Follow or Fox? Up close & personal met team FollowFox!

Afbeelding voor Follow or Fox? Up close & personal met team FollowFox!

Best team ever? Simpel: dat is team FollowFox! Met z’n allen struinen we de stad af naar de leukste spots en nemen je on- & offline mee op sleeptouw. Maar welke gezichten schuilen er achter de FollowFox-kaart, tips, artikelen, interviews en foto’s? In een up close & personal rondje Follow or Fox leer je ons kennen als we een keuze maken in wat je met recht lastige dilemma’s kunt noemen. Have fun!

_Up close & personal met Sanna


Wie? Sanna (21). Woont in het centrum van Nimma, studeert aan de HAN en na een stage van enkele maanden bij FollowFox werd ze gevraagd voor een vaste plek in het redactieteam. Foxie omdat… “Ik dol ben op het mooie Nimma en alles dat het te bieden heeft. Alle toffe initiatieven, de jonge vibe en de fijne dorpse sfeer die er hangt. Nijmegen is echt snel als een thuis gaan voelen. Hoe leuk is het dan om te schrijven over dit alles en andere mensen te inspireren?! Daarnaast kan ik als redhead uiteraard niet ontbreken in het team 😉.”

FOLLOW or FOX? “Fox! Ik sta vaak als eerste op de stoep wanneer er een nieuwe (horeca)zaak opent. Mijn vrienden zijn de FOLLOWers, omdat ik op de hoogte ben van de nieuwste en leukste hotspots en ik ze graag mee op sleeptouw neem.” Tekst of beeld? “Lastig! Ik vind beeld vaak het tofst omdat beelden veel meer zeggen dan woorden. Maar zelf vind ik het leuker om mijn creativiteit in tekst kwijt te kunnen.” Zen yoga of diehard bootcamp? “Yoga? Nee, dat stilzitten is niets voor mij. Liever tot het gaatje gaan tijdens een pittige bootcamp. Dan ben ik écht voldaan!” Groene vrienden of kleurrijke bloemen? “Mijn kamer staat vol met groene vrienden. Daarnaast kan je er lekker lang van profiteren, van een kleurrijk boeketje helaas niet. Alhoewel ik het wel behoorlijk lastig vind om ze in leven te houden, ondanks dat ze allemaal een naam hebben haha.” Ontbijtlover of lunchfan? “Absoluut ontbijtlover! Je mag me er zelfs voor wakker maken. Ik ben een echte zoetekauw dus vind het heerlijk om in de ochtend een bakje yoghurt met granola, havermout met vruchtjes of ‘s zondags bananenpannenkoekjes/een croissantje te eten. Love it!” Vroege vogel of nachtdier? “Ik ben altijd ontzettend productief (maar niet te genieten….) in de ochtend dus sta altijd lekker vroeg op. Dan heb ik in de avond tijd voor leuke dingen zoals een happie eten met vrienden. Best of both worlds dus!” Podcast of audio book? “Dan ga ik voor een podcast! Als ik ’s ochtends een stuk ga wandelen voor mijn college word ik graag wakker met een podcast in en een vers bakkie koffie to go.” Hubert Bruls of Frank Boeijen? “Frank Boeijen! Hij heeft toch wel een paar échte gouden klassiekers ertussen zitten waar je zelfs als geen échte Nijmegenaar even stil van wordt.” Keizer Karelplein rond of dik vermijden? “Ik hou van risico’s nemen in het leven. Daar hoort het Keizer Karelplein ook bij 😉.” Vierdaagse lopen of 4 dagen feesten? “Ooit wil ik de Vierdaagse gelopen hebben, maar de leukste dagen van het jaar zijn toch echt wel de vierdaagse feesten. Nu ik de katers nog aan kan maak ik daar optimaal gebruik van.” Wijntje of biertje? “Gegarandeerd een rood wijntje, daar kan ik echt ultiem en dagelijks van genieten. In wijn heb ik gewoon altijd zin en het is overal bij te drinken. Doe mij maar een glaasje wijn in plaats van een glaasje water bij het eten hoor.”

