Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in Nijmegen!

Met de heropening van terrassen en het zonnetje aan de hemel, kruipt Nijmegen uit huis om op zoek te gaan naar de leukste hotspots om (coronaproof) te bezoeken en ondernemers te steunen. Against all odds is het aantal nieuwe Nijmeegse ondernemingen booming baby! Hieronder vind je negen plekken die je zo snel mogelijk wil bezoeken. Ontdek ze!

1 | Blommers Coffee Brewers | Loop binnen!

Toen Blommers aan de Haven wegging, was Fox Nien heartbroken. Gelukkig kan ze nu haar koffiehart weer ophalen bij Blommers Coffee Brewers. Op het terrein van het UMC Radboud – schuin tegenover de hoofdingang – moet je zijn. In de moderne (vrij klinische) entreehal van het Experience Centre (met o.a. simulatielabs van de RU en een medische bibliotheek) is de Blommers koffiebar een welkome knusse spot, met bakkies zoals je ze van Blommers gewend bent én heer-lij-ke (dagelijks zelfgerolde!) cinnamon buns.

Mover ⇒ Waar? ⇒ Geert Grooteplein Noord 15.

2 | BoulesBitesBar | Coming soon!

Wellicht heb je het al gespot op de Oranjesingel: Nimma krijgt een jeu de boule spot! Dit spel heeft zijn stoffige imago van zich afgeschud en is weer helemaal hip. Bij deze BoulesBitesBar huur je een privé-baan met aangrenzende tafel(s), waar je elkaar onder het genot van een hapje en drankje uitdaagt om jouw bal zo dicht mogelijk bij de kleinste te krijgen. De bar is nog in aanbouw en hoopt ergens in mei te openen. Tijdens een spontane rondleiding door bedrijfsleider Dirk kregen wij al helemaal zin om hierheen te gaan met ons redactie-uitje. In tegenstelling tot de vestigingen in Tilburg, Breda, Rotterdam en Eindhoven, is dit pand uniek: er zijn zelfs buitenbanen en een grote achtertuin met buitenbar en fijne relax chairs. Ideaal voor tijdens de terras-versoepelingen dus.

Shaker => Waar? => Oranjesingel 42. 

3 | DE KAS | Coming soon!

Waar nu Restaurant Zijdewinde staat, stond twaalf jaar geleden een kas met daarin een kwekerij. Pierre, de toenmalige eigenaar, gooide destijds het roer om en begon Restaurant Zijdewinde. Inmiddels zwaaien de kinderen van Pierre – Stijn en Suzan – de scepter hier en deze jonge honden gaan iets tofs doen. Ze halen een stukje van toen terug met DE KAS: een letterlijke kas ín het restaurant. Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt hier een aparte Kas-kaart geserveerd met lokale en Nederlandse producten, wijnspijs combinaties en een bourgondisch gevoel. Wanneer kun je de KAS in? Zodra de restaurants na 18:00 uur hun deuren weer mogen openen. Tot die tijd kun je buiten op het overdekte terras ook al regen- en windvrij genieten.

Shaker => Waar? => Waaldijk 28, Bemmel.

4 | De Kleine Zwaan | Loop binnen!

Een ander soort kas waar je niet voorbij wilt lopen is De Kleine Zwaan. ‘Verstopt’ op de Van Peltlaan achter het woonhuis van eigenaren Lydia en Eelco Zwaan, vind je een mooie lichte kas met daarin een fantastische woonwinkel. De slogan? ‘Wonen met bloemen’ en dat is spot on: binnen vind je de mooiste bloemen, planten en woonitems die je állemaal mee wil nemen. De kas staat vol met merken als Pols Potten, Susan Bijl (duurzame tassen) en Hay. Achterin de kas vind je een collectie van vaste planten, toffe potten en mooie meubels voor binnen en buiten van o.a. het merk Bryck. Op naar deze parel!

Shaker => Waar? => Van Peltlaan 148.

5 | Fysio Boutique | Maak een afspraak!

Heb je fysieke klachten en kun je hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken? Nijmegen Centrum is een fysiotherapiepraktijk rijker: de Fysio Boutique. Fysiotherapeute en eigenaresse Roosmarijn van der Hoop focust zich hier met een bredere kijk op jouw lichaam, slaap, immuunsysteem en ademhaling. Na jaren in loondienst te hebben gewerkt, vond Roosmarijn dat de zorg beter kon: minder vasthouden aan 30 minuten behandelingen en regels die je opgelegd worden. In haar luxe praktijk (in een pand dat ze deelt met Bamboo Gym) zet ze jouw herstel op een toegankelijke en deskundige manier voorop. Ook geeft ze rechill en recharge massages (los te boeken) en is er een postnataal-traject door een gespecialiseerde coach om fit te worden na je zwangerschap.

