maar ook vers (bio)brood van het Bakkerscafé de Bakkerij én zoete versnaperingen van bakkerij Van Eigen Deeg en Bairro’s Bakery. Genoeg deli lekkers. Wij zijn fan!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Stikke Hezelstraat 51.

6 | Kinder-Goed | Shop (nu nog) online! 

De sluiting van de horeca gaf de doorslag voor Rosmarijn, eigenaresse van Proeflokaal Beij Ons. Zij maakte haar lang gekoesterde droom werkelijkheid en startte een tweedehands pop-up kinderkledingzaak genaamd Kinder-Goed. Momenteel shop je al het moois via Instagram of haar site, maar na de lockdown opent Rosmarijn de deuren van haar knusse winkel aan de Lange Hezelstraat. Hier vind je kleding voor newborns tot en met maat 174. En zijn je kids uit hun kleding gegroeid? Breng het naar Rosmarijn en ontvang zelf 30% van de verkoopwaarde. Jij blij, zij blij!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 73.


7 | Krossproducts | Shop online en haal af!

Als je niet weet dat deze nieuwe woonwinkel aan de Lange Hezelstraat zit, loop je wellicht net zoals ik zo voorbij. Krossproducts verkoopt classy en stoere woonaccessoires én meubels voor iedere stijl en elk budget. De groengekleurde gevel naast de Blokkenpiloot is gevuld met moois en staat vol met toffe hebbedingen. Fysiek rondneuzen in de winkel is nu even geen optie, maar gelukkig shop je al het moois ook online in de webshop. Woon je in de buurt van Nijmegen? Dan is ophalen in de winkel óók een idee.

Shaker ⇒ Waar? ⇒
Lange Hezelstraat 17.

8 | Bloom | Go take it away!

Het prachtige hoekpand aan het einde van de Lange Hezelstraat heeft sinds 2021 een nieuwe eigenaar én naam. Pacho sloot haar deuren, dus grepen kersverse eigenaren Floyd en Maarten van MikMak hun kans. Zij openden hun tweede zaak in hartje stad: Eetbar Bloom. Deze nieuwe horecazaak is een mix en match tussen de oude velvet inrichting van Pacho én eigen invulling inclusief vrolijke, bloemrijke details. Bij dit koffieloketje schuin tegenover het Kronenburgerpark haal je koffietjes, broodjes, zoet en avondhap to go. Enjoy!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 107.

9 | ‘To be continued’ | Coming soon!

Eigenaren Maarten en Jill van Why Not en Eatery The Pancake openen binnenkort in de Van Welderenstraat hun derde zaak. Dit keer niet alleen een plek waar je – na de lockdown – neer kunt strijken, maar waar je óók mediterraanse hapjes met Italiaanse en Spaanse invloeden voor thuis kan halen. De naam blijft nog even geheim, maar we weten wél dat het pand naast Why Not – voormalig speelgoedwinkel de Regenboog – omgetoverd wordt tot winkel en horecazaak ineen. De zaak wordt momenteel flink onder handen genomen, maar zet juni 2021 alvast met rode letters in je agenda, wanneer we alles mogen proeven.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Welderenstraat 15.
 

P.S.: Wist je dat Moes sinds kort een plekje heeft in het pand van Made by Marn aan de Daalseweg? Al het versgebakken lekkers is af te halen op nummertje 33. Nom! En ook heel gaaf: Sophie vanPuck Specialty Coffee opent binnenkort haar tweede koffiezaak in Arnhem.

Tekst: Sanna Schoonenberg | Beeld: FollowFox