_Up close & personal met Nienke

Wie? Nienke (41). Huist in Nijmegen-Oost en begon in 2015 met het publiceren van de FollowFox-kaart. Foxie omdat… Hihi, ik ben dé Fox! Vroeger werd ik vanwege mijn haarkleur ‘de vos’ genoemd. In maart 2015 greep ik mijn kans om Nijmegen letterlijk on- en offline op de kaart te zetten. En dus werd het Follow the Fox… 😉

FOLLOW or FOX? “Follow the Fox!” Tekst of beeld? “Simpel. Ik ben een content lover. Tekst is mijn ding en mooi beeld maakt het plaatje compleet. Vandaar ook dat de FollowFox-kaart een visueel plaatje is én qua inhoud sterk!” Zen yoga of diehard bootcamp? “Mag ik power-yoga zeggen? Dan is het toch nog intens haha. Maar serieus; ik train graag én vaak (ook min of meer een moetje aangezien ik een holle-bolle-gijsje ben!), en sinds een jaar lig ik ook bij Lotte op de mat. Stiekem is dit laatste – zen op de mat – nóg meer afzien dan een sleeptraining bij ERIK and ME.” Groene vrienden of kleurrijke bloemen? “Mijn groene vrienden van Bleshyou zuiveren de lucht én maken van mijn huis letterlijk ‘n thuis. Toch kies ik voor bloemenpracht en trakteer ik mezelf het allerliefst wekelijks op een eyecatcher van een bossie of een paar mooie takken bij ‘mijn’ bloemenman.” Ontbijtlover of lunchfan? “Decadent en oh zo fijn: de dag starten met een heerlijk ontbijtje buiten de deur. Scrambled eggs en een espresso en ik ben al in mijn sas.” Vroege vogel of nachtdier? “Het weekend is voor mij pas AAN als ik zaterdagochtend om 8 uur lekker over de markt struin: make-uploos en in gymwear. Dan een early koffiedate met een favo persoon en vervolgens lekker naar de gym.” Podcast of audio book? “Voor c-tijden dacht ik: wie heeft er tijd om zo’n hele podcast te(be)luisteren? Sinds onze collab met Irada Talks ben ik natuurlijk helemaal fan!” Hubert Bruls of Frank Boeijen? “Ik zeg maar Hubert in de hoop dat ‘ie dit leest voor een #citytalkdate!” Keizer Karelplein rond of dik vermijden? “Het toeterplein rondsjezen. I love it! Het is het meest simpele plein van Nederland, maar ben je geen local dan zeg ik abort mission! Beter voor jou en andere bolides.” Vierdaagse lopen of 4 dagen feesten? “Een paar jaar terug heb ik serieus getraind met blauwe tenen als gevolg. Erg maar waar: alleen ik ingeloot! Ik mezelf weer “uitgeloot” om ongegeneerd te feesten. Teamspirit!” Wijntje of biertje? “Dit is een easy one. Wijn. Rood. Vol. En het liefst bio.”

_Up close & personal met Esther

Wie? Esther (33), inwoner van Nijmegen- West en trotse Achterhoeker. Is sinds twee jaar eindredacteur en werkt op een hogeschool waar ze tentamens organiseert. Foxie omdat…“ik wilde graag meer schrijven en ik ben fan van onze stad. Dus: één en één was twee! Nijmeegse parels ontdekken, ondernemers spreken, schrijven en nieuwe dingen bedenken: heerlijk!