Shaker => Waar? => Wintersoord 20.

6 | NACIONAL | Coming soon!

Een spot waar je binnenkort zeker wil aanwaaien is NACIONAL. Eigenaar Sebas Nijhuis – geen onbekende in de Nijmeegse horeca – creëert hier een lokaal punt waar mensen, culturen en smaken elkaar ontmoeten en verbinden. Van koffie- tot werkdate, van uitgebreid dineren tot vriendenborrel: je bent welkom van ’s ochtends tot laat in de avond. NACIONAL is een afspiegeling van Sebas zelf en zijn liefde voor het horeca-vak: verfijnd, strakke lijnen, sereen en creatief, met een interieur door kunstenaar en interieurarchitect Eric de Bruijn. De Frans- Mediterrane keuken belooft klassiekers op de kaart en kwaliteit voorop. As we speak wordt het pand, met twee verdiepingen en een entresol, verbouwd zoals de architect het bedoeld heeft: open en licht, met twee terrassen waar je de hele dag zon kunt vangen. Vanaf begin juni kun je er terecht inclusief uitzicht op de Waal (en het masker!). What’s not to like?!
Shaker => Waar? => Waalkade 1.

7 | Tumbao Koffiehuisje | Loop binnen!

Op de Prins Hendrikstraat (verlengde Daalseweg) vind je sinds kort koffiehuisje Tumbao. Deze spot is onderdeel van stichting Tumbao, die hulpverlening biedt aan kwetsbare mensen. In de bediening werken jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het koffiehuisje wil een plek zijn waar iedereen samen kan komen en het biedt tevens ruimte voor activerende werkplekken en dagbesteding voor kwetsbare doelgroepen. Tumbao is het basritme dat gespeeld wordt in de afro-cubaanse muziek en dit woord vormt de basis voor de werkwijze van de stichting: vernieuwend werken met een holistische kijk op de mens. Go check it out!

Shaker => Waar? => Prins Hendrikstraat 22.

8 | De Opstand | Coming soon!

Kollektief Kafé de Bijstand, honkvast sinds 1983, kampte al langer met een tekort aan vrijwilligers en de lockdown deed het café de das om. Gelukkig maakte een online veiling in februari een doorstart mogelijk en krijgt deze spot een opfrisbeurt. De sociaal- maatschappelijke missie van de Bijstand blijft, maar de naam verandert in De Opstand. Waar eerder uitsluitend vrijwilligers de boel draaiende hielden, komen er nu ook betaalde krachten. Verder blijft de formule hetzelfde: De Opstand opereert zonder winstoogmerk, waardoor alle fooi en winst naar afwisselende goede doelen gaat. Wat we kunnen verwachten? Een frisse ontmoetingsplek met rebels karakter, huiskamergevoel en veel lekkere biertjes, waar je nu ook lekker kunt gaan eten. We zijn benieuwd!

Shaker => Waar? => van Welderenstraat 104

9 | Fier Conceptstore | Coming soon!

De binnenstad is een nieuwe conceptstore rijker: Fier. In het voormalige pand van de Oude Gaper loop je vanaf 18 mei binnen voor ‘Living, Lighting, Lifestyle, Gifts & Fashion’. Denk aan: sieraden, bijzondere meubels, verlichting, keramiek, vloerkleden en de leukste hebbedingetjes voor binnen en buiten. Eigenaren Angelique en Henk hebben hard gewerkt en het pand de afgelopen maanden flink onder handen genomen. Hun Instagram-feed belooft al een boel moois. Een extraatje bij Fier is de verlichting op maat: eigenaar Henk runt vanuit Fier ook zijn eigen lampenmerk LABEL33. Vanuit zijn atelier ontwerpt én maakt hij lampen op maat. Hoe tof!

Shaker => Waar? => Lange Hezelstraat 4.
 

P.S.: Bistrot Regent en Café de Opera hebben een nieuwe inrichting!
En bij ZOET. to-go kun je tegenwoordig ook een bakkie en lekkers afhalen! Go check it out 🙂