Staycation: 7 toppers van slaaphotspots in Nijmegen!

Afbeelding voor Staycation: 7 toppers van slaaphotspots in Nijmegen!

Met de zomervakantie voor de deur kruipt het vakantiegevoel waar het niet gaan kan. Snak je naar een staycation in eigen land, maar heb je nog geen getaway geboekt? Geen nood, Nijmegen en omgeving heeft een hoop origineels te bieden. Een overnachting in het mooie groen van de Ooij, wakker worden in een unieke loft of baden in luxe in one of Nijmeegs finest hotels; redacteur Nadine zocht het voor je uit! Zoek en boek één (of meer) van deze zeven slaaplocaties om bij weg te dromen.  

Staycation in het groen?

 

1 | Camping Bij Ons

Altijd al in een tipi-tent, jachthut of heuse ‘dome’ willen overnachten? Camping Bij Ons – een langschapscamping gelegen in het buitengebied van Groesbeek – has it all! Naast bijzondere vaste slaapspots aan de ‘Groes-beek’ biedt Bij Ons daarnaast ook nog 40 kampeerplaatsen én sinds kort ook een wielenwagen. Wees er snel bij want de plekken zijn populair. Voor een nazomerse staycation in september heb je nog ruim keuze, dus chop chop, boeken maar! 

Zzz ♥  Cranenburgsestraat 178, Groesbeek ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

2 | Mooij B&B

Zoek je een lekkere koele plek midden in de uiterwaarden van de Waal? Dan moet je bij Mooij Bed & Breakfast in de Ooij zijn. Eén met de natuur, zowel de kamers – want duurzaam en pure materiaalkeuze – als de omgeving – want binnen 25 min lopend door de mooie natuur sta je in Nimma’s binnenstad. Voor de derde keer in onze top 7 – logisch volgens ons foxies – want hier wil je sowieso een keer geslapen hebben! 

Zzz ♥ Vlietberg 6A, Ooij ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

3 | Chalet nabij Hatertse Vennen

Eigenaren Bart en Sem bieden dichtbij de Hatertse Vennen hun sfeervolle chalet aan. Dit op de camping Wighenerhorst gelegen boshuisje is geschikt voor een gezin van vier of twee personen. Trek vanuit hier de adembenemende natuur in met je stalen ros of de benenwagen, om daarna heerlijk te ontspannen in het zwembad. Oja; in september is er nog plek!

Zzz ♥ Wighenerhorst 105, Wijchen ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

4 | Slot Doddendael 

Wil jij logeren op een droomlocatie in het land van Maas en Waal? Dan zit je goed bij Slot Doddendael. Met het recent geopende wijndomein en een eigen wijngaard heeft deze plek alles wat je zoekt in een staycation; een middeleeuws kasteel met slotgracht, boomgaard en prachtige (kasteel)kamers. Laat je verwennen in de brasserie of strijk neer in de tuinen. Onvergetelijk gaat het zeker zijn!

Zzz ♥ Binnenweg 2 Ewijk  ♥ Check de website voor beschikbaarheid.


Staycation in de stad?

 

5 | Unique design loft

Deze 120 m2 unieke loft ligt tegen op loopafstand van het centrum van Nijmegen in de mooie wijk Bottendaal. Met alles binnen handbereik én meubels van topklasse design, is dit een ultieme uitvalsbasis voor het ontdekken van onze mooie stad. Beheerder Mirjam zorgt ervoor dat je je thuis voelt en dat het je werkelijk aan niks ontbreekt. Het enige wat jij hoeft te doen is je koffer uitpakken, chillen en genieten. 

Zzz ♥ Van Oldenbarneveldtstraat ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

6 | Hotel Manna

Overnachten in een luxe design suite? Dat kan bij Manna  – een begrip in Nijmegen – aan de Oranjesingel. Dit hotel biedt alles wat je zoekt in een staycation. Een hemels bed, een stunning douche en een onvergetelijk ontbijt. En ik spreek uit ervaring als ik zeg; deze go to wil je van je bucketlist vinken!

Zzz ♥ Oranjesingel 2C ♥ Check de website voor beschikbaarheid.

7 | Opoe Sientje

In de Lindenberghaven ligt het mooie schip Opoe Sientje. Een B&B waar je kunt genieten van al het moois van de Waalkade inclusief een front row uitzicht op de Waalbrug. De naastgelegen schepen, ook onderdeel van Opoe Sientje, huisvesten met elkaar vijf kamers, een appartement of een compleet schip, af te huren voor vier personen. Een unieke getaway als je het ons vraagt. 

Zzz ♥ Lindenberghaven 1C  ♥ Check de website voor beschikbaarheid.
 

♥ Zzz ♥

Nog niet uitgekeken? Vind nog meer staycation parels via deze link!

Tekst: Nadine Hurkx| Beeld: Jaap Barends (Slot Doddendael), FollowFox, Camping Bij Ons, B&B Mooij, Opie Sientje, Hotel MANNA, Unique Design Loft, Airbnb.