FOLLOW or FOX? “Als ik erop uit ga, ben ik wel een Fox. Ik wil vaak meer weten over de plek waar ik kom. Maar ik kan me ook goed laten leiden door ideeën van mijn vriend(en) en me laten verrassen.  Tekst of beeld? “Tekst, dit kan net zo krachtig zijn als een beeld en mooie teksten of gedichten maken vaak indruk op me.” Zen yoga of diehard bootcamp? “Beide! Ik mag mezelf na jaren op de mat dan wel een yogi noemen, maar ik sport ook met plezier bij Sportloods Oost om fit te blijven. Lekkere combi hoor, vooral als je spierpijn hebt!” Groene vrienden of kleurrijke bloemen? “Ik geniet enorm van een mooie bos bloemen, maar toch kies ik planten. Veel groen in huis geeft me rust. Al ben ik niet altijd een even goede plantenmama (dit kan mijn vriend beamen)”. Ontbijtlover of lunchfan? “Lunch. Vooral op vrije dagen neem ik hier mijn tijd voor, thuis of buiten de deur lunchen. Ook al is ‘ergens lunchen’ in de stad op de een of andere manier heel gewoon, ik vind dat altijd heel bijzonder”.  Vroege vogel of nachtdier? “Vroege vogel. Als ik opsta, sta ik aan en ’s ochtends functioneer ik ook het best. Mijn nieuwe collega’s moeten hier nog wel even aan wennen..” Podcast of audio book? “Ik luister graag naar audioboeken. Momenteel ben ik voor de vierde keer bezig met de Harry Potter reeks in het Engels. Tja, die stem en voorlees skills van Stephen Fry zijn gewoon ge-wel-dig (tip!). Hubert Bruls of Frank Boeijen? Lastige! Qua persoon kies ik voor Bruls; ik vind hem een sterke burgemeester en goede VB-voorzitter. Maar de muziek van Frank Boeijen –  vooral zijn protestnummer Zwart-Wit – is prachtig.” Keizer Karelplein rond of dik vermijden? “Gewoon keihard overheen scheuren. Ervaren KKP-rijder hier!” Vierdaagse lopen of 4 dagen feesten? “Vierdaagse lopen; wil ik al jaren en ooit gaat het ervan komen. Alhoewel…nu ik sinds twee jaar in een straat woon waar op Roze Woensdag de vierdaagse doorheen komt denderen heeft thuis een feestje bouwen momenteel de voorkeur (fingers crossed voor 2022!)”. Wijntje of biertje? “Bier! Ja, ik ben natuurlijk wel een echte Achterhoeker. Speciaalbier dan graag. Wijn ook lekker, maar dan lig ik na 2 glazen al onder tafel…”.

_Up close & personal met Nadine

Wie? Nadine (34), woont blij en vrij in Nijmegen- Noord met man en kiddo’s. Bleef in het team toen de vorige redactieleden stopten en is een Foxie van het eerste uur. Foxie omdat… ik verliefd ben op Nijmegen en dit heel graag met iedereen wil delen. En zoals echte liefde betaamd, ga je nog meer, nog vaker en nog intenser het onderwerp van je liefde ontdekken. Dat vangen in woord en beeld is voor mij de ultieme combi.

FOLLOW or FOX? “Ofcourse Fox! Ik ben er trots op dat ik al 5 jaar lang mee mag denken, creëren en inspireren!” Tekst of beeld? “Wow! Ehm, dan ga ik toch voor beeld. Nee, tekst. Nee beeld! Haha! Onder het mom dat een foto meer zegt dan 1000 woorden.” Zen yoga of diehard bootcamp? “Ik ga dan toch voor yoga, dit houdt me in balans. Bootcamp heb ik ontdekt als Foxie en als het regende wilde ik liever even verdwijnen dan te hoeven gaan, haha.” Groene vrienden of kleurrijke bloemen? “Kleurrijke bloemen! Iedere twee weken brengt mijn schoonzus van Flores Bloemen verse bloemen en daar kijk ik echt naar uit. Tovert direct een lach op m’n gezicht!” Ontbijtlover of lunchfan? “Heel uitgebreid lunchen en dan al laat in de ochtend beginnen tot begin van de avond, aan lange tafels, met veel familie en vrienden. Als dat weer zou kunnen…!” Vroege vogel of nachtdier? “Met twee kids word je vanzelf wel een vroege vogel, ook al wil je dat soms niet. En dan kruip je toch echt ook weer vroeg in je bedje (of je valt in slaap op de bank, haha), trust me.” Podcast of audio book? “Podcast, duidelijk! Ik luister ze veel onderweg van en naar mijn werk. Eetgeheimen van Miljouschka is op dit moment favoriet.” Hubert Bruls of Frank Boeijen? “Frank; zijn liedjes laten me altijd weer even terug zweven naar huis.” Keizer Karelplein rond of dik vermijden? “Gewoon twee keer rond! Snap niet wat mensen daar moeilijk aan vinden hoor.” Vierdaagse lopen of 4 dagen feesten? “Feesten doe ik al jaren en I love it! Maar zoals bij velen staat het wel op mijn bucketlist hem een keer te lopen.” Wijntje of biertje? “Wijn! Helaas drink ik dat al bijna 2 jaar niet door zwangerschap en borstvoeding. Maar wanneer ik die eerste fles weer opentrek gaat de vlag uit denk ik! ;)”

