Podcast-preview: op pareltjesjacht met Ellen Holland van Habbekrats!

Afbeelding voor Podcast-preview: op pareltjesjacht met Ellen Holland van Habbekrats!

De komende tijd trakteren we je op podcasts: de Irada Talks FollowFox specials mét onze favo Nimma ondernemers. Deze keer nam Habbekrats eigenaresse Ellen Holland plaats achter de microfoon. In haar mooie grote pand – hartje Nijmegen –  waan je je in een walhalla van de mooiste vintage parels, tweedehands kleding, kunst en meubels. Dus ben je door corona of alle lentekriebels toe aan een opfris- of juist opruimbeurt van je huis? Dan is Habbekrats je place to be!

Zo vader, zo dochter

Twee jaar geleden nam Ellen vol enthousiasme het stokje over van haar vader Hans, die sinds 1983 Habbekrats bestierde. Ze heeft de winkel van 250 m² sindsdien een eigen(tijdse) draai gegeven, waarmee ze consumenten graag laat zien dat tweedehands spullen mooi en duurzaam zijn. En dat werkt: op de Habbekrats insta wemelt het van de hebbedingetjes, die vaak al in een oogwenk verkocht zijn. Dat Ellen duurzaamheid belangrijk vindt, uit ze bijvoorbeeld ook in haar creatieve initiatief om van oude onverkoopbare platenhoezen, eigenhandig mooie notitieboekjes te maken. Origineel!

Toekomstplannen

Onder andere door de corona opruimwoede zitten veel kringloopwinkels vol, maar bij Habbekrats doen ze het anders. Ellen checkt wat je spullen waard zijn en vervolgens breng je het langs of laat je het ophalen (bij grote items). Je ontvangt er nog een leuk cash bedrag voor ook! Tegelijkertijd draag je bij aan een duurzamere wereld én je hebt weer ruimte om iets nieuws uit te zoeken. En zoek je iets specifieks? Ellen’s inkoop-skills kunnen je helpen. Soms heb je even geduld nodig, maar als ze dan vindt wat je zoekt is dat extra bijzonder. En leuk weetje: zodra het weer mag en het zomerse weer komt, wil ze in haar grote binnentuin een terrasje voor klanten realiseren. We kunnen niet wachten!

Je beluistert de podcast met Ellen hier. 🎧

Irada Talks FollowFox specials?

Podcasthost Irada Delsink voelde nog niet zo lang geleden Fox Nien aan de tand voor een podcast. Beetje babbelen over Nijmegen, FollowFox én hotspots bleek een schot in de roos. Nien is fan en dat resulteerde in een samenwerking met Irada. Met trots presenteren we dan ook de Irada Talks x FollowFox podcasts! Elke maand een podcast door host Irada met onze favo Nimma ondernemers. De eerste twee afleveringen met Marleen van Bairro Alto/Down Town en Lotte van Hartje Yin & Co gemist? No worries; die kun je terugluisteren via bovenstaande linkjes.


Veel luisterplezier!

Tekst: FollowFox | Beeld: Irada Talks, FollowFox