_Up close & personal met Dana

Wie? Dana (22), woonachtig in Nijmegen Oud-West en onze social media redacteur. Foxie omdat…“Als vrienden en familie een fijne hotspot zochten om neer te strijken, werd ik standaard platgebeld voor tips. Ik was altijd op de hoogte van de nieuwste zaakjes in town en testte deze zelf uiteraard vol liefde uit. Met mijn passie voor het creëren van content, fotografie, social media en schrijven kwam ik via mijn netwerk in contact met Nienke (hoofdredacteur, red.). Daardoor mag ik mijzelf alweer twee jaar een Foxie noemen!” 

FOLLOW or FOX? Wat is FOLLOW zonder FOX en FOX zonder FOLLOW? Ik ben even Zwitsersland!” Tekst of beeld? “Twee jaar geleden had ik hier volmondig ‘tekst’ geschreven. Tegenwoordig neig ik meer naar beeld, mijn passie voor fotografie is de afgelopen jaren erg gegroeid.” Zen yoga of diehard bootcamp? “Oei! Weer een lastige, ik ben fanatiek bootcamper bij De Beweegreden en kom tot rust bij een fijne yogales van Bhalu. Echter heb ik al maanden niet meer op de mat gestaan, dus bootcamp it is!” Groene vrienden of kleurrijke bloemen? Groene vrienden for sure! Mijn hele huis staat er vol mee, soms tot overlast van mijn vriend ;).” Ontbijtlover of lunchfan? Lunchen is echt mijn ding! Ik ga van start met een goede havercappuccino en sluit af met een kwalitatief goed glas wijn. Het fijne aan lunchen is dat dit beide kan; een glas wijn bij het ontbijt kan natuurlijk ook, maar die sla ik over.” Vroege vogel of nachtdier? “100% een vroege vogel. Ik duik het liefst voor tienen onder de lakens en ik ben een gelukkig mens wanneer ik in de ochtendzon geniet van een kop koffie.” Podcast of audio book? “Podcast! Lezen doe ik liever ouderwets uit een fysiek boek of magazine.” Hubert Bruls of Frank Boeijen? “Frankie! Het Kronenburgerpark was jaren lang mijn voortuin en Frank heeft dat met zijn klassieker nét wat meer lading gegeven.” Keizer Karelplein rond of dik vermijden? Rond ga ik hem zeker, niet in een auto maar op mijn fiets! Mocht ik ooit mijn rijbewijs halen, dan kom ik hierop terug, haha!” Vierdaagse lopen of 4 dagen feesten? Feesten natuurlijk. Het fijne aan de Vierdaagsefeesten is dat ze (meestal) vroeg beginnen en niet perse laat hoeven te eindigen. Je wilt immers de hele week van de partij zijn, ideaal voor een vroege vogel als ik!” Wijntje of biertje? “Bier? Wat is dat? Als medewerker van Lebowski ben ik een groot wijnliefhebber. Mocht je ooit advies nodig hebben, dan weet je me te vinden!”

_Up close & personal met Lisanne


Wie? Lisanne (22) woont in haar droomstek hartje centrum. Voor haar werk stort ze zich op Marketing en Communicatie bij een meubelbedrijf en schiet daarnaast als freelancer voor FollowFox de mooiste foto’s (lees: de vijfjarige jubileum FollowFox kaart van 2021!)
Foxie omdat…“ik het superleuk vind om Nijmegen creatief in beeld te brengen”.

FOLLOW or FOX?  “Follow!” Tekst of beeld? “Beeld, of course. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Visueel heeft dus altijd mijn voorkeur!” Zen yoga of diehard bootcamp? “Diehard bootcamp. Helemaal tot het einde gaan om de volgende dag kapot te gaan van de spierpijn. Maar hey, dan heb heb je wel het gevoel dat je iets hebt gedaan!” Groene vrienden of kleurrijke bloemen? “Kleurrijke bloemen, het uitje naar de markt alleen al geeft me happy feelings.” Ontbijtlover of lunchfan? “Lunchfan. Broodje smashed avocado en feta! De ultieme lunchbreak voor op een werkdag én een weekenddag. Ontbijt skip ik vaak..” Vroege vogel of nachtdier? “Lastig… Ochtendmens? Avondmens? Laten we zeggen dat ik een echt weekendmens ben :)”.  Podcast of audio book? “Podcast: aangezien ik zelf ook heel graag klets, hou ik er ook van om naar andermans geklets te luisteren.” Hubert Bruls of Frank Boeijen? Frank Boeijen. Kronenburgpark zit in het hart. Aan de mooie Parkwerk ligt ons droomstekkie waar we nu al eventjes wonen”. Keizer Karelplein rond of dik vermijden? “Keizer Karelplein rond. Effe lekker vol het gas in trappen! Mup mup!” Vierdaagse lopen of 4 dagen feesten? “Sowieso vier dagen feesten. Zo lang wandelen? Nee niks voor mij!” Wijntje of biertje? Wijntje (het liefst bij Lebowski natuurlijk). Always in the mood for…. wine. Een all time favorite!

_Up close & personal met Marlous

Wie? Marlous (39) is inwoner van Bottendaal en maakt Foxie foto’s sinds 2018. Foxie omdat…“ik het superleuk vind om nieuw ontdekte hotspots in town te fotograferen en het heerlijk vind om mee te denken over goed beeldmateriaal. Extra leuk is het om soms de primeur te hebben als we ergens gaan eten of borrelen, maar vooral geniet ik van de gezelligheid met de andere foxies!

Tekst of beeld? “Als ik aan een boek begin, kan ik niet stoppen voordat ie uit is. Dus begin ik er bijna niet aan ;). Ik ben momenteel ‘Baby in een droomritme’ aan het lezen om enigszins grip te krijgen op het (slaap-)ritme van m’n zoontje”. Zen yoga of diehard bootcamp? “Sinds mijn eerste les yin yoga in India wil ik nooit meer anders”.  Groene vrienden of kleurrijke bloemen? “Oeh.. soms mag de wereld wel ietsje vrolijker worden, dus ik kies voor kleurrijke bloemen!” Ontbijtlover of lunchfan? “De acaibowl is mijn all time favorite.  Als die op de kaart staat, kies ik die altijd. Eigenlijk ga ik vaker lunchen dan ontbijten en dan kies ik het liefste voor een broodje tuna melt. ” Vroege vogel of nachtdier? “Nachtdier, ik ben niet zo goed in opstaan en vind het makkelijker om ‘s avonds op te blijven. Tegenwoordig is het 180° gedraaid en word ik, met geluk, om 7u gewekt door de kleine man. Dus mijn avonden duren ook niet zo lang meer. Podcast of audio book? “Podcast. Mijn vriend is vooral fan en soms luister ik in de auto met hem mee. Het kan trouwens een heerlijk inslaapmiddel zijn haha. Overigens heb ik wel bijna alle ‘Mama’en’ podcasts geluisterd van Nina Pierson!” Hubert Bruls of Frank Boeijen? “Hubert Bruls, die stond daar toch maar dapper te wezen op Plein ‘44.” Keizer Karelplein rond of dik vermijden? “Ik durf hem wel aan!” Vierdaagse lopen of 4 dagen feesten? “Jaaaa feestjes! Ik kan zo genieten van een avondzonnetje, drankje, vrienden en muziek (en het bijkletsen/ ouwehoeren).” Wijntje of biertje? “Wijn! En dan vooral een malbec of shiraz. Maar borrelen met speciaalbier op het terras is ook genieten!”

 

Tekst: team FollowFox | Beeld: Lisanne Beumer